Screenshot-2024-01-26-at-2.04.37-PM-810x500.png

Vášnivé prejavy Tuckera Carlsona v Alberte spôsobili kolaps Liberálnej strany

127
Kultúra života

Povedzte kanadským politikom, aby neopakovali energetickú nočnú moru Alberty - pošlite im odkaz hneď teraz

Dve podujatia v Alberte, ktoré organizoval bývalý predstaviteľ Fox News a súčasný konzervatívny publicista Tucker Carlson, vyústili do roztržky liberálnych lídrov, ktorí žiadajú, aby bol populárny komentátor cenzurovaný a odsúdený Konzervatívnou stranou.  

24. a 25. januára Carlson navštívil Calgary a Edmonton, aby sa prihovoril tisícom Kanaďanov na rôzne témy od transgenderizmu, mainstreamových médií, fentanylovej krízy, slobody prejavu, imigrácie, fyzickej krásy národa, prenasledovania kresťanov až po premiéra Justina Trudeaua. 

Na podujatiach v Alberte, nazvaných “Sworn Enemy Tour,”, odznel okrem Carlsonovho’prejavu aj prejav v diskusiách s významnými konzervatívcami vrátane Dr. Jordana Petersona a premiérky Alberty Danielle Smithovej.   

Carlson: ‘Toto nie je politická debata’

V svojom prejave v Calgary Carlson rýchlo pochválil Kanadu napriek obavám zo smerovania krajiny.

Po tom, ako Carlson ohlásil fyzickú krásu krajiny a zdvorilosť ľudí, vrhol sa na svoje myšlienky o “smiešnej figúrke”, ktorou je Trudeau, a vyzval Kanaďanov, aby “sa Justinovi Trudeauovi a jeho vláde v maximálnej miere svojich možností postavili na odpor.”

Po odporúčaní Kanaďanom vzoprieť sa Trudeauovi, pričom žartoval na adresu publika, že premiér neustále vyzerá, akoby sa objavil na maškarnom večierku, Carlson nasadil vážny tón a vyzval národ, aby sa zobudil a “uvedomil si, čo sa s vami deje.” 

“Toto nie je politická debata, na ktorú ste”boli pozvaní, ” obvinil Carlson. “Toto je ničenie vás a vašej kultúry a vášho presvedčenia a vašich detí a vašej budúcnosti ako krajiny.” 

“Vaše postoje sa musia zmeniť a vašu plachosť musí nahradiť odvaha,”zdôraznil. “Prvá vec, ktorú musíte urobiť predtým, než niečo zmeníte vo svojej krajine, je zmeniť všetko vo svojom srdci. Musíte byť pripravení na súťaž, v ktorej ide o existenčné stávky, čo sa aj deje.” 

Na dôkaz vážnosti situácie Carlson spomenul provinciu Britská Kolumbia’nedávne rozhodnutie poskytovať deťom fentanyl zadarmo bez súhlasu rodičov. 

Zaujímal sa o to, prečo by vláda dávala deťom takúto nebezpečnú drogu, pričom poznamenal “ak niekto’dáva fentanyl vašim deťom bez toho, aby vám to povedal, snaží sa’vaše deti zabiť.” 

Carlson zatlieskal Smithovi za to, že odmietol drogy v Alberte, ale spýtal sa: “Ako veľmi je váš svet pokrivený, keď musíte tlieskať jedinému politikovi, ktorý’je ako ‘viete, my’nebudeme dávať fentanyl deťom.'” 

Carlson tiež zatĺkol kanadský’program eutanázie s názvom Medical Assistance in Dying, pričom poukázal na skutočnosť, že takýto program možno interpretovať len tak, že vláda si želá smrť vlastných občanov.

“Čo to je? Áno, je to genocída. Je to’zabíjanie veľkej skupiny ľudí. A kto sú mimochodom títo ľudia? To nevieme, pretože vaša vláda nezverejnila štatistiku,”uviedol Carlson s odkazom na skutočnosť, že kanadský štatistický úrad nedávno priznal, že v oficiálnych správach neuvádza eutanáziu ako príčinu smrti.

Carlson vyzval Kanaďanov, aby si “zvnútornili” posolstvo, ktoré sa skrýva za týmito vládnymi krokmi a ktoré možno vydestilovať slovami: “Nenávidia ma”

Odbočujúc k ďalšiemu bodu, Carlson zdôraznil to, čo nazval eróziou občianskych slobôd, ktorú Kanada zažíva pod Trudeauovou vládou.

Vzývajúc Boha ako pôvodcu týchto práv, Carlson upozornil na útoky na slobodu prejavu a sebaobranu a na zachytenie celej mediálnej sféry vládou.

Carlson sa venoval aj rýchlo rastúcej imigračnej kríze v Kanade’a spomenul, že krajina má najvyššiu úroveň imigrácie na obyvateľa zo všetkých krajín, čo jej občanom fakticky vzalo “volebné právo”. 

Pokračujúc v téme masového prisťahovalectva Carlson spomenul bytovú krízu a zaťaženie systému zdravotnej starostlivosti, na ktoré konzervatívni kritici často poukazujú ako na dôsledok toho, že úroveň prisťahovalectva prevyšuje úroveň infraštruktúry.

