3-Coach-Kennedy-Bremerton-High-Footbal-Field-Kneeling-Close-Up_1-810x500.jpg

Nový film približuje príbeh futbalového trénera Joea Kennedyho, ktorý vyhral na Najvyššom súde spor o modlitbu pred zápasom

9
Kultúra života

V živote trénera Joea Kennedyho’bolo veľa vecí neočakávaných - v neposlednom rade to bol významný prípad na Najvyššom súde alebo nakrútenie filmu o jeho živote.

Rozhodnutie Kennedyho’pokľaknúť si pri modlitbe po futbalových zápasoch ho postavilo do stredu celonárodnej kontroverzie a vrhlo ho do centra pozornosti, o ktoré nikdy nežiadal ani nechcel, pretože, ako sám priznáva, považuje sa za celkom “priemerného Joea.”

Film “Priemerný Joe” prichádza do kín vo štvrtok a jeho cieľom je prekročiť rámec toho, čo Američania o trénerovi poznajú z novinových titulkov, a podeliť sa o jeho osobný životný príbeh, hovorí režisér Harold Cronk.

Kennedy bol vtlačený z futbalového ihriska a do súdnej siene pred takmer desiatimi rokmi po tom, čo mu bolo povedané, že nemôže pokľaknúť v tichej modlitbe na 50-yardovej čiare po futbalových zápasoch. Jeho rozhodnutie zotrvať vo svojom záväzku voči Pánovi ho stálo prácu na strednej škole v Bremertone v štáte Washington, asi 30 míľ západne od Seattlu.

V roku 2022, po sedemročnom právnom boji, Kennedy vyhral svoj prípad pred Najvyšším súdom. Začiatkom septembra 2023 sa vrátil na futbalové ihrisko a na konci zápasu opäť pokľakol v modlitbe. Neskôr v tom istom mesiaci urobil rozhodnutie “odísť do dôchodku,” pričom v tom čase povedal denníku The Daily Signal, že so svojou manželkou “ukončili boj.”

“Viete, boli sme v pretekoch, aby sme dokončili boj, a my’sme zostali verní, a to”je všetko,” povedal.

Kennedy a Cronk sa pridali k “The Daily Signal Podcast”, aby diskutovali o tvorbe filmu a o tom, čo dúfajú, že si diváci z filmu odnesú.

Poslúchnite si rozhovor nižšie:

Publikované so súhlasom the Daily Signal