clinton-francis-810x500.jpg

Pápež František na konferencii Clintonovej nadácie, ktorá podporuje potraty a LGBT, nespomenul nenarodené deti

0
Kultúra smrti

Pápež František v príhovore s Billom Clintonom na konferencii Clinton Global Initiative, ktorá je zameraná na podporu potratov a LGBT, vyzdvihol “kultúru dialógu” a “počúvanie”, ale zdržal sa zmienky o posvätnosti života nenarodených.

Pápež František predniesol 18. septembra úvodný príhovor s bývalým americkým prezidentom Billom Clintonom, ktorým sa začala dvojdňová konferencia Clinton Global Foundation (CGF). Ako oznámil Vatikán a minulý týždeň o tom informoval portál LifeSite, konferencia bola zameraná na preskúmanie “čo je potrebné, aby sme pokračovali v riešení najnaliehavejších globálnych výziev našej doby, ako sú klimatické zmeny, utečenecká kríza, blaho detí a poslanie a projekty detskej nemocnice Bambino Gesù.”

Čítajte: Pápež František vystúpi na konferencii Clintonovej nadácie podporujúcej potraty na tému ‘klimatické zmeny’

Pri príhovore k Billovi Clintonovi prostredníctvom videolinky sa pápež František’ v pripravenom vyhlásení zameral na potrebu “šíriť kultúru stretnutia, kultúru dialógu, kultúru počúvania a porozumenia.”

Konferenciu CGI založil bývalý prezident pred takmer 20 rokmi a jej cieľom je propagovať politiky a programy Clintonovej nadácie a jej partnerov. 

František uviedol, že “je potrebné zdieľať naše názory na to, ako prispieť k spoločnému dobru a ako nezanedbávať najzraniteľnejších ľudí, ako sú deti, ktoré prostredníctvom ‘Nadácie Bambino Gesù’ stoja pri zrode nášho stretnutia.”

Zopakovaním tém z predchádzajúcich prejavov František spomenul, že “žijeme v epochálnej zmene. Iba spoločne z nej môžeme vyjsť lepší – spoločne.” 

“Iba spoločne môžeme vyliečiť svet z anonymity globalizácie ľahostajnosti,” dodal.

Pápež zdôraznil potrebu spoločnej “zodpovednosti” a spoločného hľadania “spoločného dobra,” a vyzval k úsiliu v snahe o “mier” a uskutočnenie “zmeny smerom k bratstvu.”

Vydajúc výzvu “nie vojne,” František dodal, že “je čas spolupracovať na zastavení ekologickej katastrofy, kým nie je neskoro.” Toto, ako uviedol, stojí za jeho rozhodnutia napísať druhú časť svojej encykliky o životnom prostredí Laudato Si’, ktorá by mala vyjsť 4. októbra.

Čítajte: Nositeľ Nobelovej ceny odsudzuje alarmistické klimatické predpovede: ‘Neverím, že existuje klimatická kríza’

“Zastavme, kým je čas, prosím – zastavme nás, kým je čas,” povedal v súvislosti s klimatickými otázkami.

Pápež vysoko ocenil prácu vatikánskej detskej nemocnice Bambino Gesu, ktorej zástupcovia sa zúčastnili na konferencii v New Yorku. Nemocnica, povedal František, slúži ako “svedectvo toho, ako je možné – uprostred toľkého úsilia – spojiť veľký vedecký výskum, zameraný na liečenie detí, s bezplatným prijímaním tých, ktorí to potrebujú.” 

“Veda a pohostinnosť, ktoré sa len zriedkavo stretávajú na jednom poli,” povedal. 

V oblasti zdravotníctva je dnes viac ako kedykoľvek predtým prvou a najkonkrétnejšou formou dobročinnosti veda: schopnosť liečiť, ktorá však musí byť prístupná všetkým. Bambino Gesù je preto hmatateľným znakom lásky a milosrdenstva Cirkvi.

Keď Clintonová požiadala pápeža o dve záverečné poznámky, František odpovedal:

Znepokojuje ma oboje, deti aj klimatické zmeny. Prosím, konajme v otázke klimatických zmien skôr, než bude neskoro.

Ak pápež’záverečné poznámky ukázali, že jeho prioritou je starosť o “klimatické zmeny” – zrejme nad deťmi–, Clintonová’konferencia je v podstate proti životu. Ako informoval portál LifeSite, konferencia a Clintonova nadácia sú veľkými propagátormi politiky proti životu v niektorých z’najchudobnejších oblastí sveta. 

Medzi nadáciou podnikmi je aj“Clinton Health Access Initiative” (CHAI). Tá pôsobí po celom svete a umožňuje približne 125 krajinám prístup k špeciálne zľavneným “liekom, diagnostike, vakcínam, prístrojom alebo iným život zachraňujúcim zdravotníckym produktom a službám.”

Čítajte: Clintonovci predsedali plánu na kontrolu populácie, aby sa čierni Haiťania ‘nerozmnožovali’: CHAI sa netají svojím záznamom o propagácii antikoncepcie a potratov a uvádza, ako pracuje na “podpore žien v ich reprodukčnom veku, aby každá žena mohla predísť neplánovanému tehotenstvu a pohlavne prenosným infekciám; priestor a obmedzenie pôrodov; mať zdravé tehotenstvo a pôrod; a vidieť svoje novorodeniatko prosperovať od narodenia až do detstva.”

Zdravotný program CHAI’bol najprv vyskúšaný v Etiópii, potom “bol testovaný vo veľkom rozsahu v Nigérii.”Po ešte širšom zavedení antikoncepčného programu CHAI oznámila, že za dva roky zaznamenala “251% nárast priemerného mesačného používania antikoncepčných implantátov v Kamerune, Keni, Libérii, Malawi, Nigérii, Tanzánii a Zambii.”

Na konferencii CGI boli prezentované aj ďalšie protirodinné prvky. Jedným z hlavných podujatí v pondelok bola diskusia s názvom:

Zdvihnutie spiatočky v oblasti práv LGBTQ+:

Na pódiu vystúpili transrodové a “rodovo nekonformné” osoby spolu s vyslúžilým hráčom NBA Dwayneom Wadeom, ktorý podporil svojho malého syna v tom, aby sa v roku 2020 prihlásil za “dievča”.

Panelová diskusia mala “zdôrazniť úlohu, ktorú môže každý z nás zohrávať pri obrane a presadzovaní rovnakých ľudských, ekonomických a sociálnych práv LGBTQ+ ľudí na celom svete.”

V utorok sa v CGI uskutoční aj diskusia o podpore interrupcií v Amerike po zrušení rozsudku Roe v. Wade. Podujatie má názov: “Práva žien“sú ľudské práva: ”Ako poskytovať potratovú starostlivosť vo svete po Dobbsovej”