V závere svojho prejavu v Calgary Carlson zdôraznil ťažkú situáciu kresťanov v Kanade.

“Na svete neexistuje neškodnejšia a mierumilovnejšia skupina ako kresťania,” zdôraznil. “Ich náboženstvo im v skutočnosti prikazuje nastaviť druhé líce a uprednostniť záujmy iných pred vlastnými záujmami.” 

Carlson tiež odsúdil sériu vypaľovania kostolov po celej Kanade a vyhlásil, že ak niekto vypaľuje kostoly, “a premiér a jeho malí čudní kamaráti schvaľujú [vypaľovanie] kostolov…, nepotrebujem k tomu žiadne’iné fakty, ste na zlej strane.” 

“V takejto krajine, v takomto svete, ak si myslíte, že hlásanie evanjelia je také nebezpečné, že ľudia, ktorí to robia, musia byť vo väzení, v okovách, slúžite niekomu inému ako ľudu Kanady,” vyhlásil.  

Po svojom prejave v rozhovore s premiérkou Alberty Danielle Smithovou Carlson spomenul nedávne chladné obdobie v Alberte, počas ktorého sa energetická sieť blížila kolapsuv dôsledku nedostatočnej výroby z obnoviteľných zdrojov, ako sú slnečná a veterná energia.  

V reakcii Smith prisľúbil, že provincia zdvojnásobí svoju produkciu ropy, a to aj napriek Trudeauovým’pokračujúcim reguláciám v oblasti pohonných hmôt.  

Smith si vzal na mušku aj Trudeauovho’klimatického cára Stevena Guilbeaulta a Carlsonovi povedal, aby ho mal “na muške” spolu so zvyškom Trudeauovej vlády, ktorú obaja označili za “bezprávnu.”

“Je to”environmentálny fanatik,” vysvetlil Smith. “Zhodou okolností je naším federálnym ministrom životného prostredia. Je presvedčený, že má odborné znalosti a vedomosti na to, aby nám v Alberte hovoril, ako máme prevádzkovať našu energetickú sieť.” 

Mediálne, liberálne topenie sa po udalosti

Vzdor mainstreamové médiá’s odsúdenie Carlsonovho’prejavu, podujatie sa stretlo s pozitívnym ohlasom Kanaďanov - na podujatí v Calgary sa zúčastnilo 4 000 ľudí a na prejave v Edmontone takmer 10 000 ľudí. Podujatie zatienilo Trudeau’v najväčšie politické zhromaždenie v histórii, na ktorom sa zúčastnilo len 5 000 Kanaďanov. 

Na tlačovom brífingu minister pre klímu Steven Guilbeault, minister zamestnanosti Randy Boissonnault, minister dopravy Pablo Rodriguez a ministerka pre kanadské dedičstvo Pascale St-Ongeová odsúdili toto podujatie, pričom Guilbeault vyzval lídra Konzervatívnej strany Pierra Poilievra, aby odsúdil tieto “nenávistné a násilné vyhlásenia Tuckera Carlsona.” 

Guilbeault najmä uviedol, že sa cíti “terčom” Smitha, a dodal: “Zvyšuje to politické násilie voči každému, kto kandiduje v tejto krajine.”  

Guilbeault nevysvetlil, ktoré komentáre boli ”nenávistné a násilné,” a mnohí konzervatívci na internete spochybnili myšlienku, že kritika politického súpera sa rovná útokom. 

Boissonnault sa rovnako obul do Smithovho  komentára o “krížiku” a povedal, že sa rovná pokusu o “privolanie zlých síl zo Spojených štátov, aby sa pokúsili dostať jedného z našich kolegov.” 

“Môžem vám povedať, že je“absolútne neprijateľné, aby premiér akejkoľvek provincie povedal, že chce dať terč na chrbát akémukoľvek kanadskému politikovi a môjmu priateľovi a kolegovi… len preto, že si robí svoju prácu,” povedal.  

Jeden reportér zatlačil na Rodrigueza, čo myslel tým, že Carlsonova udalosť nemala byť povolená, a opýtal sa ho, či by podporil zabránenie prístupu Američana do krajiny tým, že by ho zastavil na hraniciach. 

Rodríguez sa zdržal súhlasu s myšlienkou, že Carlsona mali zastaviť na hraniciach, ale povedal, že moderátorove’slová nemožno v Kanade akceptovať.

Napokon sa iný reportér opýtal skupiny ministrov vlády, či aj oni prispievajú “k rozdeleniu” v Kanade tým, že sa odvolávajú na meno lídra konzervatívcov Pierra Poilievra, ktorý s Carlsonovým podujatím nesúvisel.

Guilbeault sa pokúsil túto charakteristiku spochybniť, keď povedal, že “neporovnáva” Poilievra s Carlsonom, na čo bolo počuť iného reportéra, ako sa vmiešava: “Vy”nie? Pozreli ste si reklamu Liberálnej strany?" ” 

Vyhýba sa otázke a Guilbeault pokračuje vo svojej výzve, aby Poilievre odsúdil Carlsona.

Povedzte kanadským politikom, aby neopakovali energetickú nočnú moru Alberty’– poslať správu teraz