shutterstock_2147403875-scaled-810x500.jpg

Detská nemocnica v Texase po odhalení whistleblowera zatvorila transrodový program: správa

27
Kultúra smrti
  • Texaská detská nemocnica kontroluje škody po odhaleniach o zmenách pohlavia.
  • Štátni zákonodarcovia sa možno chystajú zasiahnuť do situácie.
  • Program zmeny pohlavia detí v nemocnici je vyšetrovaný pre údajné podvody.
  • Operácie na zmenu pohlavia môžu spôsobiť vážne škody a nežiaduce dôsledky.

Texaská detská nemocnica (TCH) zrejme kontroluje škody po najnovších odhaleniach o praktikách zmeny pohlavia neplnoletých, keďže sa objavili informácie, že štátni zákonodarcovia sa možno chystajú zasiahnuť.

V utorok novinár Manhattanského inštitútu a člen predstavenstva New College of Florida Christopher Rufo zverejnil správu založenú na rozhovore so zdravotnou sestrou TCH Vanessou Sivadgeovou, ktorá podrobne opísala prudký nárast počtu takzvaných “transrodových detí”, ktoré zariadenie navštevovali od roku 2021 a ktoré boli povzbudzované k “zmene” namiesto liečby základných problémov, ktoré sa u nich prejavovali. Tvrdí tiež, že našla dôkazy o tom, že mnohým deťom, ktoré navštevovali Dr. Richard Roberts a Dr. David Paul, boli predpísané hormóny na zmenu pohlavia, pričom boli zaradené do programu Texas Children’s Health Plan STAR, “bezplatného plánu riadenej starostlivosti Medicaid,” napriek tomu, že texaský zákon zakazuje, aby štátny program Medicaid hradil akékoľvek “operácie na zmenu pohlavia.”

Čítajte: Biden DOJ obvinil lekára, ktorý odhalil mrzačenie transrodových detí v texaskej nemocnici

Vo štvrtok Rufo upozornil na niekoľko znakov reakcie TCH’na tento vývoj, vrátane dočasného zatvorenia jej pediatrického zariadenia pre rodovú rovnosť, odstránenia stránky s kontaktmi pre novinárov (všeobecné kontaktné informácie sa stále nachádzajú v spodnej časti stránky TCH’hlavná webová stránka) a video, na ktorom lekár nechal políciu vykázať novinára Jonathana Choe z areálu nemocnice:

Texaský úrad generálneho prokurátora Kena Paxtona’má povedala, že vyšetruje obvinenia z podvodu s liekmi Medicaid a v piatok novinárka Maddie Rowley informovala, že “skupina texaských zákonodarcov sa schádza v Austine, aby prediskutovala potenciálne vyšetrovanie programu Texaskej detskej nemocnice’na zmenu pohlavia detí.”

Čítajte: New whistleblower reveals Texas hospital illegally involed Medicaid for child transgender hormones

Sivadge’s najnovšími odhaleniami nasledoval po Rufo’sovej 2023 rozhovor s vtedajším anonymným bývalým zamestnancom TCH, v ktorom povedal, že dr. Roberts neváhal predpisovať hormóny na kríženie pohlaví a mastektómiu deťom, ktorých zdravotná dokumentácia poukazovala na “vážne psychické problémy” vrátane autizmu, ktoré lepšie vysvetľovali ich osobné rozpory. 

Tento prvý whistleblower, o ktorom sa teraz vie, že je to bývalý všeobecný chirurg TCH dr. Eithan Haim, bol odvtedy obvinenýBidenovým ministerstvom spravodlivosti (DOJ), údajne za zdieľanie dôverných záznamov pacientov v rozpore s federálnym zákonom o prenosnosti a zodpovednosti zdravotného poistenia (HIPAA) – hoci materiály, ktoré odhalil, neboli kartami pacientov a boli redigované s cieľom zachovať anonymitu pacientov’. Haimovi hrozí až 10 rokov väzenia. 

A významné množstvo dôkazov ukazuje, že “potvrdenie” zámeny pohlavia nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa vykonáva u vnímavých detí, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch chirurgických a chemických zákrokov, ktoré menia život, fyzicky sa menia a sú často nezvratné.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí trpiacich rodovou dysfóriou z nej do konca dospievania samy vyrastú a že “prechod” zásahy, vrátane úplnej “zmeny pohlavia” operácie, nedokážu vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môžu ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňujú ich zmätenosť a zanedbávajú skutočné základné príčiny ich duševných bojov.

Mnohé často ignorované “detransitioners,” jednotlivci, ktorí sa pokúšali žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme spôsobenej posilňovaním zámeny pohlaví, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckeho zariadenia v tejto oblasti, z ktorých mnohí pristupujú k svojej profesii aktivisticky a prípady začínajú s vopred určeným záverom podporujúcim “transformáciu.” 

Takíto lekári boli tiež zachytení na videu, ako priznávajú staromódnejšie motívy takýchto zákrokov, ako napríklad pri 2022 exposéo Vanderbilt University Medical Center’Clinic for Transgender Health, kde Dr. Shayne Sebold Taylor otvorene povedal, že “tieto operácie zarábajú veľa peňazí.”