Pápež František na osobnej audiencii požehnal lídrov nemeckého Pochodu za život

809
Kultúra života

Minulý týždeň sa pápež František stretol s predstaviteľmi nemeckého pro-life hnutia, pričom ich vrúcne vyslal na každoročný Pochod za život, ktorý sa 19. septembra uskutoční v Berlíne.

„To, čo robíte, je veľmi, veľmi dôležité,“ povedal skupine v istom momente a zaželal ich Pochodu „veľa šťastia a Božieho požehnania“.

Medzi týmito Nemcami boli: Martin Lohmann, predseda Spolkového združenia právo na život (Bundesverbands Lebensrecht – skr. BVL), Rolf Trauernicht, prezident Bieleho kríža (Weißes Kreuz), Odile Carbanje, podpredsedkyňa Kresťanských demokratov za život (Christdemokraten für das Leben) a Claudia Kaminski, predsedkyňa organizácie Akcia: Právo na život pre každého (Aktion Lebensrecht für Alle).

Podľa Kath.net pápeža obdarovali modelom embrya, ktoré požehnal a „radostne“ im zaň poďakoval. Dali mu tiež kópiu plagátu vytvoreného pre túto píležitosť, ktorá minulý rok pritiahla do hlavného mesta krajiny 6 000 ľudí. Kath.net uvádza, že si s„evidentným súhlasom“ prečítal posolstvo, ktoré na ňom bolo: „Spolu za život. Stále.“ A povedal: „Áno, to musíme robiť, stále.“

Doktorka Kaminski pápežovi dala výtlačok svojej knihy o eutanázii s názvom Neexistuje nič také, ako dobré zabíjanie, ktorú napísala spolu s Mechthildou Loehrovou a Rainerom Beckmannom.

Lohmann dúfa, že na tohtoročnom Pochode sa vo veľkom množstve zúčastnia aj nemeckí biskupi, pretože budú v tom čase aj tak v Berlíne kreovať nového preláta. Pri svojom pozvaní poznamenal, že preto, že biskupi väčšinou hovoria, že sú príliš zaneprázdnení, aby sa zúčastnili, navrhol, aby sa dátumy Pochodov ustanovovali na 10 rokov dopredu.

Hoci mnoho nemeckých biskupov čelí silnej kritike za presadzovanie agendy, ktorá podkopáva učenie Cirkvi o rodine a sexualite - a to najmä v súvislosti so Synodou o rodine – verejne tiež podporujú Pochod za život. Túto akciu otvorene podporil dokonca i mníchovský arcibiskup, kardinál Reinhard Marx.