Stovky susedov si uctili pohrebom bábätko vyhodené do smetí

1,427
Kultúra života

BAKERSFIELD – Matka ju vyhodila do smetí. Avšak stovky susedov sa zhromaždili, aby si dievčatko, ako aj ďalšie dve opustené bábätká, uctili riadnym pohrebom.  

Dievčatko, ktorému jeden zo zástupcov šerifa dal meno Gabriella, pochovali v sobotu ráno v „Záhrade nevinnosti“, čo je vyhradené miesto s rozlohou asi 100 na historickom cintoríne v Bakersfielde, kam pochovávajú telá opustených detí.

Policajti našli 21. júna v okrese Kern bezvládne telo novorodenca pohodené v odpadovom koši v kalifornskom meste Oildale. Pátranie po matke bolo bezúspešné.

Veliteľ Justin Fleeman, detektív Henry Bravo a seržant James Newell na pohreb dievčatka prispeli čiastkou 700 dolárov.

„To, že bola len tak vyhodená do smetí, nie je správne,“ uviedol detektív a dodal, že prípad ako tento „otriasa svedomím celej komunity“.

Ich zhrozenie sa však tento víkend zmenilo na smútok a prejav lásky.

Na pohreb prišli stovky ľudí a držiac sa za ruky sa modlili za Gabriellu a dvoch opustených chlapcov, ktorým dali mená David a Michael, pred tým, než boli pochovaní pod lupene ruží.

„Aspoň tu sa im dostalo pohladenia,“ povedala pre KBAK News miestna žena a matka. „Mnohí pobozkali ich maličké urny.“

Na videozázname vidieť, ako zúčastnení pobozkali urny, ktoré ako všetky ostatné veci na pohreb, boli darované.

„Keď som v náručí držala urnu, trochu mi to pripomínalo moment, ako keď držíte vlastné dieťa,“ povedala Helen Alvaradová pre miestnu stanicu ABC 23 News.

Prejav veľkej lásky komunite pripomenul, že nič také ako nechcené dieťa neexistuje.

Luwanna Alvidresová, miestna žena, ktorá sa zúčastnila pohrebu, úpenlivo prosila čerstvých rodičov: „Ak uvidíte niekoho ako ja kráčať ulicou a nedokážete sa postarať o svoje dieťa, tak ho prosím dajte tomu človeku.“

Riaditeľka Záhrady nevinnosti, Juanita Medinová, povedala, že organizácia v tom istom mesiaci plánuje pochovať ešte jedno bábätko.