1245x700.jpg

Kresťanská škola vyhodila pastoračnú asistentku, ktorá bola proti hodinám transgenderizmu

252
Milko Kostovič
Kultúra smrti

"Už začali vymývať mozgy našich nevinných, úžasne stvorených detí"

Britská kresťanská škola vyhodila pastoračnú asistentku, ktorá na internete protestovala proti hodinám transgenderizmu, ktorých sa musel zúčastňovať aj jej syn.

Škola Farmor's v meste Fairford vyhodila Kristie Higgsovú po tom, čo vyzvala svojich sledovateľov na Facebooku, aby podpísali petíciu proti hodinám vzťahovej a sexuálnej výchovy. Nové usmernenia britského ministerstva školstva s názvom "Žiadni outsideri" vyžadujú, aby už päťročné deti chodili na LGBT lekcie o vzťahoch a zmene pohlavia. 

Disciplinárny senát následne prepustil 43-ročnú matku, ktorá pracovala na vyššom stupni školy, po tom, ako ju uznal vinnou z "vážneho pochybenia" a "nezákonnej diskriminácie", uvádza Kresťanské právne centrum v tlačovej správe

Čo napísala na Facebooku?

Higgsová napísala na svojej osobnej facebookovej stránke, že učitelia vymývajú mozgy detí. Požiadala ostatných rodičov, aby podpísali petíciu, ktorú zdieľala.

"Prosím, podpíšte túto petíciu, už začali vymývať mozgy našich nevinných, úžasne stvorených detí a už sa to deje aj na našej miestnej základnej škole."

"Napríklad to znamená, že deti sa budú učiť, že všetky vzťahy sú platné a 'normálne', takže manželstvo rovnakého pohlavia je úplne rovnaké ako tradičné manželstvo a že pohlavie je vecou voľby, nie biológie, takže je len na nich, akého pohlavia sú."

"Zároveň to znamená, že vyjadrovanie a vyučovanie základných kresťanských presvedčení týkajúcich sa stvorenia mužov a žien a manželstva bude v praxi zakázané - pretože sú v rozpore s novou morálkou a sú vnímané ako indoktrinácia neprijateľného náboženského fanatizmu," uviedla Higgsová. 

V samostatnom príspevku matka dvoch detí tiež vyjadrila svoje námietky voči dvom detským knihám na škole svojho syna, ktoré obsahujú LGBT príbehy. Jeden príbeh je o chlapcovi, ktorý chce nosiť šaty a druhý je o červenej pastelke, ktorá zisťuje, že je to v skutočnosti modrá pastelka.

Senát rozhodol, že Higgsovej komentáre "by mohli zahanbiť školu a poškodiť jej dobrú povesť," uvádza sa v tlačovej správe. 

Higgsová pred prepustením pracovala na strednej škole šesť rokov. Jej zamestnanecký záznam bol až do vyhadzovu bezchybný. 

Dostala výpoveď kvôli svojmu kresťanskému presvedčeniu?

Higgsová, ktorá spochybňuje svoju výpoveď, je presvedčená, že bola vyhodená kvôli svojej kresťanskej viere a presvedčeniu. Zastupuje ju Kresťanské právne centrum.

"Bola som potrestaná za to, že som sa podelila o svojej obavy zo vzťahovej a sexuálnej výchovy. Zastávam tieto názory kvôli svojmu kresťanskému presvedčeniu. Toto presvedčenie a tieto názory zdieľajú státisíce rodičov v celej Veľkej Británii," uviedla vo vyhlásení prostredníctvom Kresťanského právneho centra. "Mojou hlavnou obavou bolo vždy to, ako bude vplývať na deti, keď ich budú učiť o sexe a pohlaví už v takom mladom veku."

"Hneď ako sa začalo vyšetrovanie príspevkov, bolo mi opakovane odkázané: 'Nemá to nič spoločné s vašim náboženstvom'. Zjavne išlo o právnickú taktiku a je samozrejmé, že sa to týka mojej viery. Som odhodlaná pokračovať v tomto prípade a postaviť sa za kresťanov a všetkých rodičov v celej krajine, ktorí boli umlčaní, keď zdieľali svoje názory a držali sa ich."

Škola tvrdí, že dostala jednu e-mailovú sťažnosť na Higgsovej komentáre. Sťažovateľ obvinil ženu zo "zverejňovania homofóbnych názorov a predsudkov"

"Dospeli sme k záveru, že konanie nebolo nijako ovplyvnené vašim náboženstvom," uviedol podľa Kresťanského právneho centra disciplinárny senát. "K disciplinárnemu trestu došlo z iných dôvodov, ako je vaše náboženstvo."

"Škola Farmor's ako inkluzívny zamestnávateľ uznáva a chráni zákonné práva svojich zamestnancov," uviedol senát. "Tieto práva však nie sú absolútne a obávame sa, že ste nepreukázali primerané porozumenie požiadavkám školy rešpektovať a tolerovať názory ostatných a byť vzorom v tomto správaní."

Senát pripustil, že kvôli Higgsovej príspevkom na Facebooku nedošlo k žiadnym ujmám na strane školy. 

"Pokiaľ ide o zneuctenie školy .. súhlasíme s tým, že neexistuje žiadny priamy dôkaz, že by v skutočnosti bola do dnešného dňa poškodená povesť školy."

Čo dodať? 

Proti programu Žiadni outsideri" protestovali aj moslimskí rodičia. Niektorí označujú tento program za indoktrináciu.

"Nie je to nič iné, ako indoktrinácia našich detí," povedala 40 -ročná Razina Mahmoodová pre denník Sun v skoršom rozhovore. "Používate naše deti ako experiment."