Rev.-Calvin-Robinson-2-810x500.jpg

Reverend Calvin Robinson vyhral vyrovnanie po tom, ako bol "zrušený" za to, že oponoval hodine príbehov o drag queen

91
Kultúra života

(Christian Concern) - Páter Calvin Robinson vyhral mimosúdne vyrovnanie po tom, ako ho zrušila Kráľovská akadémia tanca (RAD) za to, že sa postavil proti ‘Hodine príbehov o kráľovnej Drag’ pre deti.

Po kritike Drag Queen Story Time vo svojej relácii GB News a na Twitteri bol Calvin odvolaný zo svojej funkcie v&nbsppodvýbore RAD pre vzdelávanie.

Podporovaný Kresťanským právnym centrom (Christian Legal Centre) Calvin podal právne nároky na obťažovanie, priamu a nepriamu diskrimináciu na základe svojho kresťanského presvedčenia. Po tom, čo RAD záležitosť radšej urovnala, ako by mal čeliť kontrole na súde, získal odškodné vo výške £8 000 [9724 amerických dolárov].

Vo februári 2023 sa Calvin, bývalý učiteľ a ochranár, zúčastnil na proteste organizovanom organizáciou Turning Point UK proti podujatiu Drag Queen storytelling, ktoré sa malo konať v knižnici v londýnskom Lewishame.

Podujatia, ktoré sa konali v knižnici a často aj v miestnom pohostinstve v tejto oblasti, zahŕňali vystúpenia Drag Queen ‘That Girl’, ktoré predvádzali malým deťom vekovo nevhodné ‘interaktívne’ detské predstavenia.

Organizátori uviedli, že cieľom podujatí bolo poskytnúť malým deťom príležitosť dozvedieť sa o rozmanitosti, inkluzívnosti a svete, kam všetci patria.”

Podujatia v Lewishame nie sú ojedinelé a ide o podobné podujatia, ktoré sa konajú vo verejných knižniciach po celom Spojenom kráľovstve a sú zamerané na veľmi malé deti.

Na pokojný protest však narazil dav ‘antifašistických’ protiprotestujúcich, ktorých musel zadržiavať policajný kordón, keď sa agresívne postavili proti odporcom sexualizácie detí.

Nápisy kontraprotestujúcich zneli: Queer joy is for all ages.”

Keď Calvin na proteste prehovoril, ‘inkluzívni’ kontraprotestujúci kričali: Dračice sú vítané, farári nie. Vy’nie ste vítaní, choďte domov.”

Pokrytie v GB News’ Krížovej výprave zdravého rozumu

Nasledujúci deň páter Robinson o príbehu informoval vo svojej týždennej Krížovej výprave zdravého rozumu na GB News.

Povedal:

“Včera som sa zúčastnil na podujatí v južnom Londýne, kde sa protestovalo proti Drag Queen Story Time.

“Považujem za šokujúce, ako bežným sa Drag Queen Story Time stáva.

“Nechápte ma zle, dospelí čítajúci deťom príbehy sú úžasná vec, to naozaj je. Keďže som bola učiteľkou v škole, môžem vám povedať, že by som si priala, aby viac rodičov čítalo svojim deťom a spolu s nimi. Prečo však LGBTQ+ loby trvá na tom, aby sa zábava pre dospelých spájala s rozprávkami?

“Drag Queens sú predsa zábava pre dospelých. Muži prezlečení za ženy, často skromne, sexualizovaným spôsobom, predvádzajú striptízové vystúpenia, zvyčajne za peniaze. Nie je to moja šálka kávy, ale v liberálnej spoločnosti oceňujem, že niektorí ľudia chcú takto tráviť svoj čas. Teda osoby staršie ako 18 rokov.

“Podľa môjho názoru nie je určite vhodné, aby boli deti vystavené takémuto správaniu. Ako bývalý ochranár vám môžem povedať, že donedávna by sa to určite považovalo za problém v oblasti ochrany. Čo sa zmenilo?

“Videl som príliš veľa videí, na ktorých drag queens vystupujú pred zmätenými malými deťmi a dospelí sa na to pobavene pozerajú, vrátane údajne miestneho priestoru, kde som včera protestoval. Čo sa stalo s ochranou nevinnosti detí?!

