GettyImages-1243944042-810x500.jpg

Republikáni v Snemovni chcú vyhlásiť výbor zo 6. januára za nelegitímny

11
Neutral
  • Republikáni sa snažia zrušiť činnosť výboru vyšetrujúceho protest v Kapitole.
  • Výbor bol stranícky a manipuloval svedkov a dôkazy proti Trumpovi.
  • Republikáni navrhujú uznesenie na zrušenie predvolaní Bannonovi a Navarrovi.
  • Výbor bol nelegitímny, porušoval pravidlá a bol politickou zbraňou proti Trumpovi.

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Republikánski členovia americkej Snemovne reprezentantov sa snažia zrušiť celú činnosť bývalej predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej’straníckeho výboru, ktorý “vyšetroval” protest zo 6. januára 2021 v americkom Kapitole, kde sa vzbúrilo niekoľko stoviek ľudí.

The Gateway Pundit uvádza, že približne dve desiatky poslancov navrhujú uznesenie, ktoré by označilo výbor a jeho prácu za nelegitímnu a zrušilo predvolania, ktoré vydal počas svojho pôsobenia v centre pozornosti.

Vysvetľuje, že’to je významné, pretože by sa tým “[r]zrušili predvolania vydané Výberovým výborom 6. januára 23. septembra 2021, 6. októbra 2021 a 9. februára 2022 a stiahli by sa odporúčania, ktoré našli Stephena K. Bannona, Marka Randalla Meadowsa, Daniela Scavina, Jr, a Petra K. Navarra za pohŕdanie Kongresom,” uznesenie znie.

Navarro si už na základe požiadaviek tohto výboru’odpykáva trest odňatia slobody a Bannonovi sa prikazuje, aby sa do niekoľkých týždňov hlásil.

Čítajte: Steve Bannon’s bid to stay out of prison rejected by federal appeals court

Výbor bol stranícky, pretože Pelosiová dovolila, aby sa jeho členmi stali len tí členovia výboru, ktorých chcela. Nominantov z vtedajšej menšinovej opozície odmietla. A výbor v podstate upravoval a organizoval svedkov a výpovede, aby sa pokúsil pripísať vinu za tento deň prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Vtedy sa vo Washingtone zišli jeho fanúšikovia a niekoľko tisíc sa ich vydalo do Kapitolu, kde Kongres formalizoval Joea Bidena ako víťaza prezidentských pretekov.

Niekoľko stoviek sa búrilo, rozbíjalo okná a demolovalo. Jedného z protestujúcich zastrelil z bezprostrednej blízkosti policajt, ktorý ich najprv ani nevaroval.

Protestovali proti tomu, čo považovali za chybné voľby. Je známe, že výsledky boli pod neprimeraným vplyvom dvoch významných faktorov, z ktorých prvým bolo rozdanie viac ako 400 miliónov dolárov Markom Zuckerbergom’volebným úradníkom, ktorí tento neočakávaný zisk zväčša použili na nábor voličov v okrskoch demokratov.

Druhým bol zásah FBI’do volieb, keď upozornila publikácie, aby potlačili informácie o škandáloch rodiny Bidenovcov obsiahnuté v prenosnom počítači, ktorý Hunter Biden nechal v opravovni. FBI a dlhý zoznam bývalých spravodajských dôstojníkov falošne tvrdili, že ide o “ruskú” dezinformáciu, hoci v skutočnosti obsahoval množstvo presných údajov o Bidenoch. Neskôr prieskum ukázal, že toto ovplyvňovanie pravdepodobne stálo prezidenta Trumpa víťazstvo.

Demokrati tvrdili, že udalosti boli skutočným “povstaním” proti Spojeným štátom, kde by podľa definície protestujúci mali v úmysle prevziať vládu”nad ekonomikou, armádou, zahraničnou politikou a mnohým, mnohým ďalším. Na základe svojich tvrdení sa dokonca snažili, aby sa Trump nedostal do volieb v roku 2024. Udalosti boli v skutočnosti protestom, ktorý sa vymkol spod kontroly.

