Screen-Shot-2022-04-08-at-2.41.49-PM-810x500.png

Špičková feministická skupina tvrdí, že odpor voči mužom v ženských športoch je "bielym nadradeným patriarchátom

24
Neutral
  • Ženy v športe sú v ohrození kvôli mužom s meneným pohlavím.
  • NOW obvinila žalobcov z rasizmu a sexizmu voči trans ženám.
  • Žaloba sa týka bývalého plavca, ktorý poráža ženy a je beloch.
  • Kritika organizácie za nepodporu boja proti rasizmu a diskriminácii žien.

Národná organizácia pre ženy v reakcii na žalobu, ktorá sa snaží chrániť ženský šport pred rodovo zmätenými mužmi, zahrala na kartu rasizmu a sexizmu.

“Opakujte po nás: ” Zneužívanie ženskosti proti iným ženám je biely nadradený patriarchát v praxi,” napísala feministická skupina na X (predtým Twitter). Reagovala tak na nedeľňajší článok agentúry Associated Press o bývalých športovkyniach NCAA, ktoré sa súdia, aby zabránili mužom so zmeneným pohlavím súťažiť a používať ženské šatne.

“Presviedčanie ľudí, že v športe nie je’dosť priestoru pre trans ženy [sic], je biely supremacistický patriarchát v praxi,” napísala NOW.

NOW však má predtým kritizovala za to, že sa v rámci organizácie nezaoberá obavami z rasizmu.

ČÍTAJTE: Muži, ktorí o sebe tvrdia, že sú ‘transgender’, získali takmer 300 titulov v ženských športoch

Nebolo jasné, ako žaloba, ktorá chce zabrániť mužom súťažiť so ženami, posúva “patriarchát” alebo nadvládu bielej rasy. Zdá sa, že hlavným terčom žaloby je bývalý plavec Pensylvánskej univerzity William “Lia” Thomas, muž, ktorý sa začal identifikovať ako žena a porážať plavkyne. Thomas je beloch.

Súdny proces, ktorý bol podaný 14. marca, prichádza v čase, keď v ženských športoch naďalej dominujú muži. Na stránke tracker s názvom SheWon.org je uvedených takmer 300 príkladov, keď muži s nesprávnym pohlavím bili ženy.

Zažalované sú, samozrejme, tiež všetky športovkyne. Nie je to však prvýkrát, čo sa v spore o biologické skutočnosti pohlavia hrá na rasovú kartu. Istý výskumník z Veľkej Británie tiež tvrdil, že odpor voči tomu, aby sa do ženských šatní a kúpeľní púšťali muži s pohlavnou konformitou, má korene v “rasizme”

NOW’komentáre vyvolali širokú kritiku na sociálnych sieťach.

“Národná organizácia žien nenávidí ženy,” Riley Gainesová, bývalá plavkyňa z Kentuckej univerzity, ktorá súťažila proti Thomasovej, napísala v pondelok na X. Je žalobcom v súdnom procese.

“Nikdy som nevidel toľko utláčateľských buzzwordov v jednej vete,” napísal Gaines deň predtým. “Zrejme obhajoba férového športu zo mňa robí bieleho supremacistu. Som zvedavý, či s tým bude môj právnik súhlasiť. (ak by vás to zaujímalo, NOW znamená National Organization of Women lol).”

Komentátorka Megyn Kelly reagovala na NOW slovami: “nezastávate sa nás, nerozumiete nám, nezáleží vám na nás ani nehovoríte v našom mene,” spolu s vulgárnou poznámkou.

Piers Morgan povedal, že tvrdenie o rasizme je “skutočne smiešne… dokáže byť rasistické, mizandristické A deštruktívne pre práva žien’zároveň. Gratulujeme!

“Opakujte po nás: Športovkyne si zaslúžia súkromie, bezpečnosť & rovnaké príležitosti! Odopieranie dievčatám &; ženám, to je DISKRIMINÁCIA,” napísalo Independent Women’s Forum. “Ženské’organizácie by mali bojovať za ženy””

Bývalá spoluhráčka Thomasovej Paula Scanlanová tiež zosmiešnila komentáre.

“‘biely supremacistický patriarchát’ Tieto veci obhajujem ako človek zmiešanej rasy a mám matku imigrantku,” napísala na X. “Prečo je to VŽDY o rase?"”