Shutterstock_356853722-810x500.jpg

Kanadský najvyšší súd zamietol odvolanie troch cirkví, ktoré napadli obmedzenia COVID

0
Kultúra smrti

Najvyšší súd Kanady zamietol odvolanie troch cirkví v Britskej Kolumbii, ktoré napadli predchádzajúce rozhodnutie o obmedzení náboženských obradov COVID-19.

Pôvodne podaná právna námietka z roku 2021 sa týkala vyvrátenia úplného zákazu osobných bohoslužieb v provincii na základe chránených práv podľa Charty. Hoci ju predtým provinčné súdy zamietli, právnická skupina zastupujúca cirkvi dnes oznámila, že ju zamietol aj najvyšší súd krajiny’.

“Centrum spravodlivosti pre ústavné slobody [JCCF] je sklamané, že Najvyšší súd Kanady rozhodol, že sa nebude zaoberať prípadom troch cirkví v Britskej Kolumbii, ktoré napadli úplný zákaz osobných bohoslužieb, ktorý zaviedla vláda Britskej Kolumbie od novembra 2020 do mája 2021,”uviedla skupina v tlačovej správe, pričom ďalej poznamenala, že “vláda zatvorila všetky modlitebne, zatiaľ čo reštaurácie a telocvične nechala otvorené.”

Marty Moore, právnik konzervatívnej organizácie, poukázal na to, že cirkvi “v rokoch 2020 a 2021 stále čelia trestnému stíhaniu za organizovanie bezpečných osobných bohoslužieb” a že “na obranu proti týmto obvineniam budú naďalej presadzovať svoje ďalšie zákonné a ústavné práva.”

Konkrétne, vysvetlil Moore, budú argumentovať “tým, že provinčný hygienik [dr. Bonnie Henryová] zneužila svoju diskrečnú právomoc pri selektívnom povoľovaní a zakazovaní osobných zhromaždení na základe iných faktorov, než je zdravie a bezpečnosť.”Cirkvi sú podrobené kontrole napriek tomu, že “dodržiavali všetky predpisy Covid platné v tom čase v BC.”

Podľa tlačovej správy tri cirkvi podali v marci 2021 provincii oznámenie o odvolaní po tom, ako bol ich prípad spochybňujúci zatvorenie pôvodne zamietnutý. Odvolanie bolo opäť zamietnuté v decembri 2022. Vo februári nasledujúceho roka “cirkvi požiadali o povolenie podať odvolanie na Najvyšší súd Kanady na základe toho, že v rozhodnutí odvolacieho súdu sú nastolené otázky, ktoré majú celoštátny význam.”

Konkrétne v odvolaní žiadali o objasnenie, “či ústavnosť príkazov, ktoré porušujú práva všetkých občanov podľa Charty , by mal súd považovať za správne rozhodnutia, a nie za všeobecne záväzný právny predpis;” ak je “napadnutá ústavnosť správnych rozhodnutí”, či v danom prípade možno určiť, či sú takéto rozhodnutia “preukázateľne odôvodnené v slobodnej a demokratickej spoločnosti;”či by Kanaďania brániaci svoje práva podľa Charty “mali niesť bremeno dokazovania neodôvodnenosti a nedostatočného odôvodnenia” protiústavných pravidiel a “či môže provincia zabrániť súdnemu preskúmaniu ústavnosti nariadení, ktoré sa vzťahujú na všetkých v provincii, len preto, že títo jednotlivci sa môžu obrátiť na vládu, ktorá prijala rozhodnutie, so žiadosťou o jeho prehodnotenie.”

V roku 2022 JCCF kritizovala kanadské politiky COVID-19, pričom prostredníctvom podrobnej správy tvrdila, že boli “nekonzistentné, neúčinné a škodlivé.” Skupina tiež poľutovala rozhodnutie súdu z toho istého roku, ktorý zamietol žalobu spochybňujúcu cestovné politiky krajiny. Dva roky predtým, na vrchole pandémie, JCCF vydala správu, v ktorej načrtla porušovanie práva Charty’vládou Britskej Kolumbie prostredníctvom mandátov COVID.

Kanada však nie je’jedinou krajinou, ktorá počas pandémie čelí odporu za intenzívne obmedzenia. V Škótsku boli obmedzenia zistené ako absolútne neúčinné v nedávno zverejnenej vyšetrovacej správe.

V Spojených štátoch došlo k mnohým súdnym sporom v súvislosti s požiadavkami na užívanie experimentálnych “vakcín.” Konkrétne sa ozývajú príslušníci armády po tom, ako im boli odopreté náboženské výnimky a nespravodlivý nátlak na nich, aby sa dali očkovať. Okrem mnohých nežiaducich vedľajších účinkov, ktoré zostávajú v mainstreamových médiách nezverejnené, ako napríklad myokarditída a iné kardiovaskulárne poškodenia, údaje ukázali, že väčšina úmrtí priamo spôsobených vírusom vznikla až po uvoľnení vakcín.

RELATED

Hygienik Britskej Kolumbie hovorí, že nová injekcia COVID je ‘aktualizovaná sezónna vakcína,’ nie posilňovacia

Školská rada Britskej Kolumbie sa ospravedlňuje za násilný protikresťanský meme, ktorý zverejnil správca

Stovky príslušníkov kanadskej armády podali žalobu v hodnote 500 miliónov dolárov kvôli povinnosti očkovania COVID