Isté návrhy boli „umelo vytvorené na to, aby zničili rodinu“

945
Kultúra smrti

Je smutné, že sme svedkami toho, ako sa Synoda o rodine zamerala na témy, ktoré sú „umelo vytvorené na to, aby zničili rodinu“. Tak sa pred časom vyjadril biskup Krzysztof Białasik na oficiálnych stránkach Poľskej biskupskej konferencie.

„Podľa môjho názoru je smutné, že sa toľko času plytvá na problémy, ktoré by synoda ani nemala riešiť, pretože sú to problémy iného druhu,“ poznamenal. „Prekvapilo ma, že existuje určitá skupina kardinálov a biskupov, ktorí o rodinných otázkach nehovorili vždy správne a primiešavali otázky, o ktorých by sa malo uvažovať za iných okolností.“

Inými slovami, biskup Białasik bol prekvapený, že vidí veci, ktoré sú proti rodine. Ide „predovšetkým o sväté prijímanie pre rozvedených a homosexualitu“. Tieto veci mali na určitú skupinu synodálnych otcov veľký vplyv, hoci práve oni by mali presadzovať pravdivé a tradičné poňatie rodiny.

Białasik pokračoval poznámkou, že „presne tieto veci presadzujú rôzne medzinárodné organizácie, najmä tie, ktoré pochádzajú z USA a zo západnej Európy.“

„Je prekvapujúce,“ dodal, „že majú vplyv aj na niektorých biskupov.“

Biskup Białasik by rád konkrétne vedel, ktoré osoby alebo organizácie majú na Svätú Matku Cirkev takýto zlovestný vplyv.

„Neviem, čo je za tým všetkým. Ale ak existuje takáto skupina kardinálov a biskupov, a ona existuje, znamená to, že niečo za tým všetkým stojí,“ tvrdil. „Toto ma bolí najviac: že takíto ľudia sú aj v radoch biskupov.“

Je známe, že dve pro-homosexuálne západné skupiny, FastenopferArkus Foundation, sa s veľkou hromadou peňazí pokúšali presadiť na synode rozhodnutie v prospech homosexuality. Nemožno však s istotou povedať, že by boli napojení na niektorých konkrétnych prelátov.

Biskup Białasik, bolívijský biskup poľského pôvodu, uverejnil tieto postrehy len krátko potom, čo v rozhovore pre Rádio Vatikán uviedol, že dúfal, že Synoda o rodine sa bude zaoberať naliehavými otázkami, akou je napríklad potratový „holokaust“ a gender ideológia, pričom obe tieto veci považuje za súčasť vzmáhajúcej sa „kultúry smrti“.