GettyImages-1706140405-810x500.jpg

Marjorie Taylor Greeneová na pojednávaní COVIDu kritizuje Fauciho: "Patríte do väzenia!

30
Kultúra smrti
  • Marjorie Taylor Greene kritizovala Anthonyho Faucia za zločiny proti ľudskosti.
  • Fauci bol kritizovaný za zákazy sociálneho dištancu a povinné masky pre školákov.
  • Greene poukázala na Fauciho experimenty na zvieratách a jeho údajné nevedomosti.
  • Greene tvrdila, že Fauci by mal byť stíhaný a uviedla jeho spojenie s farmaceutickými firmami.

Občania USA: Marjorie Taylor Greeneová v pondelok počas zasadnutia podvýboru Snemovne reprezentantov pre pandémiu koronavírusov grilovala doktora Anthonyho Fauciho. V jednej chvíli povedala, že si zaslúži byť vo väzení za páchanie zločinov proti ľudskosti.  

Fauciho svedectvo bolo jeho prvým vystúpením na Kapitole od roku 2022, keď potupne odstúpil z funkcie šéfa Národného inštitútu pre alergie a infekčné choroby. Zatiaľ čo demokrati ho chválili za “záchranu životov,” republikánski zákonodarcovia ho kritizovali okrem iného za zákaz sociálneho dištancu a povinnosť používať masky pre školákov.  

Greeneová začala svoju líniu otázok pripomenutím, že Fauci green osvetlil experiment na uspaných psoch v Tunisku, kde boli ich hlavy umiestnené v klietkach, zatiaľ čo ich muchy požierali zaživa. 

“Ako milovník psov vám chcem povedať, že to, pod čo ste sa podpísali, je nechutné a zlé!” Greene zvolal. “Typ ‘vedy’, ktorý reprezentujete, pán Fauci, je odporný a musí sa zastaviť!” 

Greene potom poznamenal, že Fauci v januári výboru povedal, že na podporu jeho odporúčaní neexistujú žiadne vedecké údaje.  

“Priznávate, že ste si vymysleli pravidlá COVID vrátane šesťmetrového sociálneho odstupu a robenia detí,” uviedla. 

Fauci sa pokúsil objasniť svoju predchádzajúcu poznámku, že zákaz “sa akoby len tak objavil” tvrdením, že s ním prišlo Centrum pre kontrolu chorôb. 

“So mnou to malo málo spoločné, keďže ja som to odporúčanie nevydal a moje vyjadrenie ‘že za tým nie je žiadna veda’ znamenalo, že za tým nie je žiadna klinická štúdia,” povedal Fauci. 

Viditeľne rozrušený Greene potom upozornil na článok z New York Post v nedeľu zverejnený, v ktorom sa tvrdí, že vedci z Národného inštitútu zdravia zarobili vyše 700 miliónov dolárov na licenčných poplatkoch od Big Pharma.  

Takisto poukázala na jeden z Fauciho’e-mailov z roku 2020, ktorý ukázal neveril’že masky pomáhajú pri prevencii šírenia COVID. 

“Zdravé deti nútené nosiť masky a náhubky v školách. A potom boli nútené učiť sa z domu kvôli vašej takzvanej vede a vašim lekárskym návrhom, zatiaľ čo vy a všetci vaši kumpáni dostávate peniaze od Big Pharmy,” uviedla.  

Počas svojej línie otázok Greeneová nenazývala Fauciho lekárom. Demokrati vo výbore ju vyzvali na predloženie procedurálneho návrhu, v ktorom požadovali, aby tak urobila. Odmietla to a povedala, že by mu mala byť odobratá lekárska licencia. 

“Vy’nie ste lekár, vy’ste pán Fauci v mojich niekoľkých minútach.” 

Greeneová uzavrela svoje vystúpenie vyhlásením, že Fauci by mal byť vo väzení. 

“Viete, čo by mal tento výbor robiť? Mali by sme odporučiť, aby ste boli trestne stíhaný. Mali by sme napísať trestné oznámenie, pretože by ste mali byť stíhaný za zločiny proti ľudskosti.” 

Po vypočutí sa Fauci objavil v televízii CNN, kde sa sťažoval na údajné vyhrážky smrťou, ktoré prišli v dôsledku Greene’ “vitrióznych” komentárov. 

Greeneová v príspevku X odpovedala, že takto by sa nemalo zaobchádzať s nikým, ale že dôvodom, prečo sú Američania “nahnevaní” na Fauciho, je to, že jeho “tyranská politika ZNIČILA životy ľudí’.” 

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadmernej úmrtnosti