Kňaza zbili v prítomnosti jeho matky, pretože slúžil tradičnú omšu

2,189
Kultúra smrti

Bol si pevný, ale my ti rozbijeme hlavu. S podpisom, Tvoj priateľ Satan.“ Takto znela jedna z viacerých výhražných správ, ktoré dostal otec Hernán García Pardo, farár v San Michele v Ronte [v región Mugello v florenckej provincii Toskánska]. Jeho chybou [bolo], že slávil latinskú omšu, ktorú v septembri 2007 povolil Benedikt XVI.

Varovania, ktoré sa istý čas opakovali, kňaza, neodradili a on napriek všetkému naďalej slúžil omšu podľa starobylého rituálu. Poslednou kapitolou [bol] deň, keď ho na mestskej fare „veriaci“ zbili v prítomnosti jeho starnúcej matky. Bitka mu spôsobila modriny na chrbte; bol poslaný na pohotovosť v Borgo San Lorenzo, kde bol aj liečený.

Neskôr bola zverejnená v Giornale della Toscana novinka; otca Hernana obvinili z toho, že rozptýlil stádo; predovšetkým mu nevedia odpustiť že prijímanie dáva veriacim do úst a pokľačiačky a nie na ruku – rovnako ako Benedikt XVI. Okrem toho sa tento taliansko-argentínsky kňaz snažil priniesť do farnosti určitú posvätnú strohosť – a tak zrušil gitary a do múrov kostola priniesol naspäť starobylý gregoriánsky chorál.