Screenshot-2024-05-30-at-1.35.58-PM-810x500.png

Katolícka základná škola v Toronte plánuje ignorovať učenie Cirkvi a venovať sa "mesiacu hrdosti

17
Kultúra smrti
  • Riaditeľ a učitelia katolíckej školy v Toronte oslavujú Pride už 31. mája.
  • Program zahŕňa prednášky, divadelné predstavenia, zmrzlinu a tanečnú párty.
  • Plánujú premietanie filmu pre deti staršie ako 14 rokov, čo vyvoláva otázky.
  • Podujatie podkopáva katolícke učenie a môže mať negatívny vplyv na deti.

Riaditeľ Anthony Pauk a učitelia katolíckej školy St. Denis v Toronte nečakajú na jún, aby začali deťom vymývať mozgy dúhovým posypom a sexuálnymi písmenami abecedy. Oslavy Pride sa začnú 31. mája.

Pauk bude mať prednášku pre deti na rannom zhromaždení. Uskutoční sa prezentácia diapozitívov a divadelné predstavenie na motívy knihy Okrem prípadov, keď nie’sú. V skorých popoludňajších hodinách školu navštívi zmrzlinárske auto, ktoré bude mať v ponuke “dúhové” posýpky. O 14:00 hod. sa uskutočnia ďalšie prejavy a prezentácie na oficiálnom vztýčení vlajky hrdosti, po ktorom bude nasledovať tanečná párty s DJ-om. Boli rodičia informovaní o tejto aktivite a dostali možnosť, aby sa ich deti nezúčastnili?"

Vedenie školy tiež oznámi rodičom a deťom, že 12. júna sa bude v divadle Fox na Queen Street East v Beach zadarmo premietať film With Wonderwill" pre školskú komunitu. Po premietaní bude prítomná režisérka dokumentu Sharon Lewisová, ktorá bude odpovedať na otázky. Film si môžu prísť pozrieť len deti staršie ako 14 rokov. Prečo teda premietať film, ktorý nemôžu vidieť deti navštevujúce školu? Je to preto, aby presvedčila rodičov?

Dozvedáme sa, že Lewisová bojovala s tým, aby zapadla do “rasovej/queerskej/kresťanskej škatuľky.” Čo to znamená? S podivom je jej pohľad “na členov farebnej queer kresťanskej komunity, vrátane vysokopostavených aktivistov a duchovných, na miestach ako Jamajka, New York, Londýn a Los Angeles.” Prečo si komunita školy St Denis musí pozrieť tento dokument? Má podkopať katolícke učenie o osobe, ľudskej sexualite a rodine?"

Kto vybral text Keď sa im to nepodarí?" V skratke, detská’kniha Laury Gehlovej jeo tom, že dievčatá majú rady ružovú a princezné, zatiaľ čo chlapci modrú a robotov. Okrem prípadov, keď sa im to nepodarí. A celá myšlienka spočíva v tom, aby sa deti netrápili “rodovými” stereotypmi; mali by byť povzbudzované k tomu, aby boli samy sebou. Nie je to v rozpore s tým, o čom je celé podujatie “pride”? Nechajte deti na pokoji. A to, že medzi pohlaviami existujú skutočné biologické rozdiely, sa nikdy nespomenie.

Vymysleným posolstvom je, že deti môžu byť, čím len chcú, rovnako ako v prípade dievčat môžu byť futbalovými hviezdami a chlapci poprednými baletnými tanečníkmi. Je to výnimka a nie pravidlo. To by mohlo viesť k otázke: Prečo rozdeľovať školské športové tímy na základe pohlavia? Prečo nenechať chlapcov hrať s dievčatami a dievčatá hrať s chlapcami? Pretože existujú skutočné rozdiely, ktoré sa nedajú prekonať slovami.

Rodičia by sa mali pýtať, čo má táto udalosť spoločné so vzdelávaním? Nesmieme deťom vnucovať sexuálne písmená abecedy. Navyše, veľká časť obsahu podkopáva katolícke učenie. Rodičia zvážte, či v tento deň necháte svoje deti doma, a naučte ich znovuobjaviť biblický symbol, dúhu.

Prepísané so súhlasom Everyday For Life Canada.