Muž podstrčil priateľke abortívnu tabletku

2,416
Kultúra smrti

Keď sa Remee Leeová dozvedela, že je tehotná, bola nadšená. Jej pocity sa však rýchlo premenili na zlý sen, z ktorého sa nemôže prebudiť.

Jej priateľ sa z tehotenstva netešil, ale Remee po dieťati túžila. 

Tento týždeň sa Welden (28) priznal k zabitiu ich nenarodeného dieťaťa. Ako to spravil? Podstrčil svojej priateľke tabletku, ktorá vyvolala potrat.

„Odkedy sa to stalo, každý deň je pre mňa zlým snom,“ povedala Remee Leeová v relácii  New Day na televíznej stanici CNN. „Aj počas včerajšieho súdu, stále je tomu ťažké uveriť, je ťažké o tom čítať, a vedieť, že to všetko sa vlastne stalo mne.“

Priznanie viny nedokáže odstrániť bolesť

Remee Leeová (26) si v pondelok vo floridskej súdnej sieni utierala slzy, keď jej bývalý priateľ prijal trest odňatia slobody najmenej na 13 rokov.

Sledujte komentáre na Facebooku

Welden bol uznaný za vinného podľa zákona o nenarodených obetiach násilných trestných činov, ktorý sa v praxi využíva len zriedka. Trestný čin sa posudzuje ako vražda, za čo obžalovanému prislúcha trest odňatia slobody na doživotie.

Todd Foster, obhajca obžalovaného, novinárom povedal, že bolo vysoko pravdepodobné, že pôjde pred súd.

Právny zástupca obžalovaného dodáva: „Ide o tragédiu, nech sa na to pozriete z akéhokoľvek uhla a myslím, že to vedia aj sudcovia.“

Známi Remee Leeovej tvrdia, že stále neprekonala veľký smútok.

„Nič jej už nevráti to, čo jej bolo vzaté,“ uviedol právny zástupca Remee Leevovej, Gil Sanchez.

Verila mu

Leeová uvádza, že v čase, keď zistila, že je tehotná, bola do Weldena bláznivo zaľúbená.

Spoločne išli na ultrazvuk na kliniku Weldenovho otca v Tampe. Ukázalo sa, že je v šiestom týždni. Napriek tomu, že jej priateľ dieťa nechcel, Leeová sa rozhodla nechať si ho.

Čo je Cytotec?

Látka misoprostol (s obchodným názvom Cytotec) sa používa proti žalúdočným vredom u ľudí, ktorí užívajú určité lieky na artritídu a lieky proti bolesti. Vydáva sa len na lekársky predpis.

Misoprostol sa taktiež používa v kombinácii s látkou mifepriston (abortívum) na ukončenie tehotenstva v ranom štádiu. Najprv sa užije mifepriston a potom misoprostol, ktorý spôsobí kŕče a silné krvácanie. Podľa Federácie pre plánované rodičovstvo väčšina žien potratí v priebehu niekoľkých dní a niektoré aj v priebehu štyroch či piatich hodín.

Misoprostol sa niekedy používa aj na vyvolanie pôrodných kontrakcií, alebo v niektorých prípadoch, aby znížil stratu krvi pri pôrode. Žiadne z týchto použití americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) neschválil.

O niekoľko dní Welden priateľke oznámil, že jej krvné testy odhalili, že má infekciu a musí užiť Amoxicilín.

Avšak namiesto antibiotík jej Welden podal Cytotec, ktorý spôsobuje kontrakcie.

Welden jej povedal, aby užívala tri tabletky denne. Ona mu dôverovala.

Po tom, čo užila prvú tabletku, Remee musela ísť urýchlene do nemocnice s bolesťou v bruchu a krvácaním.

Prišla o bábätko.

Keď lekári zisťovali, aké lieky brala, zistilo sa, že nešlo o antibiotiká, ale abortívum.

„Ani sa nedá popísať, s akou hrôzou sa každý deň prebúdzam. Nedá sa z toho uniknúť, nedá sa to vypnúť,“opisuje Leeová.

Keď John Andrew Welden vychádzal zo súdnej siene, nepovedal nič. Obklopený bezpečnostnou službou ticho kráčal popri novinároch, nasadol do čierneho Hummeru a odviezli ho.

Welden bude súdený 5. decembra.