Akadémia pre život: Pápež výzýva k odvahe v boji za život!

1,651
Kultúra života

Člen Pápežskej akadémie pre život hovoril o pápežovi Františkovi na nedávnom stretnutí, kde vyzval k odvahe bojovať proti dnešnej kultúre v práci za obranu ľudského života.

Arcibiskup Fernando Chomali z Conception, Čile, povedal pre správy EWTN, že pápež František sa stretol s členmi Pápežskej akadémie za život koncom septembra a viackrát zopakoval svoje jasné stanovisko k potratom. Rovnako zdôraznil aj výzvu k prinášaniu posolstva života do spoločnosti novým spôsobom.

Povedal nám, aby sme si vždy pamätali, že dnes musíme ísť proti prúdu, pretože, nanešťastie, súčasná kultúra nerešpektuje život vo všetkých jeho štádiách, nerozoznáva hodnotu života, ale len výkonnosť,” povedal arcibiskup.

Povedal nám, že ak sme si tohto vedomí, máme veľkú odvahu pokračovať vpred.

Pápež František „navrhuje iný druh pastoračnej činnosti, ktorá je charakterizovaná ohlasovaním. Myslím si, že práve toto je veľmi presvedčivé aj v týchto časoch,” dodal.

„Cez ohlasovanie kresťanského posolstva,” pokračoval, „kresťania musia podporovať obdiv ľudského života, manželstva a zasväteného života.” 

„Keďže my, veriaci, vidíme v každom ľudskom stvorení prozreteľný Boží zásah, ak podporujeme obdiv pre život, budeme vytvárať radostný obraz o živote a jeho hodnotách,” vyhlásil arcibiskup.

„Tento nový prístup vyplýva z cesty pokory charakteristickej pre pápeža Františka,” povedal.

Pápežská akadémia pre život bola založená blahoslaveným Jánom Pavlom II. v roku 1994, aby sa venovala problematike spojenej s rešpektovaním ľudského života z biologického, medicínskeho, filozofického a technologického hľadiska.