Stätá stolica a Palestína spolupracujú na dohode

1,370
Kultúra života

Bilaterálna komisia Svätej stolice usporiadala vo Vatikáne spolu s Palestínou plenárne zasadnutie. Informovala o tom úradná správa, ktorú 26. septembra zverejnila Svätá stolica. Stretnutie nadviazalo na posledné zasadnutie, ktoré sa konalo v Ramalláhu v januári tohto roku s cieľom uzatvorenia globálnej dohody medzi týmito dvoma štátmi.

Rozhovorom predsedali Mons. Antoine Camilleri, podsekretár Svätej stolice pre vzťahy so štátmi a veľvyslanec Rawan Sulaiman, prísediaci minister zahraničných multilaterálnych vecí štátu Palestína.

„Naväzujúc na otázky, ktoré už boli na neformálnej úrovni preskúmané, zaznamenala komisia s veľkým uspokojením pokrok dosiahnutý vo formulovaní znenia Dohody, ktorá sa zaoberá základnými aspektmi života a činnosti katolíckej cirkvi v Palestíne. Komisia podporila úsilie spoločnej technickej skupiny, naliehajúc, aby sa ukončili diskusie o zvyšných častiach textu, formulácia ktorého je už v pokročilom štádiu,“ uvádza sa v úradnej správe.

Spomínaná skupina bude plánovať spoluprácu v rámci prípravy na nadchádzajúce plenárne zasadnutie bilaterálnej komisie, ktoré je stanovené na začiatok roku 2014.