Screenshot-2024-06-06-at-2.05.19-PM-e1717754361369-810x500.png

LGBT aktivisti podali žalobu na súd pre ľudské práva v Ontáriu za odmietnutie vyvesiť vlajku Pride

16
Neutral
  • Mesto Emo odmietlo vyhlásiť jún za mesiac hrdosti a vyvesiť vlajku LGBT.
  • Skupina LGBT podala sťažnosť na porušenie ľudských práv proti mestu Emo.
  • Borderland Pride ponúkol stiahnutie žaloby výmenou za splnenie požiadaviek.
  • Mesto Emo odmietlo dohodu a pokračuje v pojednávaní pred tribunálom pre ľudské práva.

Malé mesto v Ontáriu sa odmietlo podriadiť požiadavkám LGBT aktivistov a teraz bude musieť predstúpiť pred tribunál pre ľudské práva za to, že v roku 2020 odmietlo návrh na vyhlásenie júna za mesiac hrdosti a vyvesenie vlajky LGBT.   

Tento týždeň sa Emo, malé mestečko v Ontáriu, zúčastní na konaní pred tribunálom pre ľudské práva v Ontáriu po tom, ako skupina LGBT podala sťažnosť na rozhodnutie mestskej rady z roku 2020 neoslavovať jún ako “mesiac hrdosti”, uvádza miestny spravodajský portál Northwest Ontario News.  

“Pre heterosexuálov sa nevyvesujú žiadne vlajky,” povedal starosta Harold McQuake rade mesta Emo v roku 2020. 

Na Zasadnutie v roku 2020, mestská rada hlasovala 3:2 proti vyhláseniu júna za “mesiac hrdosti” a vyveseniu vlajok LGBT z obecných budov.   

O návrh požiadala miestna skupina LGBT aktivistov Borderland Pride.

Krátko po odhlasovaní návrhu skupina podala sťažnosť na porušenie ľudských práv, v ktorej požadovala, aby sa mesto ospravedlnilo za svoje rozhodnutie, vyhlásilo jún za “mesiac hrdosti” a vyvesilo vlajku LGBT na jeden týždeň.  

V apríli 2024 Borderland Pride ponúkol, že žalobu stiahne, ak mesto pristúpi na predchádzajúce požiadavky.   

“To je dobrá dohoda. Mali by ste ju prijať,”Borderland Pride’v liste adresovanom Emu sa uvádza: “Alternatívou je naďalej mrhať peniazmi daňových poplatníkov v prehratom boji na obranu bigotnosti a nenávisti.”  

Mesto sa však rozhodlo návrh odmietnuť a namiesto toho pokračovalo v pojednávaní.   

Pri snahe prinútiť mesto, aby oslavovalo “mesiac hrdosti”, Borderland Pride žiada od obce peňažnú náhradu vo výške 15 000 dolárov a po 10 000 dolárov od starostu a dvoch radných, ktorí hlasovali proti vyhláseniu.  

LifeSiteNews oslovil McQuakea so žiadosťou o komentár, ale do času uverejnenia článku sa neozval. 

Mesto Emo nie je jediným kanadským mestom, ktoré sa bráni indoktrinácii LGBT. Vo februári obyvatelia Westlocku v Alberte, malého mestečka s približne 4 800 obyvateľmi, hlasovaliza nariadenie, ktoré zakazuje vyvesovanie nevládnych vlajok na obecných stožiaroch a maľovanie priechodov pre chodcov akýmkoľvek iným vzorom ako obvyklým bielym pruhom.