Nevadské prostitútky si chvália Obamacare

1,811
Kultúra smrti

MOUND HOUSE – Zdá sa, že prostitútky z nevadského verejného domu Moonlight Bunny Ranch patria medzi niekoľko zvyšných Američanov, ktorí sú stále nadšení z Obamacare.

Po katastrofálnom predstavení prezidentom podpísanej legislatívy o zdravotnej starostlivosti obľúbenosť zákona klesla na žalostných 33%. Nový prieskum spoločnosti Gallup ukázal, že čím viac sa Američania dozvedajú o tomto návrhu, tým menej sa im páči.

Ale ženy z Bunny Ranch povedali pre KRNV-TV, že Obamacare je „skutočne požehnaním” pre prostitútky ako sú ony. Na základe tohto zákona im nemôže byť odmietnuté poistné krytie, napriek tomu, že vystavujú svoje zdravie riziku tým, že majú každý deň pohlavný styk s cudzími ľuďmi.

V tejto profesii nemáme ponúknuté skupinové zdravotné poistenie,” povedala prostitútka Taylor Lee pre KRNV-TV. „Je to ťažké, pretože ja už chorobu mám, takže skutočne podporujem Obamacare. Som z toho nadšená.

Poisťovatelia boli doteraz neochotní predávať poistenie prostitútkam, pretože ich práca ich vystavuje zvýšenému riziku získania nákladných, nevyliečiteľných a dokonca život ohrozujúcich pohlavne prenosných chorôb. Až doteraz nie sú verejné domy povinné zabezpečiť prostitútkam poistenie, pretože podľa nevadského zákona sú považované za nezavislú zmluvnú stranu. 

Ale teraz poisťovacie spoločnosti nebudú môcť povedať nie. Ak prostitútka zarába menej ako štvornásobok sumy federálnej hranice chudoby, bude mať nárok na dotácie financované daňovými poplatníkmi. Tieto dotácie jej pomôžu pokryť náklady na poistné, ktoré by mohlo byť vysoké, vzhľadom na jej nebezpečnú prácu.

Prostitútka „Caressa Kisses” povedala, že sa cíti nespravodlivo súdená poisťovacími spoločnosťami. „Prirovnávajú nás k nelegálne pracujúcim dievčatám, u ktorých sa vo vysokej miere vyskytujú pohlavne prenosné choroby a AIDS, ale my nimi netrpímeSme legálne prostitútky s licenciou,” povedala Kisses pre KRNV-TV. 

Aj keď je používanie kondómov pri pohlavnom styku a orálnych sexuálnych aktoch s prostitútkami podľa štátneho zákona povinné, prostitútky v Nevade musia vždy týždenne absolvovať test na  kvapavku a chlamýdie a mesačne na HIV a syfilis. 

Ale podľa Centier pre kontrolu chorôb rýchle testy na HIV sú vo vysokej miere falošne negatívne a aby boli považované za spoľahlivé, musia sa opakovať po troch mesiacoch. Počas týchto troch mesiacov Centrum pre kontrolu chorôb odporúča abstinenciu alebo „vzájomnú monogamiu″ s dôveryhodným partnerom. Táto rada sa však ťažko nasleduje, ak je vašou prácou pohlavný styk s cudzincami. 

Požadované testy sú však v zásade navrhnuté tak, aby od nakazenia chránili klientov, nie prostitútky. Klienti nie sú vôbec nikdy testovaní, čo znamená, že medzi testami sú prostitútky opakovane vystavované možným zdrojom nákazy. A navyše štát nežiada od prostitútok, aby boli testované na herpes alebo ľudský papilomavírus, ktoré môžu viesť k niekoľkým formám rakoviny. 

Laurence Vance, politický poradca voľného trhu nadácie Budúcnosť slobody, povedal pre LifeSiteNews, že verí, že nútiť poisťovateľov poskytovať poistenie ľuďom, ktorí riskujú prácou svoje zdravie, je nesprávne. Nútiť daňových poplatníkov, aby hradili tieto účty je ešte horšie.

Nielen, že poisťovne by nemali byť nútené prihlasovať pracovníkov z oblasti sexu, nemali by byť nútené prihlasovať nikoho, koho nechcú z akéhokoľvek dôvodu, ” povedal Vance. „Skutočný problém s rôznymi príkazmi, reguláciami a reformami Obamacare nemá nič spoločné so lekárskou starostlivosťou alebo zdravotným poistením. Problém je jednoducho v nekompetentnom, protiprávnom, protiústavnom zásahu federálnej vlády.”

Federálna vláda nemá žiadnu autoritu hovoriť poisťovniam, koho musia prihlásiť alebo aké podmienky týkajúce sa už existujúcich zdravotných komplikáciách si majú stanoviť. Nemá právo tiež určovať ročný a životný príspevkový limit, povinné poplatky ani odpočítateľné položky,” pokračoval Vance. „Rovnako federálna vláda nemá žiadnu autoritoritu hovoriť zamestnávateľom, aké dávky musia poskytovať, čo majú dávky zahŕňať, minimálne požiadavky na dávky, maximálnu sumu, za ktorú si zamestnanci platia za tú ktorú dávku alebo čo predstavuje zamestnanca na plný uväzok. ”

Ak berieme do úvahy jednotlivcov,” povedal Vance, „federálna vláda nielenže nemá žiadnu autoritu, aby požadovala od niekoho, aby si kúpil nejaký výrobok alebo službu, nemá ani žiadnu autoritu, aby nútila Američanov platiť zdravotné poistenie alebo lekársku starostlivosť iným Američanom. Žiadny Američan nemá právo k zdrojom iného Američana, bez ohľadu na to, aký nízky je jeho príjem alebo potreba poskytnutia zdravotníckej služby.”

Nedávno Los Angels obehli správy o nebezpečných rizikách práce v sexbiznise aj napriek povinnosti používať kondómy a režimu častého testovania. Na istý čas tu bol zastavený prono priemysel po tom, čo vypukol vírus HIV začiatkom tohto roka a syfilis v roku 2012.

Bývalá pornoherečka Vanesa Belmondová povedala britskému dokumentárnemu štábu minulý mesiac, že všetky testy dávajú pracovníkom v sexbiznise len falošný pocit bezpečnosti.

Mala som kvapavku. Mala som veľa infekcií a myslela som si, že testy ma udržiavali v bezpečí. Postarali sa, aby to znelo, že je testovaný každý,” povedala Belmondová. „Pravda je taká, že testu sa podrobujete len raz za mesiac a hoci počas celého toho mesiaca máte stále čistý test, môžete niečo dostať medzitým.”

Bývalá prostitútka z Bunny Ranch, Michelle Savoyová, hovorila novinárke Crystelle Rifeovej v roku 2011 o rizikách jej profesie a falošnom pocite bezpečnosti, ktorý jej poskytovali tieto pravidlá.

Cítila som sa, ako keby som chodila dookola s falošnou istotou, že sa mi nič nemôže stať,” povedala Savoyová. „Boli časy, kedy som mohla niečo chytiť. Nevysvetlia ti pravidlá bezpečného sexu. Musíš si  to vyriešiť sa. Máme síce Bunny Bibliu, ale jej čítanie nie je povinné. Nevyhodia ťa, ak nepoužiješ kondóm. Kto vie, čo robia dievčatá, keď sa dvere zatvoria?