610cd34b2030275af96d3ccc.jpg

USA financujú projekt získavania orgánov z dokázateľne živých ´potratených´ bábätiek

308
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

USA financujú podľa nových dôkazov projekt, predmetom ktorého je zhromažďovanie častí telíčok potratených bábätiek, z ktorých niektoré ešte vo chvíľach, keď im ´odoberali´ orgány, dokázateľne žili.

The Department of Health and Human Services (HHS; asi ako naše Ministerstvo zdravotníctva) udelilo University of Pittsburgh grant minimálne 2,7 milióna USD na program vytvorenia "banky tkanív", získaných z potratených plodov v rozsahu od 6. do 42. týždňa gestačného veku (tehotenstva), pričom 42. týždeň predstavuje už viac ako 10 mesiacov tehotenstva. Detaily spomínaného programu vyplávali na povrch po tom, čo sa sledovacej skupine Judicial Watch a Center for Medical Progress (CMP) podarilo na základe Zákona o slobodnom prístupe k informáciám získať 252 strán dokumentov, ktoré tvoria základ ich súdneho procesu proti HHS.  

V roku 2015 vo svojej žiadosti o grant od HHS University of Pittsburgh uviedla, že už "viac ako 10 rokov zhromažďuje tkanivá plodov ... vrátane pečene, srdca, gonád (pohlavné žľazy), nožičky, mozog, genitourinárne tkanivo vrátane obličiek, močovodov a mechúra". Univerzita žiadala vládu o financovanie tohto programu aby mohla "zdokonaliť prepojenie od zdroja, cez kontrolu kvality, až po distribúciu ľudských genitourinárnych vzoriek", odobratých potrateným plodom. Autori projektu si stanovili za cieľ vytvoriť "nonstop zdroj", schopný bez prestávky distribuovať "čerstvé" ľudské vzorky z "rozličných vývojových úrovní" (od 4. do 42. týždňa). V roku 2015 Univerzita podľa vlastných slov poskytla na rôzne účely viac ako 300 čerstvých vzoriek, zozbieraných zo 77 prípadov. V roku 2020 sa počet vzoriek vyšplhal na číslo 725. Motto programu Univerzity "zbierať a distribuovať kvalitné tkanivo a bunky" má aj rasový podtón - hlásajú, že aspoň 50% potratených "subjektov" by malo byť od rasových menšín. CMP informuje, že Allegheny County, odkiaľ Univerzita berie najviac potratených plodov, je ich 80% bielych a 13% čiernych. Grant chce Univerzita využiť na zlepšenie tzv. warm ischemic time - čas, v ktorom orgán alebo časť telíčka zotrváva v izbovej teplote po odstrihnutí od zásobovania krvou, predtým, ako ho ochladia alebo opätovne pripoja na zásobovanie krvou - chcú ho "udržať na minime". V ďalšej časti dokumentov sa hovorí, že "orgány plodu sú najlepšie prekrvené v čase pôrodu a preto je to najlepší čas na získanie potrebného tkaniva z plodu". 

 

CMP vo svojom tlačovom vyhlásení upozorňuje, že "ak srdiečko plodu bije a krv cirkuluje aj v čase, keď sa uskutočňuje potrat formou vyvolania pôrodu za účelom získania čo najlepšie prekrvených orgánov plodu, znamená to, že plod sa rodí úplne živý a príčinou jeho usmrtenia je jednoznačne odstránenie jeho orgánov za živa".

 

Univerzita aj HHS sa bránia tým, že údajne dodržujú všetky zákony, týkajúce sa výskumu tkaniva plodu. Konzervatívny učenec Jack Posobiec poukázal na článok v Newsweek z roku 2019, kritizujúci konšpiračného guru Alexa Jonesa za jeho tvrdenie, že medicínski výskumníci "udržujú bábätká nažive a odoberajú im orgány". Jones údajne "poskytuje nepresné a chybné informácie, ktoré kolujú medzi konzervatívcami". V roku 2018 mu zamedzili prístup k platformám hlavných sociálnych médií, údajne pre jeho "urážlivé správanie". Jonesovi stúpenci však aj napriek tomu trvajú na tom, že jeho ´bláznivé teórie´ sa ukazujú ako pravdivé. Twitter dokonca už v súčasnosti pripúšťa, že "Alex Jones má pravdu" (už viac ako 66.000 followers).