Danielle-Smith-810x500.png

Danielle Smithová tvrdí, že 500 zo 650 lesných požiarov v Alberte spôsobili ľudia, nie "klimatické zmeny

36
Neutral

Premiérka Alberty Danielle Smithová nedávno vyhlásila, že drvivú väčšinu požiarov v provincii založili ľudia, a nie “klimatické zmeny.

V rozhovore pre televíziu CTV News zo 14. augusta na otázku, či sú klimatické zmeny príčinou tohtoročnej nezvyčajne búrlivej sezóny požiarov v Alberte, Smithová zdôraznila, že 500 zo 650 požiarov, ktoré sa v provincii vyskytujú, má ľudský pôvod. 

“Všetko, čo viem, je, že v našej provincii máme 650 požiarov a 500 z nich bolo spôsobených človekom,” povedala, “takže sa musíme uistiť, že keď ľudia vedia, že keď’je vonku sucho a dostávame sa do sezóny lesných požiarov, že’sú oveľa opatrnejší, pretože kedykoľvek skončíte so vznietením, ktoré sa stane, môže to mať ničivé následky.” 

Tazateľ spravodajskej televízie ČT Omar Sachedina naliehal: “Takže si myslíte, že je možná súvislosť medzi klimatickými zmenami a lesnými požiarmi, ktoré’pozorujeme? ” 

“Sezóna lesných požiarov sa koná každý rok,” odpovedal Smith. “Bude sa to“diať aj naďalej každý rok a my sa musíme uistiť, že“to riadime, zmierňujeme a uisťujeme sa, že vzdelávame verejnosť o úlohe, ktorú zohráva pri vzniku týchto požiarov. A potom, tiež v samostatnom prúde, pracujeme na cieli zníženia emisií do roku 2050."” 

Sachedinove’otázky prichádzajú v čase, keď Smith nedávno oznámil, že provincia odmietne Trudeauovej vláde’navrhované nariadenia o čistej nule plánované na rok 2035.  

“Návrh federálnych nariadení o nulovej čistej energetickej sieti na rok 2035 je protiústavný, nezodpovedný a nie je v súlade s plánom Alberty’na zníženie emisií a rozvoj energetiky, ktorý smeruje k bezuhlíkovej energetickej sieti do roku 2050,” napísala v nedávnom vyhlásení.   

Smithová uviedla, že navrhované nariadenia “by ohrozili spoľahlivosť albertskej’elektrickej siete a spôsobili by masívne zvýšenie účtov Alberťanov’za elektrinu.” 

Podobne sa vyjadril aj saskatčevský premiér Scott Moe odmietol navrhovaný plán prechodu na “čistú elektrinu,”sľubujúc, že na prvom mieste budú obyvatelia Saskatchewanu.   

Trudeauova vláda aktuálne environmentálne ciele  v zhode s Organizáciou Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.    

Zníženie a prípadné odstránenie používania tzv;fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, ktorá Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.     

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.   

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo”je v rozpore s požiadavkami; predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských pracovníkov  – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročia vysokou mierou inflácie – priemerne 1 277 USD ročne navyše.    

V posledných mesiacoch Trudeauova vláda a mainstreamové médiá obviňovali z nezvyčajne bujnejúcich požiarov v celej krajine “klimatické zmeny”, aby umožnili zavedenie ďalších regulácií prírodných zdrojov. 

Kráľovská kanadská jazdná polícia (RCMP) však zatkla podpaľačov , ktorí boli obvinení zo založenia požiarov po celej krajine, vrátane v Jukone, British Columbia, a Alberta. 

V Quebecu, satelitné zábery tiež ukázali záhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v celej provincii, čo vyvolalo obavy, že požiare boli koordinovaným úsilím podpaľačov. 

V júni Smith zaviazal, že najme externých vyšetrovateľov podpaľačstva, aby zistili, prečo približne 175 požiarov, ktoré v posledných týždňoch zúrili na rozsiahlom území provincie, nemá “v súčasnosti žiadnu známu príčinu.”