Europska HOMOLOBY lobuje premira neprijať ústavu ochranu manželstva

1,918
Kultúra života

Od počiatku ľudskej civilizácie až do nedávna bol za manželstvo pokladaný jedine zväzok medzi mužom a ženou, preto nemohli existovať „manželstvá“ medzi osobami rovnakého pohlavia. Nemalo by nás teda prekvapovať, že ústavné zákony väčšiny krajín sveta manželstvo priamo nedefinujú. Jednoducho to nebolo potrebné.

Potom, čo síce malý, ale postupne vzrastajúci počet krajín, prijal zákony, ktoré povoľujú homosexuálne „manželstvá“, bol pôvodný univerzálny morálny a právny konsenzus o manželstve zničený. Ako následok tohto činu zaznamenávame v súčasnosti vzrastajúci počet štátov, ktoré preto, aby ochránili spoločnosť pred pokusmi medzinárodných organizácií ako OSN, EÚ alebo Európsky súd pre ľudské práva, nariadiť krajinám nový koncept manželstva a rodiny, upravujú svoje ústavné zákony, v ktoré explicitne definujú manželstvo ako trvalý zväzok medzi jedným mužom a jednou ženou.

Zatiaľ čo osem členských krajín EÚ (Holandsko, Belgicko, Švédsko, Dánsko, Anglicko, Španielsko, Francúzsko, Portugalsko) prijalo, zvyčajne jednoduchou parlamentnou menšinou, zákony povoľujúce homosexuálne „manželstvá,“ sedem členských štátov (Litva, Lotyšsko, Poľsko, Rumunsko, Maďarsko, Bulharsko a Chorvátsko) chráni ústavnými zákonmi koncept manželstva pred arbitrárnymi redefiníciami. Trend uznávajúci homosexuálne „manželstvá“ je tak v rámci krajín EÚ vyvažovaný protichodným trendom ostatných krajín. V skutočnosti však ide o viac než len akúsi vyváženosť, keďže zákon, ktorý bol prijatý jednoduchou parlamentnou väčšinou  (ako sa stalo vo Francúzsku a Španielsku proti jasne vyjadrenej vôli veľkej časti občianskej spoločnosti), neodráža verejnú mienku rovnakým spôsobom ako ústavný dodatok, na ktorý je potrebná dvojtretinová väčšina. Preto je možné usudzovať, že Európa chce vo väčšine chrániť manželstvo pred pokusmi o jeho redefiníciu.

To je obzvlášť dôležité v kontexte nedávnych pokusov Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) reinterpretovať Európsky dohovor o ľudských právach v zmysle, že ukladá štátom povinnosť legislatívne upraviť homosexuálne „manželstvá“ (alebo prinajmenšom homosexuálne registrované partnerstvá, ktoré potom budú vyžadovať rovnaké zaobchádzanie). V protiklade k tomu, čo by sa očakávalo od súdu, ESĽP zakladá svoje nálezy nie na skutočných právnych tvrdeniach, ale na vnímaných legislatívnych „trendoch“: má hanebnú tendenciu tvrdiť, že ak dostatočne veľký počet krajín uznal nejaké nové kontroverzné „právo“ (ako napríklad potrat alebo eutanáziu, či asistovanú reprodukciu), je to možné interpretovať ako „vznikajúci konsenzus“, ktorému sa ostatné krajiny musia prispôsobiť. Samozrejme, že takéto argumentovanie je zúfalo nezmyselné, no i tak je dobré vidieť, že pokiaľ ide o homosexuálne „manželstvá,“ neexistuje najmenšia stopa konsenzu, na základe ktorého by mohol byť použitý tak trúfalý argument.

Ďalším členským štátom EÚ, ktorý sa pridá do klubu krajín obhajujúcich manželstvo a rodinu by mohlo byť Slovensko. Ako podmienku poskytnutia svojej podpory pre reformu súdneho systému, na ktorú je potrebná ústavná väčšina, Kresťanskodemokratické hnutie (KDH vedené bývalým komisárom EÚ) požaduje, aby bola do ústavy vložená definícia manželstva ako „zväzku medzi mužom a ženou“. Vláda, napriek vedeniu ľavicovej strany, naznačila ochotu akceptovať tento návrh. Ako poukázal hovorca vlády, tento návrh „nepridáva nič nové - jednoducho potvrdzuje, čo vždy platilo.“

Kým sa zdá, že na Slovensku existuje široký konsenzus o tom, čo znamená manželstvo, nie je prekvapením, že homosexuálne nátlakové skupiny mimo krajiny to vidia ako veľkú hrozbu pre svoju agendu. ILGA-Europe, notoricky falošná „mimovládna organizácia“ financovaná Európskou komisiou na podporu homosexualizácie EÚ, vydala nasledujúcu tlačovú správu:

