kevin-stitt-810x500.jpg

Guvernér Oklahomy podpísal zákon o právach žien, ktorý definuje "muža" a "ženu" na základe biológie

14
Kultúra života
  • Zákon zabraňuje transrodovým aktivistom ohroziť práva a bezpečnosť skutočných žien.
  • Definuje pohlavie na biologických základoch a zakazuje diskrimináciu na základe pohlavia.
  • Podporuje oddelenie pohlaví v intímnych priestoroch a športe, aby sa chránili ženy.
  • Argumentuje sa, že muži majú fyziologické výhody v športe a nespravodlivo súťažia s ženami.

Oklahomský republikánsky guvernér Kevin Stitt podpísal 31. mája zákon o právach žien, ktorý zavádza súbor nových ustanovení zameraných na to, aby transrodoví aktivisti neohrozovali blaho alebo záujmy skutočných žien.

HB 1449 kodifikuje objektívne, na biológii založené definície muža, ženy, muža, ženy, matky, otca a pohlavia na použitie v celom štátnom práve, aby sa zabránilo zneužívaniu nejasností na zahrnutie “rodovej identity.”

“Akákoľvek politika, program alebo zákon, ktorý zakazuje diskrimináciu na základe pohlavia, sa vykladá tak, že zakazuje nespravodlivé zaobchádzanie so ženami alebo mužmi vo vzťahu k podobne situovaným príslušníkom opačného pohlavia,” hovorí sa v ňom. “Štát alebo jeho politické jednotky nesmú mať zakázané zavádzať rozdiely medzi pohlaviami, ak takéto rozdiely podstatne súvisia s dôležitým vládnym cieľom vrátane, ale nielen, biológie, súkromia, bezpečnosti alebo spravodlivosti.”

Nový zákon ďalej uvádza, že pojem “erovnaký”vzťahujúci sa na pohlavie “sa nesmie vykladať ako rovnaký alebo totožný a rozlišovanie medzi pohlaviami sa nemusí nevyhnutne vykladať ako nerovnaké zaobchádzanie s pohlaviami.”

Nový zákon, ktorý má vyriešiť spory vrátane toaliet pre jednotlivé pohlavia, športových tímov a ďalších, “je veľmi jednoduchým pravidlom s veľmi jednoduchým jazykom, ktorý tlačí na veľmi nepochopiteľný útok na realitu,” povedal republikánsky štátny senátor. Shane Jett, pobočka ABC KOCO informuje. Kodifikuje sa ním aj nariadenie, ktoré guvernér vydal minulý rok a ktoré robí to isté.

Čítajte: guvernér Oklahomy podpísal nariadenie zakazujúce mužom s pohlavným rozdielom vstup do ženských kúpeľní, väzníc

Konzervatívci varujú, že nútenie žien zdieľať intímne priestory, ako sú kúpeľne, sprchy alebo prezliekarne s príslušníkmi opačného pohlavia, porušuje ich práva na súkromie, vystavuje ich zbytočnému emocionálny stres a dáva mužským predátoromživotaschopnú zámienku na vstup do ženských kúpeľní alebo skriniek jednoduchým tvrdením, že sú transrodové.

Mimo to, dôkazy ukazujú, že posilňovanie zámeny pohlavia dieťaťa’nesie so sebou vážne duševné a emocionálne škody. Tento problém sa v plnej miere prejavil v roku 2021 vo Virgínii, kde sa zistilo, že medzičasom prepustený bývalý superintendent verejných škôl v okrese Loudoun Scott Ziegler kryl znásilnenie študentky “transrodovým”spolužiakom na dievčenských’toaletách, ktoré malo škodlivé dôsledky pre hnutie LGBT.

Dovolenie osobám s pohlavnou nezrovnalosťou súťažiť v športoch opačného pohlavia medzitým propaguje ľavica ako záležitosť “inklúzie”, ale kritici upozorňujú, že zhovievavosť k “transrodovým” osobám; športovcov podkopáva pôvodný racionálny základ pre zavedenie športovania podľa pohlavia, čím sa športovkyne pripravujú o uznanie a profesionálne alebo akademické príležitosti, ako aj o základné práva hráčok na bezpečnosť a súkromie tým, že sú nútené zdieľať sprchy a šatne s príslušníkmi opačného pohlavia.

Čítajte: Federálny sudca povolil, aby zákaz transgenderového mrzačenia detí v Oklahome’vstúpil do platnosti

Došlo k početné vysokoprofilové príklady v posledných rokoch muži vyhrávajúženské’súťaže a výskumy potvrdzujú, že fyziológia dáva mužom výrazné športové výhody, ktoré sa nedajú negovať potlačením hormónov.

V článku z roku 2019, ktorý uverejnil Journal of Medical Ethics, novozélandskí vedci zistili, že “zdraví mladí muži [nestrácajú] významnú svalovú hmotu (ani silu), keď sa ich hladina cirkulujúceho testosterónu znížila na (pod úroveň smerníc Medzinárodného olympijského výboru) počas 20 týždňov,” a “nepriame účinky testosterónu” na faktory ako štruktúra kostí, objem pľúc a veľkosť srdca “sa hormonálnou terapiou nezmenia”; preto “výhoda [pohlavne nevyhranených mužov], ktorú im poskytujú smernice [Medzinárodného olympijského výboru], je neúnosnou nespravodlivosťou.”

Stitt a Oklahoma sa v posledných rokoch viackrát postavili proti požiadavkám transgenderovej lobby’vrátane zákazu vstupu mužov na ženské toalety a do väzníc, zákazu operácií “transformácie” pohlavia a chemických látok pre neplnoleté osoby a odňatia financovania PBS z prostriedkov daňových poplatníkov kvôli LGBT propagande zameranej na deti.