Screen-Shot-2024-06-04-at-11.12.45-AM-1-810x500.png

Tucker Carlson, Donald Trump Jr. sa pustili do demokratov, ktorí "prenasledujú" Trumpa

23
Neutral
  • Konzervatívci musia bojovať proti prenasledovaniu demokratmi a ľavicou.
  • Obvinenia voči Donaldu Trumpovi st. sú politickým prenasledovaním.
  • Trump ml. kritizuje obvinenia a útoky na svojho otca ako neopodstatnené.
  • Republikáni musia bojovať proti ľavici a prejavovať solidaritu voči Trumpovi.

Konzervatívci musia byť ochotní bojovať proti demokratom a ľavici, ktorí “prenasledujú” svojich politických oponentov, povedal Donald Trump mladší Tuckerovi Carlsonovi.

Carlson sa s Trumpom mladším rozprával o nedávnom odsúdení jeho otca v 34 bodoch obžaloby za údajné falšovanie obchodných záznamov v New Yorku, ktoré Trump ml. nazval “čistým a jednoduchým politickým prenasledovaním”

Okresný prokurátor Alvin Bragg vyslovil novú teóriu, že platby Donalda Trumpa st. pornografickej “herečke” Stephanie “Stormy Daniels” Cliffordovej boli výdavkom na volebnú kampaň. Právni experti naprieč politickým spektrom obžalobu ostro kritizovali a mnohí konzervatívci ju odsúdili ako súčasť honu na čarodejnice s cieľom usvedčiť bývalého prezidenta z pochybných obvinení.

“Nič sa nezmení, kým nezačneme skutočne bojovať,”povedal prezidentov”syn počas rozhovoru z 31. mája, ktorý bol zverejnený na Carlsonovej”webovej stránke.

Bývalý moderátor Fox News povedal: “Je tu akýsi nedostatok ľudskosti, je tu chlad’a pod tým všetkým sa skrýva zlo, ktoré som asi podcenil,”komentujúc útoky na prezidenta. Neskôr v rozhovore označil odsúdenie za “groteskné” a “koniec spravodlivého súdneho systému.”

Prezidentov’syn povedal, že útoky na prezidenta prichádzajú v rovnakom čase, keď sa médiá snažia podporiť Bidena napriek ekonomickým problémom, ktoré sú pre bežných Američanov zjavné. Medzitým sa podľa Trumpa mladšieho republikáni sústreďujú na financovanie prebiehajúcej vojny na Ukrajine namiesto otázok, ktoré sú dôležité pre väčšinu Američanov.

Povedal:

I’ve been blessless. Ale ak ja’tu sedím s nálepkou šok, čo’cíti krajina? Viete, keď vidím, čo’sa deje s úrokovými sadzbami na mojej hypotéke, ako dlho to ešte môžeme robiť? A potom hovoríte o vojnách a biliónoch dolárov výdavkov, a potom nám republikáni hovoria, že Ukrajina je pre republikánov v celej našej krajine najdôležitejšou otázkou číslo jeden. Od Mitcha McConnella som to počul už desiatkykrát. To’jednoducho nie je, však? …

… Za posledný rok som’hovoril pred väčším počtom republikánov, ako Mitch McConnell za celý svoj život, a myslím, že som’robil prieskum, pravdepodobne, robím to naživo, len pri prejave, tu tisíc ľudí, tu 500 ľudí, tam 5 000 ľudí. Nebolo to’top 10 otázka asi 60–65 000 ľudí pre troch ľudí. Jeden z nich bol človek z D.C., niečo ako Beltway, ktorý to cítil veľmi silno. Pravdepodobne z toho profitoval. Jeden z nich nepochopil otázku, takže si myslel, že ide o dvojitý zápor. Takže v skutočnosti to preňho nebola téma z prvej desiatky.

Jediný ďalší človek, ktorý mu povedal, že Ukrajina je dokonca v prvej desiatke politických tém, bol niekto z Kyjeva, povedal prezidentov syn.

“V podstate nula ľudí” je “za” zameranie sa na Ukrajinu, povedal.

Kriminálna kauza sa zúžila na ‘knihy a záznamy’

Rozhovor sa potom vrátil k trestnému obvineniu bývalého prezidenta, ktoré jeho syn označil za “knihu a záznamy” záležitosť.

