Masový vrah prečítal vo väzení celú Bibliu

960
Kultúra smrti

V telefonickom interview so spisovateľom a režisérom Davidom Altrogge z 3801 Lancaster: Americká Tragédia, povedal neslávny potratár Kermit Gosnell z Filadelfie, že vo väzení prečítal celú Bibliu. Namiesto toho, aby Gosnell naplnil očákavania Altroggea a podelil sa s príbehom o svojom kajúcom obrátení, prekvapil úplne opačným názorom.

"Môj najmladší syn sa ma spýtal: ‘Oci, vážne si spravil všetky tie strašné veci, ktoré o tebe píšu v novinách?’ A ja som mu na to povedal: ‘Alex, nechcem ti klamať. Fakt som toho musel veľa prečítať, aby som sa upokojil, že moje myšlienky a prístup boli dostatočne opodstatnené.’ Keď som prvýkrát prečítal všetko od knihy Genezis až po Zjavenie, necítil som sa až tak pokojne ako teraz. Zvládol som to od vtedy, čo ma uväznili.

Skoro na začiatku knihy Genezis (myslím, že to je kapitola 2 verš 7) je opísané vdýchnutie života ako jeho začiatok. Teda Boh vdýchol život do Adama. Biblia mi teda ujasnila, že život  pred prvým nadýchnutím neexistuje.

Myslím si teda, že som nevinný, a existuje mnoho ľudí, ktorí majú rovnaký názor. Chodí za mnou veľa ľudí, ktorí mi hovoria: ‘Ako môžete byť taký zlý, keď za Vami chodili ľudia počas 40 rokov?’ Jednoducho to nedáva zmysel."

Gosnell však svoje skutky nepovažuje za zlo ani vtedy, keď prestrihol hrdlá tých detí, ktoré sa stihli nadýchnuť po nepodarených potratoch.

Dan Arsenault, autor televíznej šou Cirkev pre skeptikov (Church for Skeptics), pre Live Action News povedal, že "ak je dýchanie biblickým dôkazom života, potom je každý na dýchacích prístrojoch biblicky mŕtvy". Ďalej pokračoval:

Je pravdepodobné, že život, ktorý vdýchol Boh do Adama, nie je ten istý, ktorý Adam vydychuje. Navyše, nikde nie je známka o tom, že Boh vdychuje život do každej narodenej osoby rovnako. Pre život v maternici nepotrebujeme dýchanie. No aby sme mohli žiť mimo nej, áno. Od kedy sú funkčné pľúca príznakom života? Prečo by to nemohlo byť funkčné srdce alebo obličky? Predpokladám, že pred tým, ako Boh vdýchol život do hliny, ktorú vymodeloval, v tele Adama žiaden z týchto orgánov nefungoval.

V knihe Genezis 2,7 sa píše: "Vtedy, Pán, Boh, utvoril z hliny zeme človeka a vdýchol do jeho nozdier dych života. Tak sa stal človek živou bytosťou" (NASB). "Vdýchnuť" sa v hebrejštine povie naphach, čo v podľa Concordance od Stronga znamená:

základný koreň slova; vyfúknuť, v rôznych variaciách (lit. nafúknuť (sa), silno fúkať, rozptýliť, vzbudiť, naposledy vydýchnuť; met., neúcta): - fúkať, dýchať, vzdať sa, byť príčinou straty [života], roztržitý, vypustiť dušu.

Navyše slovo, ktoré je v tejto pasáži preložené ako "dych" je neshamah. Medzi výkladmi tohto slova je aj "božská inšpirácia, intelekt, duša, duševný stav".

Toto nám jasne naznačuje, že to vôbec nebolo prirodzené dýchanie. Jahve vdýchol niečo zo svojej božskej prirodzenosti do prvého človeka Adama, a to v DNA zdedili všetci jeho potomkovia. V žalme 139 Dávid úžasne opisuje osobnosť v maternici. 

Niektorí ľudia kvôli mylnému pochopeniu state 21, 22 z knihy Exodus nepovažujú potrat za vraždu.  No ak sa bližšie pozrieme na tieto slová, zistíme, že zákon sa týka predčasného pôrodu a nie potratu.

Avšak ak máme stále pochybnosti ohľadom toho, čo hovoria Posvätné knihy o osobnosti a začiatku ľudského života, prvá kapitola evanielistu Lukáša nám to ozrejmí. Alžbeta je už šesť mesiacov tehotná, čaká Jána Krstiteľa. Cítila, ako sa pohol v maternici, keď začul hlas Márie, ktorá len prednedávnom počala z Ducha Svätého.

Je skutočne zarážajúce, ako Gosnell využíva Bibliu na obhajovanie vrážd tých najbezbrannejších. V histórii ľudstva to však nie je nič nové. Posvätné knihy už boli pár krát prekrútené, aby opodstatnili krvavé kroky ľudí. No je to šokujúce, keď sa takéto praktiky používajú, keď ide o životy nevinných detí.

Znovu vydané s povolením Live Action News.