baby-and-mom-810x500.jpg

Počet potratov v plánovanom rodičovstve v Južnej Karolíne klesol o 70 % po nadobudnutí účinnosti zákona o srdcovom tepe

39
Kultúra života

Potraty v zariadení plánovaného rodičovstva klesli o 70 percent, odkedy minulý týždeň vstúpil do platnosti zákon o srdcovom tepe v Južnej Karolíne. 

Občianske združenie South Carolina Citizens for Life (SCCL), ktoré sídli priamo oproti centru plánovaného rodičovstva v Kolumbii, oznámilo neuveriteľnú rýchlosť záchrany detí len niekoľko dní po tom, čo Najvyšší súd štátu potvrdil zákon, ktorý zakazuje väčšinu potratov po šiestom týždni tehotenstva. 

Ako už LifeSiteNews informoval, “Zákon o srdcovom tepe plodu a ochrane pred potratmi” zakazuje väčšinu plánovaných potratov v šiestom týždni tehotenstva, pričom pred šiestym týždňom nie je žiadna ochrana. Výnimky platia pre obete znásilnenia do 12. týždňa, v prípade “fatálnych anomálií plodu” a na záchranu života matky”.

“Menej ako 24 hodín po tom, čo Najvyšší súd Južnej Karolíny potvrdil zákon o srdcovom tepe plodu a ochrane pred potratmi, klesol počet potratov o 70 percent v plánovanom rodičovstve oproti kancelárii South Carolina Citizens for Life,” Holly Gatlingová, výkonná riaditeľka SCCL, uviedla 25. augusta tlačová správa.  

“V Kolumbii plánuje plánované rodičovstvo interrupcie 2 - 3-krát týždenne vrátane každého utorka, prvej, druhej, štvrtej a piatej soboty v mesiaci, každú tretiu sobotu a v poslednom čase interrupčný biznis pridal väčšinu stredy.” 

Gatling poznamenal, že miestna poradenská služba na chodníku A Moment of Hope a “mnohé katolícke farnosti v oblasti ponúkajú v dňoch potratov modlitebnú podporu a pomoc matkám, ktoré sa od potratu odvrátia.” 

“Dnes bol prvý úplný deň potratov od nadobudnutia účinnosti nového zákona o srdcovom tepe,” povedal prezident A Moment of Hope Mark Baumgartner a povzbudil ostatných, aby “spolu s nami chválili Pána” o víťazstve za život. 

“Zvyčajne sme zaznamenávali 20 potratov a dnes sme ich videli len šesť,” pokračoval. “Prišlo trinásť klientiek, šesť odišlo pred potratom a ďalšia [prišla] na ultrazvukové RV a rozhodla sa, že si dieťa nechá.” 

Obe organizácie A Moment of Hope a SCCL zdôraznili svoje odhodlanie “pokračovať [v] práci na obnovení právnej ochrany nenarodených členov našej ľudskej rodiny vo všetkých štádiách vývoja”, pretože “každý život je vzácny.” 

Zákon po mesiacoch pro-potratovej opozície napokon v stredu nadobudol účinnosť. V januári štátny’najvyšší súd zrušilzákon, ktorý bol pôvodne podpísaný v roku 2021, odvolávajúc sa na “právo na súkromie.”O dva mesiace neskôr traja republikáni hlasovali proti legislatíve, po čom bol zákon prijatý koncom mája. 

Náhradná žiadosť o urýchlené prerokovanie prípadu však dočasne zablokovala jeho účinnosť. Počas nasledujúceho obdobia na súde bola republikánska senátorka oficiálne ocenená svojou stranou za snahu o zrušenie zákona na ochranu nenarodených detí predtým, ako Najvyšší súd nakoniec legislatívu potvrdil.