Story2_6_13_24-810x500.jpg

DeSantis školy reportér, ktorý navrhol obhajovať zákaz "zmeny pohlavia" detí bol plytvanie daňových dolárov

11
Kultúra života
  • DeSantis odmieta financovať zmeny pohlavia neplnoletých z daňových poplatkov.
  • Bojuje za zrušenie zákazu transgenderových liekov a operácií pre deti.
  • Argumentuje, že „zmena pohlavia“ u detí je neetická a škodlivá.
  • Podporuje zákony chrániace nevinnosť detí a kritizuje „prechodový“ priemysel.

Republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis sa v stredu ostro ohradil voči novinárovi, ktorý naznačil, že obhajoba zákazu zmeny pohlavia neplnoletých na súde je mrhaním peniazmi daňových poplatníkov.

V utorok demokratmi vymenovaný americký prezident okresný sudca Robert Hinkle zrušil SB 254, floridský’zákaz transgenderových liekov a operácií pre neplnoleté osoby prijatý v roku 2023, pričom vyhlásil, že ide o “protiústavný” zákaz “riadnej liečby” neplnoletých osôb so zmenou pohlavia, a to napriek mnohým vážnym a život ohrozujúcim škodám spojeným s “zmenou pohlavia.”Úrad guvernéra”rozhodnutie rýchlo odsúdil a potvrdil, že sa odvolá.

Čítajte: DeSantis sľubuje, že sa odvolá proti rozhodnutiu demokratického sudcu”proti zákazu ‘zmeny pohlavia” pre deti 

Na druhý deň sa reportérka spýtala DeSantisa: “Váš úrad nám povedal, že sa plánujete odvolať proti včerajšiemu rozhodnutiu o potvrdení pohlavia [sic]. Takže moja dnešná otázka, keďže’hovoríme o rozpočte z peňazí daňových poplatníkov, prečo by mali ísť peniaze daňových poplatníkov na tento prípad odvolania?"”

“Pretože je nesprávne mrzačiť maloletých. Je nesprávne vykonať ‘zmenu pohlavia’ na 16-ročnom dieťati,” odpovedal DeSantis. “Nesmiete si dať urobiť tetovanie, ale nejako si môžete nechať odrezať svoje prirodzenie? Dajte mi pokoj. To je zlé.

Čítajte: Veľká Británia’Národná zdravotná služba prestane predpisovať blokátory puberty deťom s poruchou pohlavia

DeSantis sa odvoláva na rozhodnutie jedenásteho odvolacieho súdu’ zo začiatku tohto roka podržanie zákona Alabamy “ktorý bol takmer identický so zákonom Floridy’”, pričom mu nezostáva “žiadna pochybnosť”, že bude zrušené aj rozhodnutie Hinkle’, o ktoré musí Florida usilovať v záujme zachovania samosprávy. 

“Ak poviete, že by sme to nemali’robiť, tak”hovoríte, že každý liberálny sudca by mal mať možnosť vetovať politiku štátu Florida, pretože zakaždým idú za tými istými sudcami, takmer vždy prehráme a potom takmer vždy vyhráme v odvolacom konaní,” vysvetlil. “Budeme sa zasadzovať za riadne prijaté zákony, budeme sa”zasadzovať za ochranu nevinnosti týchto detí.”

DeSantis tiež označil “prechodový” priemysel za oveľa menej benevolentné motívy a spochybnil predpoklad, že ich práca by sa mala označovať ako “rodovo potvrdzujúca.” 

“Keď”robia ‘zmenu pohlavia’ na tínedžerovi, je”veľa ľudí, ktorí na tom chcú zarobiť, nech sú následky zatratené,” povedal. “Napĺňajú si svoje vrecká a môže im byť jedno, čo sa’stane s tým tínedžerom, keď bude mať 25 rokov, čo mnohí ľutujú a majú v dôsledku toho veľké časové problémy.”

“Myslím, že je to”o tom, či budeme ako spoločnosť zakorenení v pravde alebo nie,” dodal guvernér. “Ak sme zakorenení v pravde, potom by ste povedali, že samozrejme nemôžete’robiť tieto operácie, pretože to’nevezme a nepremení niekoho, kto’je muž, na ženu.”

A významné množstvo dôkazov ukazuje, že “potvrdenie” zámeny pohlavia nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa vykonáva u vnímavých detí, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti na to, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch život meniacich, fyzicky transformujúcich a často nezvratných chirurgických a chemických postupov.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí trpiacich rodovou dysfóriou z nej do konca dospievania samé vyrastú, a že úplná “zmena pohlavia” operácia nedokáže vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a pravdepodobne ju ešte zhoršuje, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné základné príčiny ich duševných bojov.

Mnohé často ignorované “detransitioners,” jednotlivci, ktorí sa pokúsili žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme spôsobenej posilňovaním zámeny pohlaví, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckeho zariadenia v tejto oblasti, z ktorých mnohí pristupujú k svojej profesii aktivisticky a prípady začínajú s vopred určeným záverom v prospech “prechodu.”

Ako naznačil DeSantis, takíto lekári boli zachytení aj na videu, kde priznávajú staromódnejšie motívy takýchto zákrokov, ako napríklad pri 2022 exposéo Vanderbilt University Medical Center’Clinic for Transgender Health, kde Dr. Shayne Sebold Taylor otvorene povedal, že “tieto operácie zarábajú veľa peňazí.”