Danielle-Smith-810x500.png

Danielle Smith venuje 4 milióny dolárov na boj proti obchodovaniu s ľuďmi v Alberte

47
Kultúra života

Úrady Alberty investujú 4 milióny dolárov na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a pomoc obetiam zneužívania v celej provincii.

Premiérka Alberty Danielle Smithová sa 28. júla v Calgary pripojila k ministrovi verejnej bezpečnosti a pohotovostných služieb Mikeovi Ellisovi, aby oznámila, že provincia venuje 4 milióny dolárov počas dvoch rokov na vytvorenie úradu Alberty na boj proti obchodovaniu s ľuďmi.

“Nemôžeme si dovoliť zatvárať oči pred problémom obchodovania s ľuďmi a nemôžeme si dovoliť ignorovať tých, ktorým hrozí, že sa stanú obeťami obchodovania s ľuďmi, alebo tých, ktorí už obeťami obchodovania s ľuďmi boli,” povedala Smithová podľa CTV News.

Úrad budú viesť organizácie #NotInMyCity, Native Counselling Services of Alberta (NCSA) a REACH Edmonton Council for Safer Communities. Cieľom úradu je okrem zhromažďovania údajov na monitorovanie obchodovania s ľuďmi v provincii ponúkať osobám, ktoré prežili obchodovanie s ľuďmi, a obetiam obchodovania s ľuďmi komunitnú podporu a služby.

Počas piatkovej tlačovej konferencie vyrozprávala svoj príbeh April Eve Wibergová, ktorá prežila obchodovanie s ľuďmi, a prezradila, že bola kupovaná a predávaná v mestách po celej Kanade a USA.

“Bola som naučená skrývať svoje domorodé korene, pretože ak by sa to kupujúci dozvedeli, bola by väčšia pravdepodobnosť, že ma zbijú, okradnú, znásilnia alebo zavraždia,” vyhlásila.

V rokoch 2011 až 2021 bolo v celej krajine zaznamenaných viac ako 3 500 prípadov obchodovania s ľuďmi. Väčšinu obetí (96 %) tvorili ženy a mladé dievčatá a približne štvrtina obetí bola mladšia ako 18 rokov.

Prípady obchodovania s ľuďmi sa zvyčajne rozdeľujú do troch skupín: obchodovanie so sexom, obchodovanie s pracovnými silami a obchodovanie s orgánmi.

“Každá investícia do boja proti obchodovaniu s ľuďmi pomáha obnoviť ľudskosť a slobodu, ktorú si každý jednotlivec zaslúži,” sľúbil Ellis.

Iniciatíva je v súlade s 2021 odporúčaním pracovnej skupiny Alberta Human Trafficking Task Force. Správa odporučila, aby provincia zriadila albertský úrad, ktorý by zvyšoval povedomie, ponúkal podporu a zdroje osobám, ktoré prežili zneužívanie.

Nedávne povedomie a odhodlanie ukončiť obchodovanie s ľuďmi je prevažne výsledkom filmového trháku Zvuk slobody.

Film, ktorý bol zrušený hlavnými médiami, odhaľuje podzemný svet obchodovania s ľuďmi a inšpiruje všetkých divákov, aby sa usilovali oslobodiť deti a ženy od života plného zneužívania.

Na otázku, čo môžu bežní občania urobiť, aby pomohli vykoreniť obchodovanie s deťmi, producent a hviezda filmu’Eduardo Verástegui a distribútor filmu’Neal Harmon poskytli LifeSiteNews rovnakú jednoslovnú odpoveď: “Modlitba.”

“Sila modlitby je skutočná. A ak je niekto’ochotný kľaknúť si na kolená, modliť sa s láskou a počúvať, táto výmena prinesie človeku’na myseľ to, čo môže urobiť s vlastnými schopnosťami, [v rámci] svojho okruhu vplyvu, [a s] vlastnými zdrojmi,”povedal Harmon. “Pre každého jedného človeka sa nájde činnosť šitá na mieru.”

“Ak sa modlíte so skutočným úmyslom urobiť to, čo od vás Boh žiada, on”vám nejakým spôsobom odovzdá posolstvo,” dodal.

“Je to’všetko o modlitbe,” potvrdil Verástegui, ktorý vysvetlil, že jeho práca na Zvuku slobody začala tým, že požiadal Boha o rozlíšenie, či sa má ujať tohto projektu.