Shutterstock_2392390357-810x500.jpg

Kanadská spoločnosť pre rakovinu sa sklonila pred davom LGBT a ospravedlnila sa za pomenovanie krčka maternice skutočným názvom

69
Kultúra smrti
  • Kanadská onkologická spoločnosť ustúpila LGBT lobby a ospravedlnila sa za použitie termínu "krčok maternice".
  • Spoločnosť ponúkla alternatívny termín "predný otvor" pre transrodových pacientov, ktorí sa cítia nepohodlne.
  • Aktivisti za práva žien kritizujú používanie termínu "predná diera" namiesto "vagína" ako hanlivé.
  • Kanadský psychológ Dr. Jordan Peterson kritizuje Trudeauovu vládu za radikálne presadzovanie LGBT agendy.

Kanadská onkologická spoločnosť ustúpila tlaku LGBT lobby po tom, čo sa ospravedlnila za to, že označila ženský krčok maternice jeho skutočným odborným názvom, ale neuviedla ani falošný termín “predný otvor” pre krčok maternice, ktorý vymysleli transrodoví aktivisti.

V poznámke na svojej webovej stránke pod otázkou na stránke o skríningu rakoviny: “Ako trans muž alebo nebinárna osoba, ktorej bola pri narodení priradená žena, musím sa dať vyšetriť na rakovinu krčka maternice?"” agentúra ponúkla ospravedlnenie s názvom “Na slovách záleží.”

“Uvedomujeme si, že mnohí trans muži a nebinárne osoby môžu mať zmiešané pocity alebo sa cítia vzdialení od slov ako ‘krčok maternice.’ Možno uprednostňujete iné slová, napríklad ‘predný otvor.’Uznávame obmedzenia slov, ktoré sme’použili, a zároveň si uvedomujeme potrebu jednoduchosti,” uviedla agentúra.

Na to, že sa spoločnosť pre rakovinu neskončila v úklone pred LGBT loby, uviedla tiež, že “ďalším dôvodom”, prečo používa slovo krčok maternice “je normalizácia skutočnosti, že aj muži môžu mať tieto časti tela.”

“Trans, nebinárni a rodovo rôznorodí ľudia čelia významným prekážkam v prístupe k zdravotnej starostlivosti a je menej pravdepodobné, že budú vyšetrení na rakovinu ako cisrodoví ľudia,” uviedla Kanadská spoločnosť pre rakovinu na stránke o vyšetrení na rakovinu krčka maternice pre LGBTQ ľudí,” uviedla agentúra.

Niektorí aktivisti za práva žien”uviedli, že používanie termínu “predná diera”, ktorý spopularizovali LGBT aktivisti ako náhradu za slovo “vagína”, je hanlivé.

V roku 2023 v stĺpci uverejnenom pre Spiked britská rodovo-kritická spisovateľka Julie Burchill zatratila LGBT aktivistov za “trans-inkluzívny jazyk”, ktorý “dehumanizuje ženy.”

“Ako ‘bonusová diera’, tak aj ‘predná diera’ sa odporúčajú ako trans-friendly alternatívy k vagíne. Trans ideológovia sa už dlho snažia vymazať alebo si privlastniť akékoľvek slovo, ktoré je špecifické pre ženy – od ženy po matku a teraz vagínu. A presadili sa v našich školách a médiách. Teraz im hltajú hlúpe pilulky aj poskytovatelia gynekologicko-zdravotníckych služieb,” napísala.

Urážlivý výraz, ktorý použila bostonská detská nemocnica v roku 2022, vyvolal rozruch.

Ak ide o federálnu vládu premiéra Justina Trudeaua, tá presadila tzv “prechod” neplnoletých a zároveň zaviedla zákony, ktoré sa na prvý pohľad zdajú byť o pomoci deťom.

Tzv. sezóna hrdosti” sa v posledných rokoch v Kanade aj inde rozmohla, ale najmä tento rok došlo k určitému odporu.

Ako informoval portál LifeSiteNews, po celej Kanade prebiehajú národné “dni hrdosti” s vyvesením vlajky vlajky.

Takisto jeden z&nbspnajvýraznejších a najznámejších kanadských’psychológov sa vyjadril proti radikálnemu presadzovaniu LGBT v&nbspposledných rokoch za vlády Trudeaua. Ako informoval portál LifeSiteNews, kanadský psychológ Dr. Jordan Peterson, ktorý je proti prúdu, na začiatku “mesiaca hrdosti” zatrúbil na Trudeaua a jeho liberálnu vládu a povedal, že podľa jeho názoru ide v skutočnosti o “oslavu príležitostného hedonistického egocentrického sexu” a nie o “oslavu lásky.”