“Turning Point UK zorganizoval tento víkend protest a pozval ma, aby som vystúpil, čo som rád urobil. Čo som však nečakal, bol autobus plný prenajatých tvrdých ľavicových LGBTQ+ aktivistov. Kričali vulgárne nadávky, hádzali vajíčka a držali naozaj hrozné nápisy, z ktorých väčšinu nemôžem opakovať v priamom prenose, ale jeden obzvlášť podozrivý nápis znel: “Queer joy is for all ages, ” čo zrejme odhaľuje ich motívy. Tú tichú časť hovoria nahlas. Tvrdá ľavica a MSM označia protesty za krajnú pravicu, ale odkedy je ochrana detí záležitosťou vyhradenou krajnej pravici?

“Opäť platí, že v liberálnej spoločnosti môžu dospelí žiť svoje životy, ako uznajú za vhodné, väčšinou. To, čo sa deje za zatvorenými dverami medzi dospelými, ktorí s tým súhlasia, je medzi nimi a ich Bohom. Keď sa však do toho pokúšajú zatiahnuť deti, myslím si, že ako spoločnosť by sme sa mali postaviť a povedať nie.

“Nechávam vás s otázkou, nepýtajte sa, prečo vaše deti potrebujú tráviť čas s drag queens. Pýtajte sa, prečo majú drag queens takú potrebu tráviť čas s vašimi deťmi."”

Rev. Robinson následne zverejnil aj tweet na svojom osobnom konte na Twitteri, ktorý obsahoval odkaz na video z tohto segmentu na YouTube.

PREČÍTAJTE SI: UK clergyman ready to breach an ‘immoral law’ to help dying teenager who-wants-to-live

Zrušené

Calvin bol v roku 2020 pozvaný RAD, aby sa stal členom jej podvýboru pre vzdelávanie. Táto funkcia bola dobrovoľnou pozíciou, ktorá mala RAD poradiť, ako lepšie spolupracovať so vzdelávacím sektorom, keďže páter Robinson bol bývalým učiteľom.

Korespondencia od členov RAD odhaľuje, ako srdečne privítali pátra Robinsona po tom, ako sa stal členom výboru. Ale po Calvinovej’kritike Drag Queen Story Hour sa všetko zmenilo.

Dňa 9. marca 2023 dostal od správnej rady RAD’a generálneho riaditeľa Tima Arthura e-mail, v ktorom s okamžitou platnosťou ukončil svoje členstvo vo výbore. V liste stálo:

Píšeme vám, aby sme vám oznámili, že v súlade s našimi internými procesmi bolo prijaté rozhodnutie o ukončení vášho členstva v podvýbore pre vzdelávanie správnej rady s okamžitou platnosťou.

Rozhodnutie bolo prijaté s odkazom na váš komentár k nedávnemu verejnému podujatiu v Lewishame. Hoci tolerancia všetkých názorov (vrátane názorov, s ktorými väčšina našich členov a zamestnancov nesúhlasí) je základnou hodnotou RAD, nemôžeme súhlasiť so spôsobom, akým ste sa v tomto prípade rozhodli vyjadriť svoje názory, čo má veľmi reálny vplyv na RAD, na členov našich zamestnancov a na našich členov.

V priamom dôsledku toho sa domnievame, že vaše ďalšie členstvo v podvýbore ohrozí povesť a postavenie RAD’a naruší efektívne fungovanie tohto dôležitého podvýboru. Vašu pozíciu preto považujeme za neudržateľnú.

Žiadame vás, aby ste okamžite vrátili všetky dôverné materiály týkajúce sa RAD, ktoré môžete mať k dispozícii.

Šokovaný a ohromený páter Robinson odpovedal:

Ďakujem za váš e-mail.

Rád by som reagoval niekoľkými otázkami, ak vám to nevadí. Po prvé, tvrdíte, že tolerujete ‘všetky názory’ a že problémom nie sú moje názory, ale “spôsob, ktorý som si v tomto prípade zvolil na vyjadrenie [svojich} názorov. Mohli by ste prosím vysvetliť, čo to znamená. Ako duchovný vždy vyjadrujem svoje názory úctivým spôsobom. Nikdy som neporušil zákon (či už zákonný alebo morálny) a nikdy som nepoužil ani toľko expresívnych výrazov, takže vaše tvrdenie bude potrebovať ďalšie vysvetlenie.

Na verejnom podujatí v Lewishame, ktoré ste spomenuli, som viedol kampaň proti sexualizácii detí. Je postoj RAD’, že sexualizácia detí je vhodná?

