Shutterstock_390568465-810x500.jpg

"Tehotný muž" sa stal "potratovou dulou", aby pomáhal iným, ktorí chcú zabiť svoje deti

30
Kultúra smrti
  • Progresívne názory v článku sú zvrátené a nezlučiteľné s katolíckou vierou.
  • Ash Williamsová je potratová dula, ktorá podporuje ženy po potrate.
  • Williamsová propaguje potraty a organizuje školenia o potratových dulách.
  • Ľudia, ktorí chcú potratiť svoje deti, sú pre Williamsovú nádejou na lepší svet.

Prvý odsek profilu Meagan Jordan’z 22. mája v časopise Rolling Stone o “potratovej dule” Ash Williamsovej je naozaj majstrovským dielom klaunskej propagandy:

V roku 2016 Ash Williamsová po prvý raz otehotnela. Williams chce byť nakoniec rodičom - vtedy však ešte’nebol na dieťa pripravený. O tom, čo interrupcia obnáša, toho veľa nevedel a potreboval odvoz, preto zavolal kamarátovi, ktorý ho odviezol. Keď prišli na kliniku, Williams, ktorý je transsexuál, si spomína, že ľudia, ktorí tam pracovali, sa nestarali o to, aby si správne zapísali jeho meno - namiesto toho použili meno z jeho vodičského preukazu. Nevadí, že sa pýtali na zámená. “Práca so skutočným poskytovateľom bola tiež naozaj f*****d up, ” hovorí. “Pamätám si len, že mi nepovedal’ani jedno slovo a bolo mi z toho smutno.”

Všetko je tam, však? V jedinom odseku máme vystavené všetky najšialenejšie a najzákernejšie progresívne názory. Je tu’fikcia “tehotného muža”; Je tu’tehotný muž”, ktorý ide na potrat - teda rodovo dysforická žena, ktorej potratár zabije dieťa. Je tu aj’skutočnosť, že personál potratovej kliniky nie je obviňovaný z toho, že uľahčuje feticidu, ale z toho, že nevenuje dostatočnú pozornosť zámenám.

V tomto svete je zabitie dieťaťa v poriadku — ale zabudnúť ženu nazvať “on”, pretože sa identifikuje ako transrodová, je skutočne zlé.

Našťastie však Jordan v druhom odseku predstavuje hrdinu: “Po zákroku sa Williamsovej” ujal priateľ, ktorý je tiež transrodový. Bez toho, aby sa spýtal, čo Williams potrebuje, mu kamarát kúpil vložky Maxi Pads na krvácanie po potrate a uvaril mu hrniec zeleného koláča so šunkovými kosťami, aby bojoval proti nízkej hladine železa, ktorú tehotenstvo spôsobilo.” Táto skúsenosť inšpirovala Williamsa, aby sa stal “potratovou dulou.”

Čo je potratová dula? Ako uvádza Jordan, “dula” je zvyčajne niekto, koho si najímajú, aby poskytoval podporu a poradenstvo počas pôrodu,” ale to nie je to, čo robí Williamsová. Williamsová “podporuje pacientky, ktoré sa rozhodli nezostať tehotné.” Čo znamená, že Williamsová pomáha ľuďom, ktorým násilne odstránili dieťa, tým, že ich “sprevádza na zákroky a pomáha im pri následnej starostlivosti, zabezpečuje im lieky a holistické východiská.” Jeden z aspektov jej práce zahŕňa aj získavanie finančných prostriedkov na potraty na sociálnych sieťach, čo sa jej darí pomerne dobre.

Profil Williamsovej dokáže prekrútiť jazyk takmer na každej úrovni. “Interrupcia a pôrod sa často oddeľujú a my sme’boli nútení myslieť si, že tieto veci sú binárne, ale v skutočnosti’nie sú,” informuje Williamsová Rolling Stone. “Pre mňa je interrupcia typom pôrodu.” Čo je pravda, pokiaľ to ide. Je to’len narodenie dieťaťa, ktoré bolo úmyselne zabité — ale v dôsledku zrušenia Roe’s, hovorí Williams, je táto služba čoraz žiadanejšia.

“Pokiaľ mi budú’volať ľudia a hovoriť, že potrebujú potrat a potrebujú pomoc, budem’robiť všetko, čo budem môcť,” povedal Williams. Podľa Rolling Stone, ona “tiež organizuje školenia o potratových dulách po celej krajine a virtuálne prostredníctvom Zoom … on (sic) vedie semináre o rodovej spravodlivosti, pretože dostal pozvanie od potratovej kliniky, kde (sic) podstúpil svoj druhý potrat, v roku 2018, aby urobil školenie pre personál.”

Pravda, Williamsová’ nádejou na lepší svet sú … ľudia, ktorí chcú potratiť svoje deti. “Ľudia mi stále volajú a pýtajú sa, kde majú dostať pomoc, aby mohli ísť na potrat, a to’je zdroj mojej nádeje: záujemcovia o potrat, ” povedala reportérke Rolling Stone, ktorá, ako sa ukázalo, práve podstúpila vlastný potrat. Tu’je spôsob, akým Jordan opisuje ich rozhovor:

V piatok, keď sa s Williamsovou rozprávame po prvý raz, je to’týždeň, čo som’podstúpila vlastný potrat. “Gratulujem,” hovorí úprimne. Vyvedie ma to z miery, ale v dobrom slova zmysle. Je’prvým človekom, ktorý oslavuje môj proces, a cítim, že ma to utvrdzuje. “Nie je v tom len smútok a žiaľ, ale je v tom’aj toľko úľavy a osláv, ”hovorí Williams, ktorý podstúpil potratovú sprchu roky po svojich vlastných zákrokoch. “Verím, že každý človek si zaslúži mať taký potrat, aký chce mať, také tehotenstvo, aké chce mať.

Je to silný, do očí bijúci záver profilu, ktorý dokáže ukázať všetko, čo je v našej kultúre v roku 2024 zlé. “Tehotní muži.” “Potratové sprchy.” V tejto súvislosti “potratové dule.” Oslava niekoho za potrat (“Gratulujeme — je to”mŕtve!”) Ľudia “si zaslúžia” potrat. Pripomína mi to verš z Prísloví 8: “Všetci, ktorí ma nenávidia, milujú smrť.”