lgbt-flab-810x500.jpg

Podpora homosexuálnych "manželstiev" v USA klesá, pretože čoraz viac Američanov si uvedomuje agendu LGBT

16
Neutral
  • Kresťanský nacionalizmus spôsobuje pokles podpory LGBT agendy v USA.
  • Podpora homosexuálnych manželstiev klesla na 51 % od roku 2021.
  • Indoktrinácia LGBT ideológiou v školách a transrodová agenda spôsobujú odpor.
  • Polarizácia sa zvyšuje, stredný prúd sa rúca, ľudia odmieta progresívnu ľavicu.

V marci Guardian uverejnil stĺpček, v ktorom tvrdil, že nárast kresťanského nacionalizmu, teda v podstate angažovania sa kresťanov v politike, ale teraz pod novou desivou prezývkou, je príčinou poklesu podpory LGBT agendy. Ich titulok prezradil viac, než zamýšľali: “Poll shows US public support for LGBTQ+ protections falling for the first time since 2015.” Znak “plus” tam robí veľa ťažkého - skutočnosť je taká, že mnohí Američania sa prebudili a uvedomili si, že homosexuálne “manželstvá,” ktoré v roku 2015 nariadil Najvyšší súd, neboli”konečným cieľom - ani zďaleka. 

V prieskume, ktorý uskutočnil krajne ľavicový Public Religion Research Institute, sa uvádza, že hoci pro-LGBT nálady zostávajú vo všeobecnosti silné, objavili sa “varovné signály”, že táto podpora klesá, vrátane:  

Ako sa ukazuje, prieskum PRRI možno situáciu trochu podcenil. Podľa “správy Ipsos LGBT+ Pride Report 2024,” zverejnenej tento mesiac, podpora homosexuálnych “manželstiev” v Spojených štátoch po dosiahnutí vrcholu v roku 2021 v skutočnosti klesla na 51 %. Na priamu otázku o názore na “páry rovnakého pohlavia” spoločnosťou Ipsos 51 % respondentov podporilo homosexuálne “manželstvo,” 14 % podporilo nejakú inú formu právneho uznania vzťahov osôb rovnakého pohlavia a 18 % nepodporilo žiadne právne uznanie. 

Čísla sa nemusia zdať dramatické, ale ako uvádza Unherd poznamenal: “V roku2014 sa 46 % respondentov spoločnosti Ipsos domnievalo, že homosexuálnym párom by malo byť povolené uzatvárať manželstvá. Tento podiel sa do roku 2021 vyšplhal na 59 %, potom klesol na 54 % v roku 2023 a v tomto roku sa znížil o ďalšie tri body. Pokles podpory po roku 2021 bol menší ako nárast pred rokom 2021, ale nastal oveľa rýchlejšie."” Nie je náhoda, že v roku 2021 si rodičia začali uvedomovať, do akej miery sú ich deti indoktrinované LGBT ideológiou v školách a transrodová agenda – vrátane “zmeny pohlavia” u neplnoletých – sa ľuďom stávala čoraz jasnejšou. 

Najmä niektorí homosexuálni aktivisti pripustili, že akceptovanie “T” popri “LGB” pravdepodobne začalo celkovo oslabovať podporu LGBT agendy. Ale je v tom, samozrejme, niečo viac. Hnutie LGBT sa s ohromujúcim úspechom pokúsilo obsadiť a ovládnuť všetky aspekty západnej kultúry, od verejných škôl až po verejné priechody. Čoraz väčšiemu počtu ľudí je úplne jasné, že ich slogan “ži a nechaj žiť” bol len pre verejnú spotrebu – akonáhle získali kultúrnu moc, o ktorú sa usilovali, nemali v úmysle nechať ľudí na pokoji. Od kostolov až po pekárne, od kvetinárstiev až po učebne, dúhová vlajka je vlajkou kolonizácie. 

Zaiste, mnohí “umiernení” republikáni, ktorí pôvodne podporovali redefiníciu manželstva, si to rozmysleli, s podporou GOP v rokoch 2022 až 2023 klesla z 56 % na 41 %. Nate Hochman zverejnil na X vlákno, v ktorom poznamenal, že to “dáva zmysel, vzhľadom na to, že každý jeden konzervatívny strach z homosexuálnych manželstiev [sic] sa takmer okamžite naplnil”: 

Tieto čísla sú povzbudzujúce, aj keď si nemyslím, že’naznačujú trvalý kultúrny posun, pretože súbežne s raketovým nárastom identifikácie s LGBT identitou medzi generáciou Z (generáciou, ktorú z nejakého dôvodu mnohí konzervatívni komentátori vnímajú s optimizmom). Tieto čísla však naznačujú, že polarizácia sa zvyšuje a že “stredný prúd” sa naďalej úplne rúca, pretože ľudia si uvedomujú, že na progresívnej ľavici nie je miesto pre umiernených. Buď sa zmieriš so sexuálnou revolúciou a prekonáš svoju piskľavosť, alebo vypadneš.  

Ukazuje sa, že množstvo ľudí sa rozhodlo pre to druhé.