shutterstock_1790607947-e1718881250269-810x500.jpg

Kultúrny posun? USA a Kanada teraz vykazujú zníženú podporu agendy LGBT

0
Neutral
  • Podpora manželstiev osôb rovnakého pohlavia klesá v USA.
  • Rastúca skepsa voči LGBT aktivizmu vo verejnosti.
  • Podpora LGBT otázok klesá aj v Kanade a Európe.
  • Možný vrchol sexuálnej revolúcie a spochybnenie LGBT hnutia.

Dňa 12. júna sme informovali o najnovších údajoch, ktoré ukázali 8-percentný pokles podpory manželstiev osôb rovnakého pohlavia v Spojených štátoch - na 51 %, čo je najnižšia úroveň od roku 2015, keď Najvyšší súd USA jednostranne redefinoval manželstvo pre všetkých 50 štátov v rozhodnutí Obergefell v. Hodges. Súčasťou tohto posunu je reakcia na prehnaný vplyv hnutia LGBT’v posledných rokoch, ako aj rastúce povedomie o radikálnych cieľoch tohto hnutia’

Zajímavé je, že Spojené štáty sa nezdajú byť ojedinelým príkladom. Aj v Kanade podľa nedávneho prieskumu verejnej mienky agentúry Ipsos klesá podpora pre celý rad bodov programu LGBT. Podľa analýzy spoločnosti True North prieskum zistil, že hoci sa 13 percent Kanaďanov identifikuje ako LGBT - čo je takmer 10-percentný skok oproti obdobiu spred desiatich rokov, do značnej miery spôsobený dôsledným rozširovaním skratky LGBT a pridávaním nových identít - “Kanada sa v prieskume 26 krajín umiestnila v dolnej polovici v miere schvaľovania LGBTQ záležitostí”. 

PREČÍTAJTE SI: Kanaďania sa zhromaždili na protest proti ‘hrdosti LGBT’ v školách na ‘zhromaždení Jeden národ pod Bohom’  

Podľa prieskumu agentúry Ipsos sa Kanada umiestnila na 17. mieste (z 23), pokiaľ ide o takzvanú “politiku transrodových kúpeľní”, pričom 46 percent Kanaďanov podporuje, aby transidentifikované osoby používali kúpeľňu, ktorú si vyberú, a 37 percent je proti. Tesná väčšina – 40 až 41 percent – je proti vládnym dokumentom, ktoré poskytujú inú možnosť ako mužskú alebo ženskú. Okrem toho 48 percent Kanaďanov je proti “zákrokom na zmenu pohlavia,” oproti 38 percentám, ktoré ich podporujú (čím sa Kanada umiestnila na 20. mieste z 23 krajín); Kanaďania sú proti tomu, aby transidentifikovaní športovci súťažili proti opačnému pohlaviu v pomere 48 percent ku 21 percentám. Podľa pre True North: 

K ďalším zisteniam prieskumu patrí klesajúca podpora manželstiev osôb rovnakého pohlavia, klesajúca podpora práva párov rovnakého pohlavia na adopciu detí a pokles počtu tých, ktorí uviedli, že sa vyjadrili na podporu LGBTQ osoby, ktorá bola diskriminovaná. V korešpondencii s údajmi z prieskumov verejnej mienky, ktoré ukazujú rastúcu skepsu voči LGBTQ aktivizmu, začali komentátori špekulovať, či ‘woke’ aktivizmus neprekročil svoj kultúrny vrchol.

Zajímavé je, že k malým, ale jasne badateľným posunom v širokom spektre otázok došlo aj vo viacerých európskych krajinách: 

Čítajte: Stredná škola vyhodila trénera atletiky za to, že navrhol alternatívu k ‘trans’ mužom súťažiacim proti ženám 

Chcem, aby bolo jasné, že sa na tieto malé posuny nepozerám cez ružové okuliare. Nezdá sa, že by naznačovali, že príliv sexuálnej revolúcie, ktorý prišiel, teraz opäť vychádza. Myslím si však, že je možné, že sme svedkami vrcholu sexuálnej revolúcie. Homosexuálnemu hnutiu trvalo štvrťstoročie, kým vyhralo kultúrnu bitku o manželstvo, a bolo potrebné, aby verejnosť vo veľkej miere akceptovala antikoncepciu, kontrolu pôrodnosti a rozvody bez zavinenia, aby sa tak stalo. V čase, keď sa podarilo zvíťaziť, bol už pojem “manželstvo” do značnej miery vyprázdnený a redefinovaný ako inštitúcia.  

Kultúrny blitzkrieg transrodového hnutia’bol však iný príbeh a jeho účinky sa napriek herkulovskému úsiliu LGBT aktivistov a ich politických podporovateľov ťažšie skrývali alebo klamali. Tlač môže ignorovať de-tranzitujúcich, ale napriek tomu rozprávajú svoje príbehy. Deštrukcia, ktorú táto ideológia spôsobuje, je príliš viditeľná na to, aby sa dala popierať, a dokonca aj mainstreamové publikácie ako New York Times začínajú pripúšťať, že sme možno zašli priďaleko. A keď ľudia začnú spochybňovať jeden aspekt sexuálnej revolúcie, často to spochybní celý tento krvavý projekt. 

Obráti sa karta? Na to je ešte priskoro. Prekročilo hnutie LGBT hranice? Myslím si, že áno, a myslím si, že nedávne prieskumy verejnej mienky z USA, Kanady a Európy sú toho dôkazom.