Jennifer Lawrenceová zaútočila na verných kresťanov

1,434
Kultúra smrti

Vôbec neprekvapuje, že ďalšia hollywoodska hviezda tára obvyklé otrepané liberálne frázy. No skutočnosť, že tentoraz je ňou práve Jennifer Lawrenceová, hviezda a hlavná  tvár kasového trháku Hry o život, prináša isté sklamanie.

Je tomu tak preto, že táto dvadsaťpäťročná, energická a nesmierne talentovaná hviezda pôsobí dojmom nielen veľmi sympatického človeka, ale aj niekoho, kto je schopný nezávislého myslenia.

No očividne to tak nie je.

Prinajmenšom tomu tak nie je, pokiaľ ide o úradníčku Kim Davisovú z Kentucky. Tú preslávilo, že bola väznená za to, že odmietla uposlúchnuť rozkaz sudca a podpísať manželské povolenia homosexuálnym párom.

Lawrenceová sa v novembrovom vydaní Vogue vyjadrila, že kvôli „pani Davisovej sa hanbí za to, že je z Kentucky“.

„V tomto dome ani nevyslovujte jej meno,“ povedala v rozhovore pre Vogue redaktorovi Jonathanovi Van Meterovi. Rozhovor sa udial deň po tom, čo pani Davisovú prepustili na slobodu po tom, čo strávila päť dní vo väzení.

Lawrenceová potom „teatrálne rečnila“ o tom, ako „všetci tí ľudia držiaci svoje kríže, ktoré by pokojne mohli byť aj vidlami, bojujú v domnení, že je to boj za dobrú vec“.

Hoci bola vychovávaná ako republikánka, Van Meterovi povedala: „Ja si ale jednoducho nedokážem predstaviť, že by som podporovala stranu, ktorá nepodporuje základné práva žien. Je rok 2015 a homosexuáli sa nemôžu sobášiť? A my si myslíme, že sme sa dostali ktovieako ďaleko... ach! Ale je to naozaj tak? Nechcem o týchto veciach mlčať.“

Po tom, čo svojou narážkou na „kríže ako vidly“ navodila obraz kresťanov ako sedliakov s vypúlenými očami, ktorí sú práve na love čarodejníc, Lawrenceová temne dodala: „Vyrastala som v Kentucky. Viem, akí sú.“

Človek by si z toho teda mohol vyvodiť, že pre Lawrenceovú je šťastie, že utiekla do Los Angeles a do jeho osvietenej kultúry. Na tie posvätné miesta, kde jej podľa Van Metera, Kris Jennerová (bývalá manželka Brucea Jennera, ktorý sa neslávne vyhlásil za ženu) priniesla na narodeniny tortu v tvare výkalu s nápisom: „Všetko najlepšie k narodeninám, ty kus h*vna!“

Lawrenceová je v súčasnosti údajne najlepšie platenou herečkou Hollywoodu. Nie je len hviezdou nesmierne populárnej a lukratívnej značky Hier o život. (Premiéra poslednej časti s názvom Drozdajka 2. časť vyšla 20. novembra). Získala však aj Oscara za film Terapia láskou a od svojej prelomovej úlohy v dojímavom a pôsobivom alternatívnom filme Winter´s Bone hrala aj v niekoľkých ďalších filmoch.

Lawrenceová má plné právo vyjadriť svoj názor, aj keď niet pochýb o tom, že sa mu bude dávať väčšia váha, než si zaslúži. Tak či onak, je smutné, že sa rozhodla svoju slávu využiť proti kresťanským morálnym pravdám. Mohli by sme povedať - použila ju ako vidly.