Briti chcú dávať homosexuálom vakcíny, aby znížili mieru sexuálnych chorôb

1,132
Kultúra smrti

LONDÝN, 17. januára 2013, (LifeSiteNews.com) - Britská lekárska asociácia (skr. BMA) vyhlásila, že vakcína Gardasil, ktorá sa dáva mladým dievčatám kvôli zabráneniu infekcie ľudského papilloma vírusu (HPV) a rakoviny krčka maternice, ktorá z neho môže vzniknúť, by sa mala podávať homosexuálnym mužom na boj proti bežným typom rakoviny, ktoré sa spájajú s ich sexuálnymi aktivitami.

V septembri 2008 britská vláda podpísala zmluvu s výrobcami Gardasil (Merck & Co., Inc.), aby zaočkovali celú populáciu dievčat v krajine.

BMA chce teraz program očkovania rozšíriť aj na homosexuálnych mužov po náraste rakoviny konečníka, krku a penisu, ktoré sú spojené so „zvýšenou sexuálnou aktivitou“. Noviny Independent uvádzajú, že samotná rakovina konečníka rastie vo väčšine vyspelých krajín o 1-3 % ročne.

Podskupina dermatológov a venerológov z BMA napísala ministrovi zdravotníctva Spojeného kráľovstva žiadosť, aby sa Gardasil ponúkal na klinikách sexuálneho zdravia mladým homosexuálnym mužom. List varoval pred „alarmujúcim nárastom rakoviny konečníka u homosexuálnych mužov“.

Sme presvedčení, že program očkovania [mladých homosexuálov] Gardasilom bude ohromným prínosom pri znižovaní výskytu análnych bradavíc, análnych lézií, z ktorých môže vzniknúť rakovina, a rakoviny konečníka - tak ako sa to potvrdilo v Austrálii,“ hovorí list.

Národný očkovací program zaviedli v Austrálii v roku 2004, aby Gardasil, ktorý sa dával dievčatám vo veku 12 a 13 rokov, rozšírili aj na chlapcov. List však uznáva, že očkovanie všetkých chlapcov vo Veľkej Británii „nie je ekonomicky únosné“.

Tieto vakcíny chránia proti vírusu HPV typu 6, 11, 16, a 18. O posledných dvoch sa predpokladá, že sú zodpovedná za 70% prípadov rakoviny krčka maternice, ako aj za väčšinu prípadov rakoviny konečníka, vulvy, vagíny a penisa, ktoré sú spôsobené vírusom 

Mnohí rodičia a niektoré zdravotné asociácie proti masovej očkovacej kampani namietajú, pričom uvádzajú mnoho incidentov, ktoré spôsobili závažné vedľajšie účinky - vrátane úmrtí spojených s týmto očkovaním.

Iní hovoria, že takéto snahy neurobia nič pre obmedzenie výskytu pohlavne prenosných chorôb, navodia len falošný pocit bezpečia, ktorý povedie k ešte rizikovejšiemu správaniu.