Sen.-Ron-Johnson-810x500.png

Všetkých 49 senátorov GOP vyzýva Bidenovu administratívu, aby stiahla podporu zmluvy WHO o pandémii

37
Neutral
  • Sen Ron Johnson varuje pred podporou opatrení súvisiacich s pandémiou na WHA.
  • Johnson a 48 senátorov žiadajú Bidenovu administratívu o odmietnutie medzinárodných dohôd.
  • WHO sa kritizuje za Pandemickú dohodu, ktorá by zvyšovala jej právomoci.
  • Republikáni varujú pred dohodou, ktorá by obmedzila suverenitu USA a posilnila WHO.

Sen Ron Johnson z Wisconsinu vyzval všetkých republikánov v americkom Senáte, aby podpísali otvorený list, v ktorom varujú Bidenovu administratívu, aby nepodporovala opatrenia súvisiace s pandémiou, o ktorých sa uvažuje na Svetovom zdravotníckom zhromaždení (WHA) koncom tohto mesiaca.

“Niektoré z viac ako 300 návrhov na zmeny a doplnenia, ktoré predložili členské štáty, by podstatne zvýšili právomoci (Svetovej zdravotníckej organizácie’v oblasti zdravotnej pohotovosti a predstavovali by neprípustné porušenie suverenity USA,” napísali.

WHA je rozhodovací orgán Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Na jej každoročnom zasadnutí sa stanovujú politiky pre 194 členských štátov. Tohtoročné zasadnutie, 77. takýto podnik, sa bude konať od 27. mája do 1. júna vo švajčiarskej Ženeve.

Johnson a všetkých 48 jeho kolegov informovali Bidenovu administratívu, že WHO’považujú za široké kritizovanú Pandemickú dohodu za formálnu zmluvu, ktorá si vyžaduje 2/3 súhlas Senátu podľa článku II oddielu 2 ústavy.

“Namiesto riešenia dobre zdokumentovaných nedostatkov WHO’sa zmluva zameriava na mandátne transfery zdrojov a technológií, ničí práva duševného vlastníctva, porušuje slobodu prejavu a navyšuje právomoci WHO,” tvrdili. “Najnovší verejne dostupný návrh novej zmluvy WHO’o reakcii na pandémiu je mŕtvy už pri príchode.”

Rastúci počet verejných činiteľov, ako aj amerických štátov a zvolených úradníkov v posledných mesiacoch vyvolalo poplach v súvislosti s pandemickou dohodou.

Počas vystúpenia v podcaste Tuckera Carlsona’v januári, liberálny intelektuál Bret Weinstein tvrdil, že WHO sa pripravuje na “opätovné spustenie” COVID-19 s cieľom zriadiť “totalitnú planétu.”Poznamenal, že dohoda sa upravuje tak, aby WHO mala ešte väčšie právomoci na potláčanie hlasov, ktoré nesúhlasia s naratívom Big Pharma’

Vo štvrtok 18. apríla skupina zákonodarcov GOP a konzervatívnych aktivistov podobne varovala pred dohodou na tlačovej konferencii na Kapitole, ktorú zorganizovala Koalícia za suverenitu.


“Zmluva by nás dostala pod palec OSN a komunistickej Číny a WHO pre čokoľvek, čo by chceli vyhlásiť za krízu, či už’je to kríza chudoby, alebo kríza násilia so zbraňami, alebo klimatická kríza, alebo zdravotná kríza, a prinútila by nás počúvať WHO. To nie je v súlade s ústavou,” zvolal republikán Bob Good z Virgínie.

Johnson bol jedným z najdôslednejších hlasov v Senáte, ktorý odhaľoval nebezpečenstvo injekcií COVID, ako aj kolúziu, ku ktorej dochádza medzi hlavnými médiami a lekárskym priemyslom. Vo februári zorganizoval diskusiu za okrúhlym stolom s názvom “Federálne zdravotnícke agentúry a kartel COVID:

Johnson a jeho kolegovia z GOP ďalej upozornili Bidenovu administratívu’na zlé výsledky WHO’v tejto oblasti.

“Zlyhanie WHO’počas pandémie COVID-19 bolo rovnako totálne ako predvídateľné a spôsobilo trvalú škodu našej krajine,” napísali. “Spojené štáty si nemôžu dovoliť ignorovať túto poslednú neschopnosť WHO plniť svoju najzákladnejšiu funkciu a musia trvať na komplexných reformách WHO ešte predtým, ako začnú uvažovať o zmenách a doplneniach Medzinárodných zdravotných predpisov (IHR) alebo o akejkoľvek novej zmluve týkajúcej sa pandémie, ktorá by zvýšila právomoci WHO. Sme hlboko znepokojení tým, že vaša administratíva naďalej podporuje tieto iniciatívy, a dôrazne vás žiadame, aby ste zmenili smer.”

Záverom konštatovali, že “vzhľadom na vysoké riziko pre našu krajinu a našu ústavnú povinnosť vás vyzývame, aby ste (1) stiahli podporu vašej administratívy’súčasným zmenám a doplneniam IHR a rokovaniam o pandemickej zmluve, (2) presunuli pozornosť vašej administratívy’na komplexné reformy WHO, ktoré by riešili jej pretrvávajúce zlyhania bez rozšírenia jej právomocí, a (3) v prípade, že budete tieto výzvy ignorovať, predložili akúkoľvek dohodu týkajúcu sa pandémie Senátu na jeho radu a súhlas.