„Nádej v centre pekla“ - prolife centrum vedľa potratovej kliniky

1,521
Kultúra života

„Nádej v centre pekla.“ Tak nazývajú Krízové centrum pre pomoc tehotným ženám Seneca Choices for Life v meste Columbus, v Gruzínsku. Centrum nie je otvorené ani rok, ale jeho cieľom je presťahovať sa hneď vedľa potratovej kliniky Columbus Women’s Health Organization. Skutočnou voľbou je, podľa zamestnancov centra Seneca, voľba medzi životom a smrťou. Tie bude po presťahovaní krízového centra deliť len asi trojmetrová vzdialenosť.

Centrum Seneca vo svojej snahe chrániť život nepoľavuje ani napriek tomu, že v súčasnosti je naň vyvíjaný tlak, aby pri práci s tehotnými ženami volil „neutrálny“ prístup. „Seneca verí, že je na čase, aby sa centrum pre tehotné odvážne prezentovalo komunite ako prolife alternatíva, ktorá chce znížiť potratovosť v komunite.“

Len kúsok od navrhovanej novej lokality Krízového centra je aktívne potratové zariadenie známej potratárky Diany Derzisovej, ktorá povedala, že Boh od nej chce, aby vykonávala potraty.

Derzisová, ktorú verejnosť pozná najmä vďaka prevádzkovaniu už zavretého potratového zariadenia All Women New Woman v Birminghame, v Alabame a poslednej otvorenej potratovej kliniky v Mississippi, má prosperujúci biznis v Columbuse, v Gruzínsku. A centrum Seneca Choices for Life je pripravené tento biznis zastaviť.

Stratégiou proti interrupciám, je podľa centra za život bojovať tak odvážne, ako potratové kliniky bojujú za interrupcie.

Ako môžeme očakávať rozvoj prolife kultúry, ak svoje názory budeme schovávať v tieni? Potratové kliniky sa rozmohli preto, lebo odvážne a nekompromisne deklarovali svoj postoj. A dôsledkom toho sa kliniky ako Planned Parenthood stali bežnou súčasťou našej kultúry, sú zahrnuté vo vládnych rozpočtoch, prítomné v školských systémoch a komunitách. Prolife alternatívy sú považované za menejcenné a sú odmietané, pretože právo voľby za život je často označované ako neznášanlivý postoj.

Seneca zbiera finančné prostriedky, aby sa centrum mohlo presťahovať ku dverám potratovej kliniky a ponúkať ženám možnosť vybrať si život: „Ženy k nám neprídu preto, lebo ponúkame nejaké vágne služby. Do centra Seneca prídu ženy, ktoré zúfalo hľadajú svetlo v temnote, lásku v prostredí neznášanlivosti.“

Faktom je, že žena v kríze potrebuje odpovede. Potratové kliniky sľubujú, že „problém“ môže odísť. Ale Seneca hovorí, že dokáže ženám pomôcť v krízovej situácii. S podporou pre ženu a dieťa po dobu až dvoch rokov po narodení, Seneca sľubuje žene pomoc pri riešení problémov.

„Nádej v centre pekla“ je to, čo ponúka centrum Seneca Choices for Life a ženy, ktoré prejdú asi 3 metre do tohto centra a nájdu nádej a uzdravenie, budú určite súhlasiť.

Ak sa chcete o centre dozvedieť viac alebo máte nejaké otázky, môžete nás kontaktovať týmito spôsobmi: email: SenecaCFL@gmail.com; webová stránka: www.SenecaCFL.org;  telefónne číslo: (706) 593-2460, alebo Facebook: https://www.facebook.com/Senecacfl.