shutterstock_674538397-e1699279920233-810x500.jpg

Britská ateistická skupina Humanisti UK chce nahradiť kresťanské vzdelávanie indoktrináciou LGBT

39
Kultúra smrti

Humanisti UK, ateistická organizácia, sa v poslednom čase často objavuje v správach. Nedávno zasiahli do významného prípadu na odvolacom súde v Belfaste v Severnom Írsku po tom, ako sa ministerstvo školstva odvolalo proti rozhodnutiu Najvyššieho súdu z roku 2022, v ktorom sa uvádza, že “výlučne kresťanská RE [náboženská výchova] a bohoslužby” v školách je diskrimináciou nekresťanských detí, čo je ďalší súdny krok na vykorenenie kresťanského dedičstva. Humanisti UK si obliekajú rúcho neutrality, ale v skutočnosti chcú kresťanské hodnoty nahradiť inými hodnotami.  

Jeho ďalšie kampane nám dávajú predstavu o tom, aké hodnoty to sú. 

Nathan Stilwell, “aktivista kampane Humanisti UK’za asistované umieranie”, bol minulý týždeň na ostrove Man, kde v parlamente presadzoval eutanáziu a obhajoval, aby sa navrhovaná legislatíva rozšírila z nevyliečiteľne chorých na “osoby, ktoré nevyliečiteľne a neznesiteľne trpia.”Nevyhnutne to, samozrejme, povedie k režimu, ktorý sa priživuje na zdravotne postihnutých a duševne chorých osobách, ale humanisti Spojeného kráľovstva uviedli, že dúfajú, že ostrov Man “prijme čo najprogresívnejší a najsúcitnejší zákon, podobne ako ostrov Man v roku 2018 odhlasoval zavedenie najliberálnejšieho režimu interrupcií na Britských ostrovoch.” 

ČÍTAJTE: Kanada sa vzdala náboženstva a nahradila ho deštruktívnymi sekulárnymi hodnotami 

Jeho kampane sú zoznamom útokov na posvätnosť ľudského života, vrátane lobovania za eutanáziu; boja za prístup k interrupciám a presadzovania “používania ľudských tkanív, ako sú embryonálne kmeňové bunky, vo vedeckom výskume.Predvídateľne podporujú celú agendu LGBT a v súčasnosti vedú kampaň za vykorenenie kresťanstva zo škôl (pretože problémom je, samozrejme, kresťanstvo) a úplné zrušenie cirkevných škôl. S veľkou vervou však propagujú britské ’humanistické dedičstvo”. 

Všetko to uvádzam ako kontext série príspevkov na X (predtým Twitter) z leta tohto roku, ktoré stoja za vyzdvihnutie ako obdivuhodne priamočiare vyjadrenie toho, čo sekularisti chcú. Keďže náboženská viera a jej dodržiavanie naďalej klesá, sekulárna agenda sa stáva čoraz životaschopnejšou. Organizácie ako Humanisti UK to vedia a kresťania by si to určite mali uvedomiť tiež a dávať si pozor, aby nepovažovali žiadne z našich zostávajúcich práv a výsad za samozrejmosť. Útočia na ne ľudia, ktorí veria, že kresťanstvo je v podstate nebezpečné a náboženské práva sú v podstate neplatné.  

Podľa k Humanistom UK, vyučovanie ich hodnôt všetkým deťom je neutrálne a dobré – ale akékoľvek iné hodnoty sú nebezpečnou indoktrináciou: “Veriace školy indoktrinujú deti – a zákon to podporuje. Takzvané ‘kolektívne uctievanie’ je zákonnou požiadavkou vo všetkých školách a táto požiadavka sa vo väčšine cirkevných škôl prísne dodržiava. Všetky deti sú vystavené riziku indoktrinácie.” Uvažujme: zatiaľ čo sa deti učia rodovú ideológiu ako fakt, Humanisti UK sú presvedčení, že hrozbou je kresťanstvo. Iróniou osudu je, že sú aj proti “mrzačeniu pohlavných orgánov” –, ale len vtedy, ak sa pácha z náboženských dôvodov. Ak chlapca, ktorý si myslí, že je’dievča, dospelí vykastrujú, je to v poriadku. Rovnako ako dievča, ktoré si nechá urobiť dvojitú mastektómiu. Keby tá irónia nebola’taká desivá, bolo by to’takmer humorné. 

Čítajte: Stredoškoláci z okresu Cloudon odchádzajú z vyučovania na protest proti ‘trans’ kúpeľňovej politiky 

Ale humanisti UK – vo veľkej ateistickej tradícii vnucovania svojich hodnôt ostatným – chcú zabezpečiť, aby sa ich hodnoty odovzdávali každému dieťaťu v U.K. prostredníctvom presne takej indoktrinácie, proti ktorej sa hlásia. “Žiaci vyrastajú v rôznorodej krajine, z ktorých niektorí budú aj LGBT,” oni uvádzajú. “Nevyučovanie o existencii LGBT ľudí alebo ľudí s odlišným presvedčením je nielen výsmechom zákona, ale aj prejavom neúcty k dobru týchto detí.” Stručne povedané, ideológia hnutia LGBT sa musí vyučovať u všetkých detí. Rovnaký argument – že keďže existujú kresťanské deti, kresťanstvo by sa malo vyučovať pre všetky deti – by samozrejme nikdy nepadol. 

Neexistuje nič také ako morálna neutralita, iba konkurenčné hodnotové systémy. Medzi hodnoty humanistov Spojeného kráľovstva patrí eutanázia a asistovaná samovražda; zabíjanie detí v maternici; rodová ideológia vyučovaná deťom; a odstránenie kresťanstva všade tam, kde sa dá úspešne vykoreniť. Na zabezpečenie tohto cieľa je jednou z ich hlavných priorít nútená indoktrinácia LGBT v školách. Majú právo lobovať za čokoľvek chcú, ale povedzme si jasne a úprimne, čo chcú dosiahnuť.