shutterstock_2297686069-1-810x500.jpg

Nový whistleblower odhalil, že texaská nemocnica nezákonne účtovala Medicaid za detské transrodové hormóny

10
Kultúra smrti
  • Podrobnosti o nezákonných zákrokoch pri zmene pohlavia v texaskom TCH.
  • Transrodové deti boli podporované, nie liečené, s vážnymi dôsledkami.
  • Nemocnica účtuje Medicaid za zákroky v rozpore so zákonom, obnovila program.
  • Transformačné postupy môžu spôsobiť škody a nevyriešiť problémy pohlavnej dysfórie.

Druhý whistleblower sa prihlásil, aby odhalil podrobnosti o postupoch pri zmene pohlavia v texaskej detskej nemocnici (TCH), pričom tvrdí, že nemocnica účtuje Medicaid za zákroky pri zmene pohlavia neplnoletých v rozpore so štátnymi zákonmi.

V utorok novinár Manhattanského inštitútu a člen predstavenstva New College of Florida Christopher Rufo zverejnil správu založenú na rozhovore so zdravotnou sestrou TCH Vanessou Sivadgeovou, ktorá spomína na prudký nárast počtu takzvaných “transrodových detí”, ktoré zariadenie navštevovali od roku 2021, pričom mnohé z nich vykazovali základné problémy, ako sú depresie, úzkosť, závislosť, samovražedné myšlienky a činy, fyzické zneužívanie a nepríjemné pocity z puberty, ktorých dysfória bola skôr podporovaná, než liečená.

Čítajte: Biden ministerstvo spravodlivosti obvinilo lekára, ktorý odhalil mrzačenie transrodových detí v texaskej nemocnici

“Na kardiologickej klinike sme brali choré deti a robili sme ich lepšími,” povedala. “Na transrodovej klinike to bolo naopak. Týmto deťom sme ubližovali.”

Sivadgeová bola tiež svedkom toho, ako nemocnica obnovila svoj rodový program len niekoľko dní po tom, čo verejnosti oznámila, že bude zrušený. Po tom, ako videla reportáž Rufa’o tomto zariadení, oslovila ho.

“Veľmi úzko spolupracujem s týmto poskytovateľom, doktorom Richardom Robertsom. Bola som’s ním v miestnosti, keď sa rozprával s týmito pacientmi,” povedala v rozhovore z mája 2023, vtedy bola anonymná. “Dr. Roberts ich“prechod’ mimoriadne podporuje a v podstate urobí všetko, čo môže, aby boli spokojní, aspoň navonok. Som si totiž absolútne istá, že vnútorne šťastní nie sú. Je veľmi ústretový. Urobí všetko, čo chcú. V podstate neexistuje žiadna kritická analýza procesu.”

O dva mesiace neskôr ju dvaja agenti FBI vypočúvali u nej doma ako “záujmovú osobu,” údajne sa jej vyhrážali, že “mi sťažia život, ak sa budem snažiť chrániť” iného lekára, ktorý vynášal súkromné informácie na verejnosť, hoci táto návšteva sa zatiaľ nepretavila do právnych krokov.

“K povinnostiam Sivadge’ovej ako zdravotnej sestry patrilo aj zabezpečovanie dopĺňania liekov a spolupráca s lekármi pri poskytovaní informácií rodičom o liečebných plánoch, plánovaní a diagnostike,” píše Rufo, čo ju viedlo k tomu, že si všimla “nezrovnalosti v dokumentoch. Po návšteve FBI sledovala niektoré zdravotné karty týchto pacientov a dospela k presvedčeniu, že lekári mohli porušovať zákon.”

PREČÍTAJTE SI: Doktorke môže hroziť až 10 rokov väzenia za odhalenie mrzačenia transrodových detí v texaskej nemocnici

Zistila, že mnohé deti, ktoré Roberts a dr. Davidom Paulom, boli predpísané hormóny na zmenu pohlavia, pričom boli zapísané do programu Texas Children’s Health Plan STAR, “bezplatného plánu riadenej starostlivosti Medicaid,” napriek tomu, že texaský zákon zakazuje štátnemu programu Medicaid hradiť akýkoľvek druh “operácií na zmenu pohlavia.”

