Twitter: Pápež prosí o modlitby za obete v Texase

1,542
Kultúra života

Pápež František povzbudzuje k modlitbe po nedávnom výbuchu továrne v Texase, ktorého výsledkom je 15 mŕtvych a viac ako 160 ranených.

Svätý Otec vyzýva veriacich k modlitbe prostredníctvom svojho účtu na Twitteri, @pontifex.

„Pripojte sa, prosím, k modlitbe za obete výbuchu v Texase a ich rodiny,“ napísal pápež v sobotu skoro ráno.

Explózia spôsobila malé zemetrasenie (2.1 stupňa). Najmenej 75 domovov blízko továrne bolo zničených, vrátane školy a domova sociálnych služieb. Vyšetrovatelia stále zisťujú, čo mohlo spôsobiť výbuch a záchranné hliadky naďalej pátrajú po ľuďoch.

Pápežov účet na Twitteri sleduje viac ako 5 miliónov ľudí v deviatich jazykoch (2,3 milióna v angličtine).

Je to po prvýkrát čo pápež prosí o modlitby po nejakej katastrofe prostredníctvom Twitteru. Počas svojho mesačného pontifikátu však stihol uverejniť už 18 príspevkov.

„František má jednoduchý štýl života, nie veľmi spojený s modernými technológiami, teraz je však jeho pôsobenie na Twitteri ideálne,“ vysvetlil riaditeľ vatikánskej tlačovej kancelárie, otec Federico Lombardi.

„Pápežova katechéza je plná slov, ktoré sú významovo nahustené a frázy sú veľmi účinné, opakované znova a znova až kým sa nevryjú do pamäte veriacich. Jeho spôsob vyjadrovania sa je pre Twitter ideálny, dá sa stručne preložiť inšpiruje k uvažovaniu.“