Screen-Shot-2023-08-10-at-2.43.22-PM-810x500.jpg

Renomovaný klimatológ kritizuje "antikapitalistickú" klimatickú agendu a "vyrobený" konsenzus

38
Kultúra smrti

Uznávaný klimatológ uviedol, že údajný vedecký konsenzus o zmene klímy je "umelo vytvorený konsenzus", ktorý udržiava Organizácia Spojených národov (OSN). 

Klimatologička Judith Curryová v rozhovore s libertariánskym novinárom a publicistom Johnom Stosselom povedala, že “vykonštruovaný konsenzus” existuje preto, lebo niektorý vedec by dosiahol “slávu a bohatstvo” za zveličovanie rizík spojených s “klimatickými zmenami.”

“Zistili sme, že percento hurikánov kategórie 4 a 5 sa zdvojnásobilo,” hovorí Curryová. “A tak sa toho chopili médiá. Alarmisti povedali: ‘Aha, tu’je spôsob, ako to urobiť: Spojte extrémne výkyvy počasia s globálnym otepľovaním!’” 

“Takže táto hystéria je vaša vina!” Stossel povedal Currymu. 

“No, tak trochu. Nie tak celkom. Oni by sa toho aj tak chytili,” odpovedala. 

Curryová povedala, že sa stala miláčikom mainstreamových médií vďaka svojej štúdii, ktorá spája údajný nárast intenzívnych hurikánov s globálnym otepľovaním. Bola “všade, kde sa stretávala s politikmi, prednášala a [dostalo sa jej] veľa mediálnej pozornosti.”  

“Bola som adoptovaná skupinami na ochranu životného prostredia a alarmistami a zaobchádzali so mnou ako s rockovou hviezdou,” spomína Curryová. 

Keď vedci poukázali na nezrovnalosti v jej výskume, konkrétne na roky s menším počtom hurikánov, Curryová tieto tvrdenia preskúmala a uvedomila si, že jej kritici majú pravdu.  

“Čiastočne to boli zlé údaje. Časť z toho je prirodzená klimatická variabilita,”povedala Stosselovi. 

Novinár sa zdal byť príjemne prekvapený Curry’ovej integritou a ochotou nechať sa opraviť. “Takže ste nezvyčajný výskumník, ktorý sa pozrel na kritiku svojej práce a skutočne dospel k záveru, že mali pravdu.” 

Curry povedal, že škandál “Climategate” z roku 2009, v ktorom interné e-maily z výskumných pracovísk ukázali, že vedci sa snažia utajiť kontroverzné údaje, ukázal “veľa naozaj škaredých vecí, ” ako napríklad “vyhýbanie sa žiadostiam o informácie podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám” a “snaha o prepustenie redaktorov časopisov z práce”, ak nesúhlasili s hlavným prúdom “paradigmy klimatických zmien”. 

Stossel povedal, že škandál Climategate prinútil Curryho uvedomiť si, že existuje “priemysel klimatických zmien nastavený tak, aby odmeňoval panikárstvo.” 

“Počiatky siahajú až k…environmentálnemu programu OSN,” pripomenula. 

Curry povedal, že predstavitelia OSN boli motivovaní “antikapitalizmom. Nenávideli ropné spoločnosti a chopili sa problému klimatických zmien, aby posunuli svoju politiku ďalej.” 

Podľa klimatologičky to bol dôvod, prečo OSN vytvorila Medzivládny panel pre klimatické zmeny (IPCC). 

“IPCC sa“nemal zameriavať na žiadne prínosy z otepľovania,” namiesto toho “;mandátom IPCC’bolo hľadať nebezpečné hzmeny klímy spôsobené človekom,” povedala. 

“Potom národné finančné agentúry nasmerovali všetko financovanie…za predpokladu, že existujú nebezpečné vplyvy.” 

Curryová vysvetlila, že na to, aby vedci získali verejné financovanie, musia sledovať klimatický alarmistický príbeh. 

“Oznámenia o možnostiach financovania sú skutočne viazané na predpoklad, že existujú nebezpečné vplyvy [klimatických zmien],” uviedol Curry. 

“Takže výskumníci nie sú’hlúpi; vedia, čo musia povedať, aby získali financovanie?"” opýtal sa Stossel. 

“Presne tak,” odpovedal Curry. 

Bývalý šéf fakulty pripomenul, že “asi pred desiatimi rokmi,” redaktorka prestížneho vedeckého časopisu Science, Dr. Marcia McNuttová, “napísala túto politickú tirádu o tom, že ‘musíme hneď zastaviť emisie,’” v ktorej uvádzala, že “čas na diskusiu sa skončil.” 

McNutt teraz pôsobí ako prezident Národnej akadémie vied. 

“Aké posolstvo to dáva?" ” opýtal sa Curry. “’Propagujte alarmujúce dokumenty! Tie ostatné ani neposielajte na posúdenie.’Ak ste chceli postúpiť v kariére, napríklad byť na prestížnej univerzite a dostávať veľký plat, mať veľké priestory v laboratóriu, získať veľa finančných prostriedkov z grantov, byť riaditeľom ústavu, bola tu jednoznačne jedna cesta.” 

“To’máme teraz: obrovský komplex klimatického alarmismu financovaný vládou,” povedal Stossel. 

“Prečo sa ostatní vedci, ktorí si uvedomujú nezmysly, nepostavia proti?"” spýtal sa novinár Curryho. 

“Ak pracujú na univerzite, bude to pre nich “veľmi nepríjemné,” odpovedala.  

Curryová povedala, že po svojom pôsobení na Georgijskom technologickom inštitúte už nemohla dostať prácu na univerzite, pretože ju označili za “popieračku klímy.” 

Klimatologička preto založila vlastnú spoločnosť na predpovedanie počasia a klímy s názvom Climate Forecast Applications Network. Curryová tiež publikuje články na svojom blogu a napísala viacero kníh vrátane svojho najnovšieho diela “Climate Uncertainty and Risk: Rethinking Our Response.”