Kráľovskej tanečnej akadémii som venoval svoj čas bez toho, aby som z toho mal nejaký prospech. V dobrej viere na žiadosť predchádzajúceho úradujúceho riaditeľa, najmä z tohto dôvodu. Videl, akým smerom sa akadémia uberá, a chcel zabezpečiť, aby sa zachovala určitá zdanlivá rozmanitosť myšlienok a názorov.

Vyzerá to tak, že nezdieľate jeho ušľachtilé hodnoty. Na oplátku za môj darovaný čas a energiu by som ocenil poďakovanie na rozlúčku; prinajmenšom by som očakával, že budete mať toľko slušnosti, aby ste sa zapojili do rozhovoru, ak by sa vyskytli nejaké obavy.

Byť prepustený bez čo i len rozhovoru, nehovoriac o vyšetrovaní, je veľmi neštandardné a, úprimne povedané, neslušné.

Ak je prvoradým hľadiskom povesť a postavenie spoločnosti RAD’dúfam, že predstavenstvo a generálny riaditeľ zvážili dôsledky následkov môjho zverejnenia tohto rozhodnutia. Keby sme mali rozhovor – ktorý by mohol vyústiť do spôsobu, ako pokračovať v spolupráci, alebo by mohol viesť k tomu, že by sme sa dohodli na priateľskom rozchode – som si istý, že by sme mohli spolupracovať, aby sme sa vyhli mediálnemu spádu v každom prípade.

Podotýkam vám, že ste dostali malý počet sťažností od netolerantných jednotlivcov a namiesto toho, aby ste sa pokúsili zapojiť do môjho kresťanského pohľadu, ste si zvolili zbabelosť a netoleranciu.

Na odpoveď máte čas do nedele. Ak sa rozhodnete tak neurobiť, v mojich mediálnych výstupoch jasne uvediem, že ste nemali žiadne ďalšie pripomienky. Myslím, že: britská verejnosť bude chcieť vedieť, prečo RAD schvaľuje sexualizáciu malých detí.”

Šéfovia RAD odmietli odpovedať na Calvinove’otázky, takže mu nezostalo nič iné, ako sa obrátiť na súd s podporou právnikov Kresťanského právneho centra.

Po začatí konania, ale ešte pred prvým pojednávaním pred súdom, však došlo k dohode s právnikmi zastupujúcimi RAD.

‘Zrušený pre moje kresťanské presvedčenie’

Odpovedajúc na rozhodnutie RAD’o urovnaní prípadu, páter Robinson povedal:

“Som rád, že tyrani nevyhrali a že sa naučili, že nemožno vytláčať ľudí za to, že zastávajú tradičné názory– kresťanské názory. Kráľovská akadémia tanca však dala jasne najavo, že je radikálnou organizáciou presadzujúcou trans teóriu, queer teóriu a kritickú rasovú teóriu, čo sú všetko škodlivé a rozdeľujúce vetvy neomarxizmu. RAD má na svojej webovej stránke novú stránku s vlastnou verziou vlajky trans/rasovej hrdosti, na ktorej je baletka, s názvom ‘Oslava hrdosti’.

“Je smutné vidieť, že na jednej strane trvajú na tom, aby sa tieto toxické ideológie vnucovali mladým ľuďom, a na druhej strane sa nazývajú inkluzívnymi, pričom vylučujú všetkých s tradičnými britskými názormi. Povedzte, že muž sa môže stať ženou a vniknúť do chránených ženských priestorov, a budete’povzbudení; povedzte, že ste proti sexualizácii detí, a budete’vyhodení z ich organizácie. Čo to hovorí o Kráľovskej akadémii tanca? Dúfam, že sa kladú otázky o ich kráľovskej charte.”

Andrea Williamsová, výkonná riaditeľka Kresťanského právneho centra, povedala: “Toto je dôležité víťazstvo pre Calvina.

“Je to strata pre ich inštitúciu, že už nebude mať Calvina vo svojej rade. Prináša brilantnosť, pravdu a jasnosť uprostred kultúrneho zmätku.

“Ochrana budúcej generácie znamená mať odvahu odhaliť nemorálnu ideológiu, ktorá sa skrýva za Drag Queen Story Hour, a zmätok, ktorý vnáša do malých detí.”

Tento článok pôvodne vyšiel na Christian Concern. Upravený a opätovne publikovaný so súhlasom.