Shutterstock_1964107234-810x500.jpg

Výročná správa pro-LGBT skupiny varuje pred poklesom počtu zákonov o prebudení v USA za posledný rok

18
Neutral
  • Skupina Out Leadership hodnotí priateľskosť štátov voči LGBT agende.
  • Podniky sú nútené prijať postupy v oblasti rozmanitosti a inklúzie.
  • Ultraliberálne štáty získali najvyššie skóre, republikánske štáty boli najhoršie.
  • Politiky zohľadňujú právnu ochranu, podporu mládeže, zdravotnú starostlivosť a pracovné prostredie.

Nová správa skupiny Out Leadership, ktorá podporuje LGBT, uvádza najpriateľskejšie a najpriateľskejšie americké štáty voči agende prebudenia.

Skupina Out Leadership, ktorú v roku 2010 založil bývalý manažér spoločnosti Merrill Lynch Tod Sears, sa snaží “využiť ekonomickú silu na dosiahnutie spoločenských zmien a dopadu na výsledky.

Lepicky povedané, skupina núti podniky, aby prijali postupy v oblasti rozmanitosti, rovnosti a inklúzie.

Tohtoročná zpráva je šiestym rokom, keď nezisková organizácia vytvorila mapu najviac pro-LGBT a najmenej LGBT priateľských štátov v USA.

Podľa to Nexstar Media Group, Out Leadership’správa ukazuje, že “skóre rovnosti sa za posledný rok znížilo v 22 štátoch.”

Medzi štátmi, ktoré podľa skupiny stratili body, sú Alabama, Florida, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Louisiana, Mississippi, Severná Karolína a Severná Dakota.

Ultraliberálne štáty ako New York, Connecticut, Massachusetts, New Jersey a Vermont podľa očakávania získali najvyššie skóre.

Skupina uvádza, že pri bodovaní zohľadňuje rôzne faktory vrátane právnej a nediskriminačnej ochrany, podpory mládeže a rodiny, politických a náboženských postojov, prístupu k zdravotnej starostlivosti a bezpečnosti a pracovného prostredia a zamestnanosti.

Zákony, ktoré obmedzujú, ktoré toalety môžu študenti s pohlavným rozdielom používať, v ktorých športových tímoch môžu hrať a aké pohlavie môže osoba uviesť na svojom vodičskom’preukaze, sú niektoré z politík, ktoré berie do úvahy.

“Už tretí rok po sebe sa viac štátov stalo menej priateľskými k LGBTQ+ Američanom – čo je neuveriteľne nebezpečný trend,” sťažuje sa správa.

Republikánsky orientované štáty ako Indiana, Kentucky, Florida, Louisiana, Južná Karolína, Oklahoma, Tennessee a Arkansas patrili medzi najhoršie v USA.

Amazon, KPMG, Bloomberg, LinkedIn, RBC, VISA a desiatky ďalších popredných korporácií sú uvedené ako “členovia” v správy, ktorí sú priekopníkmi “rovnosti LGBTQ+.”

Ako uvádza LifeSite, rastúci počet štátnych zákonodarných orgánov je bráni proti začleňovaniu rodovo nevyhranených mužov do ženských’športov, čiastočne vďaka úsiliu bývalej americkej plavkyne Riley Gaines. Viaceré správy ukazujú, že muži dominantne ovládajú ženské súťažiace a dokonca ich fyzicky zraňujú, keď boxujú, hrajú basketbal alebo s nimi bojujú v bojových umeniach.

Podľa agentúry Nexstar “najmenej 23 štátov prijalo podľa AP zákazy starostlivosti o neplnoleté osoby potvrdzujúce pohlavie a 25 štátov prijalo obmedzenia týkajúce sa účasti transrodových žien a dievčat’ v športe.”