V správe sa vysvetľuje, že poslanci. Thomas Massie, R-Ky, Andy Biggs, R-Ariz, a Eric Burlison, R-Mo, predstavili rezolúciu “zameranú na zrušenie kongresových predvolaní vydaných Stevovi Bannonovi a Petrovi Navarrovi. Cieľom tohto návrhu je tiež oficiálne odmietnuť kroky výboru zo 6. januára, ktoré Massie a ďalší republikáni označili za úplne nelegitímne.”

Massie na sociálnych sieťach navrhol, aby predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson zvolal hlasovanie a republikáni mohli zvrátiť rozhodnutia o politickom boji, ktoré prijala Pelosiová.

Massie zdôraznil, že plán nepotrebuje súhlas Senátu, v ktorom majú väčšinu demokrati, keďže pôvodné predvolania boli vydané len na základe právomoci Snemovne reprezentantov.

Biggs obvinil: “Nelegitímne zostavený a zaujatý výbor 6. januára musí niesť zodpovednosť za svoje prenasledovanie politických oponentov.”

Burleson vysvetlil, že tento krok stiahne demokratické “odporúčania”, ktorými sa Trumpovi spolupracovníci považujú za pohŕdanie Kongresom.

Čítajte: Bývalý Trumpov poradca Peter Navarro nastúpil na zriedkavý trest odňatia slobody za pohŕdanie Kongresom

Republikáni obviňujú výbor, že zinscenoval “divadelné” vyšetrovanie a zhromaždil dôkazy, ktoré podľa nich podporujú už prijatý záver o Trumpovej”vine.

Burlison prezradil: “Deň po 6. januári vtedajšia predsedníčka Pelosiová a líder väčšiny Schumer vyzvali, aby bol Trump odvolaný z funkcie akýmikoľvek prostriedkami. Pelosiová dokonca zašla až tak ďaleko, že povedala, že Trump by mohol byť ‘spolupáchateľom vraždy.”

Plán poukazuje na to, že Pelosiová odmietla dodržiavať uznesenie o zriadení výboru a nikdy nevymenovala požadovaných päť členov “po konzultácii s lídrom menšiny.”

Výbor navyše nemal žiadneho “radového člena” z radov GOP, čo je ďalšie porušenie pravidiel snemovne.

A výbor tiež ignoroval pravidlá Snemovne reprezentantov, podľa ktorých výbory musia poskytnúť rovnaký čas na kladenie otázok členom väčšiny a menšiny.

V jeho vyhlásení sa vysvetľuje, že výbor “strávil hodiny nácvikom vopred, aby mohol pred americkým ľudom predviesť stalinistické šou[skúšky]. Záver: Výbor bol použitý ako politická zbraň s jediným cieľom, a to zlikvidovať Trumpa a jeho poradcov prostredníctvom zámernej manipulácie s faktami a umlčania menšinovej strany. Od začiatku bol procedurálne chybný.”

K ďalším sponzorom plánu patrili poslanci. Chip Roy z Texasu, Andy Ogles z Tennessee, Andrew Clyde z Georgie, Paul Gosar z Arizony, Bob Good z Virgínie, Diana Harshbarger z Tennessee, Lauren Boebert z Colorada, Josh Brecheen z Oklahomy, Clay Higgins z Louisiany, Mary Miller z Illinois, Barry Moore z Alabamy, Anna Paulina Luna z Floridy, Eli Crane z Arizony, Jim Banks z Indiany, Michael Cloud z Texasu, Dan Bishop zo Severnej Karolíny, Scott Perry z Pensylvánie, Matt Rosendale z Montany, Matt Gaetz z Floridy, Warren Davidson z Ohia a Lance Gooden z Texasu.

Prevzaté so súhlasom WND News Center.