“Je to doslova“spis, je to“ako nesprávne podanie. Je to niečo, čo nikdy predtým nebolo súdené ako trestný čin,” povedal.

“Toto bol prípad, ktorý bol v najlepšom prípade vecou typu priestupku,” povedal Trump mladší. “Chcú môjho otca zavrieť do väzenia až na 100 rokov,” povedal.

Obvinenia sú “v podstate preto, že niekto v účtovníctve dal do nákladov právne výdavky na zaplatenie právnika.”

Trump ml. potom poukázal na to, ako sa na trestnom stíhaní zrejme podieľal vysokopostavený úradník ministerstva spravodlivosti (MS) Matthew Colangelo. Colangelo stál za Braggom počas tlačovej konferencie po odsúdení.

Na otázku, prečo sa úradník ministerstva spravodlivosti zaoberá štátnou kauzou, Trump Jr. povedal, že Colangelo tam “stíha jeho politických nepriateľov.” Colangelo nastúpil do Braggovho’úradu v decembri 2022. O niekoľko mesiacov neskôr boli oznámené obvinenia proti Trumpovi.

Trump junior vtedy podrobne opísal, ako sudca Juan Merchan daril prezidentovi Joeovi Bidenovi’politickú kampaň. Jeho dcéra je tiež hlavnou fundraiserkou demokratov.

“Je to“čisto a jednoducho politické prenasledovanie, perzekúcia… nie je“nič, čo by neurobili, aby zastavili Trumpa,”povedal prezidentov”syn. Odvolal sa aj na pochybný prípad, ktorý začala ľavicová generálna prokurátorka Letitia Jamesová a podľa ktorej bývalý prezident nadhodnotil hodnotu svojich nehnuteľností. Napriek tomu banka, od ktorej si vzal úver, neverila, že je obeťou.

“Je to’pochmúrny moment, skôr pre našu krajinu,” povedal Trump mladší na otázku, či odsúdenie zastaví jeho prezidentskú kampaň v roku 2024.

‘Musíme bojovať proti ohňu ohňom’

Republikáni musia byť ochotní bojovať proti ľavici, povedal Trump mladší a komentoval, ako sa “nás demokrati neboja”

“Musíme bojovať proti ohňu ohňom,”povedal.

Ale je ich málo, vyjadril ľútosť. Konkrétne menoval senátorov Mika Leeho z Utahu a J. D. Vancea z Ohia.

“Je’ľahké existovať”vo Washingtone, pokiaľ je človek na strane demokratov, povedal Trump junior a kritizoval Bažinu.

Politické obvinenia mali Trumpa počas prezidentskej kampane zavrieť, povedal aj prezidentov”syn. Carlson sa opýtal, ako môže prezident viesť kampaň, keď je podrobený trestnému procesu.

Ale prenasledovanie “odhalilo, aké je to zlé,” povedal. “Už sa pred tým nedá ukryť,” dodal.

Predpojatosť je dôvodom, prečo je väčší záujem o alternatívne spravodajské zdroje, ako je Tucker Carlson a osobnosti na Rumble.

Pár potom diskutoval o tom, ako pokračuje útočenie na prezidenta Trumpa. Niekoľko týždňov predtým demokratický kongresman Bennie Thompson predložil zákon, ktorý by Trumpa zbavil ochrany tajnej služby, ak by bol usvedčený z trestného činu.

To by Trumpa ohrozilo, zhodli sa obaja. Potom diskutovali o násilných vyhrážkach a útokoch na konzervatívnych sudcov Najvyššieho súdu.

“Je to’účinné,” povedal, aby sa sudcovia a iní dali zastrašiť.

Čítajte: Obranec, ktorý chcel zabiť Bretta Kavanaugha, zatknutý pred domom sudcu’

Trump ml. povedal, že nie je náhoda, že vynesenie rozsudku v prípade jeho otca’je naplánované na 11. júla, len niekoľko dní pred republikánskym národným zhromaždením.

“Myslíte si, že’je to náhodné načasovanie, alebo si myslíte, že’je to navrhnuté tak, aby to hodilo kľúč, do toho? Myslím tým, že je to ďalšia náhoda, že?"” opýtal sa.

“Viem si predstaviť, že sa pokúsia” dostať prezidenta do väzenia, povedal Trump mladší.

“V tomto prípade nie je’ani jeden aspekt, ktorý by mal obstáť na akomkoľvek súde.”