“Najväčšia detská”nemocnica v krajine nezákonne účtuje Medicaid za transgenderové zákroky,” Sivadge dospel k záveru. “Je zrejmé, že nemocnica sa naďalej domnieva, že je nad zákonom nielen tým, že pred verejnosťou zatajuje existenciu svojho programu transgenderovej medicíny, ale aj tým, že okráda federálnu vládu.”

Jeden nemenovaný právny expert dobre zorientovaný v texaskom zákone o Medicaid, s ktorým sa Rufo rozprával, súhlasil: “Na základe faktov, ktoré máme k dispozícii, je jediným rozumným záverom, že texaská detská’nemocnica používala texaské fondy Medicaid na zaplatenie ‘starostlivosti potvrdzujúcej pohlavie,’ v rozpore s texaským zákonom.”

Sivadgeová tvrdí, že ju čiastočne vedie potreba odčiniť svoju vlastnú krátku spoluúčasť na tom, čo nazýva “skutkami zla a temnoty,” z toho, že kedysi vyhovela žiadosti naučiť 16-ročného chlapca, ako si má pichať estrogén. “Bolo mi povedané, aby som urobila niečo, o čom som vedela, že je zlé, ” povedala. “Bolo mi zle z toho, že lož s názvom ‘starostlivosť potvrdzujúca pohlavie’ sa tajne predávala rodičom a deťom a vytvárala nesmierne lukratívne zisky—a ja som bola jej súčasťou.”

“Moja viera a moje vnútro, jednoducho vedieť, čo je správne a čo nie, ma k tomu núti,” vyhlásila Rufovi. “Narodila som sa na to. Nepochybujem o tom, že toto je to, čo mám robiť.”

Najnovšia senzácia nasleduje po Rufo’rozhovore z roku 2023 s vtedajším anonymným bývalým zamestnancom TCH, kde povedal, že dr. Roberts neváhal predpísať krížové pohlavné hormóny a mastektómiu deťom, ktorých zdravotné záznamy poukazovali na “závažné psychické problémy” vrátane autizmu, ktoré lepšie vysvetľovali ich osobné rozpory a naznačovali, že “prechod” nezmierni ich depresiu a úzkosť.

Týmto prvým informátorom, o ktorom je teraz známe, že je to bývalý všeobecný chirurg TCH Dr. Eithan Haim, bol odvtedy odsúdený Bidenovou administratívou’ministerstva spravodlivosti (DOJ), údajne za zdieľanie dôverných záznamov pacientov v rozpore s federálnym zákonom o prenosnosti a zodpovednosti za zdravotné poistenie (HIPAA) – hoci materiály, ktoré odhalil, neboli kartami pacientov a boli redigované s cieľom zachovať anonymitu pacientov’. Haimovi hrozí až 10 rokov väzenia.

PREČÍTAJTE SI: Staršia pro-liferka Jean Marshallová odsúdená na 24 mesiacov, napriek zdravotným problémom jej odopreli domáce väzenie

A významné množstvo dôkazov ukazuje, že “potvrdenie” zámeny pohlavia nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa vykonáva u vnímavých detí, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti na to, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch život meniacich, fyzicky transformujúcich a často nezvratných chirurgických a chemických postupov.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí trpiacich rodovou dysfóriou z nej do konca dospievania samy vyrastú a že “transformačné” postupy vrátane úplnej “zmeny” chirurgie nedokážu vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môžu ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňujú ich zmätenosť a zanedbávajú skutočné základné príčiny ich duševných problémov.

Mnohí často ignorovaní “detranzitisti,” jedinci, ktorí sa pokúšali žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme spôsobenej posilňovaním zámeny pohlavia, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckych zariadení v tejto oblasti, z ktorých mnohí pristupujú k svojej profesii aktivisticky a prípady začínajú s vopred určeným záverom podporujúcim “transformáciu.” 

Takíto lekári boli tiež zachytení na videu, ako priznávajú staromódnejšie motívy takýchto zákrokov, ako napríklad pri 2022 exposéo Vanderbilt University Medical Center’Clinic for Transgender Health, kde Dr. Shayne Sebold Taylor otvorene povedal, že “tieto operácie zarábajú veľa peňazí.”