Google-Censorship-scaled-810x500.jpg

Google sa chystá "podporiť" voľby v Spojenom kráľovstve novými opatreniami na boj proti "dezinformáciám

26
Neutral
  • Kanadskí zákonodarcovia by mali zastaviť ďalšie zákony o cenzúre online.
  • Tradiční katolíci by mali podporiť časopis Reclaim The Net proti cenzúre.
  • Google podporuje vybrané voľby a moderuje obsah podľa vlastných kritérií.
  • Boj proti dezinformáciám a podpora správnych informácií prostredníctvom Google iniciatív.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom a vyzvite ich, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na odber časopisu Reclaim The Net.

Google si našiel ďalšie voľby, ktoré “podporí.

Po tom, čo spoločnosť vydala v tomto zmysle vyhlásenia súvisiace s júnovým hlasovaním v Európskej únii (Európskom parlamente), voliči vo Veľkej Británii. môžu teraz tiež tešiť na – alebo sa obávať, podľa okolností – úlohy technologického giganta’v ich nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

blog post spoločnosti Google U.K. riaditeľka pre vládne záležitosti a verejnú politiku Katie O’Donovanová oznámila ešte viac “moderovania” a príval ďalších opatrení, z ktorých väčšina sa stala osvedčenými nástrojmi cenzúry spoločnosti Google’v posledných rokoch.

Rozdeľujú sa do troch kategórií – presadzovanie (“vynášanie”) obsahu a zdrojov informácií, ktoré Google vybral ako autoritatívne a kvalitné, spolu s informačnými panelmi YouTube, investovanie do tzv. operácií Trust & Safety, ako aj “vybavenie kampaní najlepšími bezpečnostnými nástrojmi a školeniami vo svojej triede.”

Čítajte: Britains’s snap election will do nothing to stop the nation’s managed decline

Ďalším spoločným bodom je boj proti “dezinformáciám” – spolu s tým, čo blogový príspevok označuje ako “širší ekosystém.” To sa týka iniciatívy Google News a súkromnej spravodajskej agentúry PA Media a ich projektu Election Check 24, ktorý má chrániť britské médiá. pred “nesprávnymi a dezinformačnými informáciami.

Vyhľadávania súvisiace s hlasovaním sú “zmanipulované” tak, aby vracali výsledky zmanipulované na podporu toho, čo Google považuje za autoritatívne zdroje – najmä stránky britskej vlády”

Ak ide o umelú inteligenciu, sľubuje sa, že používatelia platforiem Google dostanú “pomoc pri navigácii” v tomto type obsahu.

To zahŕňa povinnosť inzerentov odhaliť, že reklamy “obsahujú syntetický obsah, ktorý neautentickým spôsobom zobrazuje skutočné alebo reálne vyzerajúce osoby alebo udalosti” (táto definícia sa dá ľahko roztiahnuť tak, aby zahŕňala aj paródie, mémy a podobne).

“Zverejnenie” sa tu však stále odlišuje od priameho zákazu manipulovaných médií, o ktorých spoločnosť Google rozhodne, že “zavádzajú ľudí.” Takýto obsah je označený a zakázaný, ak sa usúdi, že môže predstavovať “vážne riziko vážneho poškodenia.”

A potom je tu’chatbot Gemini s umelou inteligenciou spoločnosti Google’ktorý tento gigant obmedzil, pokiaľ ide o typy otázok týkajúcich sa volieb, na ktoré bude reagovať ” opäť ako spôsob, ako vykoreniť “dezinformácie” a zároveň podporiť “spravodlivosť.”

Toto spadá pod to, čo spoločnosť považuje za “zodpovedný prístup ku generatívnym produktom umelej inteligencie.”

Ale ako vždy, umelá inteligencia je vnímaná aj ako “nástroj dobra” – napríklad keď umožňuje budovať “rýchlejšie a prispôsobivejšie systémy presadzovania práva.”

Prevzaté so súhlasom z Reclaim The Net.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online