New-Nashville-PP-Jenny-Hay-810x500.jpg

Plánované rodičovstvo v Knoxville sa po podpaľačstve v roku 2021 opäť otvorilo

8
Kultúra smrti

Plánované rodičovstvo v Knoxville v štáte Tennessee opäť začalo svoju činnosť.

Pred takmer tromi rokmi podpaľač zničil jeho predchádzajúcu budovu. Nová budova, ktorá sa nachádza na tom istom pozemku, je o polovicu menšia ako prvá.

V deň otvorenia, 14. októbra, okolité cirkvi zorganizovali modlitebné vigílie a protesty na chodníku priľahlom k objektu. Katolíci každú hodinu pracovného dňa obetovali ruženec. Členovia baptistickej cirkvi Covenant svedčili ľuďom pri vstupe a odchode z budovy.

Aborcia je v Tennessee prísne obmedzená, ale výkonná riaditeľka Ashley Coffieldová plánuje ponúkať “starostlivosť potvrdzujúcu pohlavie,” antikoncepciu, testovanie a liečbu pohlavne prenosných chorôb, tehotenské testy a ultrazvukové vyšetrenia.

Odporcovia života v oblasti majú podozrenie, že plánované rodičovstvo môže koordinovať potraty prostredníctvom zásielkového predaja tabletiek alebo ich prepravy do štátov, kde sú potraty legálne.

“Nakoľko je to, čo sa tu deje, regulované? Dodržiavajú vôbec zákony?"”pýtal sa Daniel Gribble, ktorý na mieste zastupoval AbolishAbortionTN.org.

Predpoludním 31. decembra 2021 podpaľač podpálil budovu Knoxville’Planned Parenthood na North Cherry Street. V čase požiaru prebiehala v budove rekonštrukcia za 2 milióny dolárov vrátane novej prístavby, ktorá by zdvojnásobila veľkosť zariadenia zo 4 000 na 8 000 štvorcových stôp.

RELEVANTNÉ: FBI má v úmysle zadržať záznamy o požiari v Knoxville’Planned Parenthood až do roku 2026

Požiarny zbor v Knoxville vo svojej správe o pôvode a príčine požiaru určil, že podpaľač sa dostal do budovy a založil požiar v jednej z vyšetrovacích miestností novej prístavby, pričom ako akcelerátor použil benzín. Podpaľač pravdepodobne preliezol cez jedno z úzkych okien novej prístavby, ktoré boli iba zakryté plastovou fóliou. Všetky dvere boli v čase príchodu hasičov zamknuté alebo zatarasené preglejkou. Keďže budova bola vo výstavbe, sprinklerové systémy a požiarna signalizácia ešte neboli funkčné.

Dňa 1. novembra 2022 vydalo ministerstvo spravodlivosti tlačovú správu, v ktorej obvinilo zosnulého pro-life katolíka Marka Rena z toho, že je podpaľačom. Podpaľač, ktorého zachytili bezpečnostné kamery spoločnosti Planned Parenthood’však bol veľmi štíhlejší ako Mark Reno.

Reno, ktorý na zhromaždení za život povedal vyšetrovateľovi v utajení, že bol na demonštrácii 6. januára vo Washingtone, zomrel vo väzbe po tom, ako ho FBI falošne obvinila zo streľby na federálnu budovu.

PREHLIADKA: FBI vykonštruovala obvinenia proti pro-life katolíkovi, ktorý zomrel vo väzbe