Medzinárodná pro-life konferencia pre mládež v Spojenom Kráľovstve

1,441
Kultúra života

LONDON – Spoločnosť pre ochranu nenarodených detí v Spojenom kráľovstve (SPUC) oznámila, že ich tohtoročná Siedma medzinárodná konferencia pro-life mládeže vo veku 16-35 rokov sa uskutoční v spolupráci s najvplyvnejšími svetovými pro-life rečníkmi.

Medzi pro-life odborníkov, ktorí sa zúčastnia konferencie, patrí aj hlavný rečník John-Henry Westen, spoluzakladateľ a šéfredaktor LifeSiteNews; Dr. Igor Beloborodov z Inštitútu pre demografický výskum; Dr. William Newton, dekan prednášajúci na univerzite v Steubenville; Dr. Tom Ward, všeobecný lekár na dôchodku a zakladateľ Národnej asociácie katolíckych rodín; Dr. Helen Watt, vedúca výskumná pracovníčka Anscombovej bioetického centra; John Smeaton, generálny riaditeľ SPUC; Fiorella Nash, výskumníčka SPUC a spisovateľka a Patrick Buckley, vedúci európskeho Life Network.

Organizátori konferencie sľubujú, že pro-life mládež bude mať možnosť nielen počuť a stretnúť týchto pro-life vodcov, ale aj prežiť vzrušujúci víkend bohatý na nové vedomosti s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi z celého sveta.

„Inšpirujúce konferencie sú životne dôležité pre existenciu pro-life hnutia,“ povedal člen SPUC Daniel Blackman pre LifeNews.com. „Nové priateľstvá, výmeny nápadov, osobné svedectvá. Mladí dospelí prežijú niekoľko dní v atmosfére spoločenstva. Takého typu spoločenstva, aké sa snažia vybudovať uprostred kultúry smrti, v ktorej sa mnohí z nás nachádzame.“

Konferencia sa bude konať 7. až 9. marca v univerzitných priestoroch na Wolverhamptonskej univerzite v Telforde.

John Smeaton, predseda Spoločnosti pre ochranu nenarodených detí, ktorá je jednou z hlavných európskych prominentných a úspešným organizácií bojujúcich za život a rodinu, srdečne pozýva a povzbudzuje mladých z celého sveta, aby sa konferencie zúčastnili.

„Chceme, aby ste dostali čo najlepšiu možnú pro-life formáciu v príjemnej a podnetnej atmosfére,“ povedal Smeaton.

Smeaton objasnil, že konferencia trvá tri dni a účastníci môžu očakávať nasledovný program:

  • o     Množstvo medzinárodných expertov prednášajúcich na súčasné pro-life témy.

    o     Priestor pre otázky a panelové diskusie/debaty, kedy sa môžete pýtať a diskutovať o najdôležitejších problémoch v súvislosti s ochranou života, ktorým dnes čelíme.

    o     Obrovské spektrum kvalitnej literatúry, ktorú si môžete odniesť so sebou.

    o     Možnosť stráviť tri dni v spoločnosti mladých ľudí zo Spojeného kráľovstva a zo zahraničia s pro-life presvedčením.

    o     Každý deň sa bude podávať strava a občerstvenie. Tento čas je obrovskou príležitosťou porozprávať sa s prednášateľmi a oddychovať s ostatnými mladými.

    o     Zaručuje vám zábavu a bar s nápojmi za rozumnú cenu. Súčasťou predchádzajúcich konferencií boli filmy, talentové predstavenia, ceilidh kapely a tanec. 

„Mladí sú skutočne našou budúcnosťou, ale sú tiež súčasnými aktivistami, svedkami, účastníkmi pochodov, spisovateľmi, prednášateľmi a dobrovoľníkmi,“ poznamenal Daniel Blackman.

„SPUC je celosvetovo najstaršou pro-life organizáciou, ktorá organizuje konferenciu pre mladých a pre tých, ktorí sa chcú pridať k tomuto hnutiu. Táto konferencia sa koná len raz ročne. Nepremeškajte to. Zúčastnite sa jej teraz, aby ste boli schopní robiť v budúcnosti rozhodnutia za život,“ povedal Blackman.

SPUC blog pre mládež, ktorý má stálu stránku venovanú konferencii pre mládež, konštatuje, že náklady za účasť sú len 100 libier. Suma zahŕňa konferenčný poplatok, všetky prednášky, jedlo a občerstvenie, ubytovanie a večernú zábava a poukazuje na to, že k dispozícii sú tiež sponzorované miesta.

„Rezervácia práve prebieha. Neváhajte. Ak sa chcete zúčastniť konferencie ako skupina, najlepšie bude, ak spravíte rezerváciu čím skôr. Skorá rezervácia tiež znamená, že si môžete vopred objednať lacnejšie lístky na autobus alebo vlak. A nezabudnite tiež požiadať o sponzorované miesta, na ktoré prispeli pobočky SPUC,“ vyhlásili organizátori konferencie.