 

TLAČOVÁ SPRÁVA
27 Február 2014
Na okamžité publikovanie
Slovensko musí odmietnuť homofóbny návrh na redefiníciu manželstva v ústave.
Budúci týždeň začne slovenský parlament novú schôdzu a jedným z legislatívnych návrhov prihlásených na prerokovanie je zmena ústavnej definície manželstva, aby bolo obmedzené výlučne na „muža a ženu.“ Tento návrh bol podaný do parlamentu opozičným Kresťanskodemokratickým hnutím (KDH) v januári 2014.
Predstavitelia vládnucej sociálnodemokratickej strany (SMER), vrátane ministrov vlády naznačili, že takýto návrh má dostatočnú podporu. Preto možnosť, že Slovensko obmedzí ústavnú definíciu manželstva, je reálna a vážna.
ILGA-Europe vyzýva slovenských poslancov odmietnuť tento diskriminačný a nezmyselný návrh. Slovensko neposkytuje párom rovnakého pohlavia žiadne právne uznanie.

Gabi Callejová, spolupredsedníčka výkonného výboru organizácie  ILGA-Europe, povedala:
„S veľkými obavami sledujeme posun Slovenska takýmto negatívnym smerom. Takéto dodatky sú diskriminačné. Jasne nie sú motivované skutočnou starosťou o rodiny, ale skôr majú za cieľ zabrániť uznaniu práv a ochrane partnerstiev osôb rovnakého pohlavia v blízkej budúcnosti.

Zatiaľ čo Európa všeobecne smeruje k zvyšovaniu právneho uznania a sociálnej akceptácie LGBTI rodín, Slovensko, zdá sa, inklinuje k opačnému trendu obmedzení, zákazov a diskriminácie.“

Paulo Côrte-Real, spolupredseda výkonného výboru ILGA-Europe dodal:
„Nedávne a podobne reštriktívne ústavné zmeny v Lotyšsku, Maďarsku a Chorvátsku ukázali, že sú podporované náboženskými extrémistami a ultrakonzervatívcami, ktorí neváhajú zneužiť také demokratické nástroje, akými sú ústavné dodatky alebo referendá na dosiahnutie svojej úzko homofóbnej agendy.

Slovenskí poslanci musia zabrániť, aby ďalšia krajina spadla do tejto homofóbnej pasce a odmietnuť tento návrh.“

Reprodukujeme tu tento text, lebo si myslíme, že čím viac sa bude šíriť, tým lepšie. Skutočne odhaľuje úplný nedostatok argumentov homoloby a ich spornú stratégiu:

  • Neponúka žiadnu konzistentnú teóriu o podstate a zmysle manželstva – preto nemá argument, prečo by sa sexuálne vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia mali kvalifikovať ako „manželstvo,“ za predpokladu že neprispievajú, prostredníctvom plodenia a výchovy detí k spoločnému dobru.
  • Tento očividný nedostatok argumentov je vyvažovaný sústavným používaním nenávistných výrazov: Tí, ktorí návrh podporujú, sú znevažovaní ako „homofóbi“, „náboženskí extrémisti“ a „ultrakonzervatívci“, ktorí „nie sú motivovaní skutočnou starosťou o rodiny.“ Ich návrh je „diskriminačný“ a „populistický.“ A tak namiesto racionálnych argumentov, je stratégia ILGA postavená na útokoch ad personam. To je typicky komunistická stratégia: nestrácaj čas argumentmi, jednoducho napadni človeka, ktorý ich tvorí.
  • Správa tiež obsahuje vážne faktické dezinterpretácie. Predovšetkým je absurdné tvrdiť, že navrhnutý dodatok by „redefinoval manželstvo.“ V skutočnosti má návrh chrániť súčasnú definíciu manželstva, ktorá ostala nezmenená počas celej histórie tým, že jej dá status ústavného zákona. Naproti tomu, homoloby je tým, kto chce redefinovať manželstvo.

Zatiaľ čo je známe, že organizácia ILGA Europe nemôže byť právom označená za súčasť „civilnej spoločnosti,“ tlačová správa ako táto jasne ukazuje, že takisto nie je súčasťou civilizovanej spoločnosti.

Absurdné tvrdenia ILGA Europe boli adekvátne zodpovedané Rogerom Kiskom, zástupcom organizácie Alliance Defending Freedom [Aliancia hájaca slobodu], ktorý je tiež častým prispievateľom nášho blogu. Uvádza stanovisko ILGA Europe na pravú mieru a vnáša otázku, či organizácia, ktorá skúša ovplyvniť verejnú debatu nenávistnými rečami namiesto racionálnych argumentov, môže naďalej byť časťou platformy občianskej spločnosti Agentúry základnych práv EÚ: