image-1-13-810x500.png

Biskup Strickland sa ospravedlňuje za zatvorenie kostolov počas COVID: "Bol som oklamaný

40
Kultúra života

Občania USA:

Biskup Joseph Strickland sa ospravedlnil za zatvorenie kostolov počas výluk COVID a povedal, že bol “oklamaný;

Strickland sa takto vyjadril v reakcii na príspevok šéfredaktora časopisu Crisis Erica Sammonsa na X (predtým Twitter).

“Prial by som si, aby naši biskupi vedeli, aké duchovné požehnanie by sa rozpútalo v Cirkvi jednoduchým a úprimným verejným ospravedlnením za zatvorenie verejných omší počas COVID,” napísal Sammons v sobotu.

“Erik, ospravedlňujem sa ti, ako si žiadal, nechal som sa oklamať mediálnym humbukom a mal som byť silnejší,” napísal emeritný biskup z Tyleru v Texase na X. “[Modlime sa] za všetkých pastierov, aby mali silnejšiu nadprirodzenú vieru, keďže v budúcnosti budeme čeliť ďalším výzvam. Nech je Kristus naším svetlom v akejkoľvek temnote, ktorej čelíme.”

“Ďakujem, Vaša Excelencia. Pre mnohých z nás to znamená viac, než si dokážete predstaviť,” napísal Sammons v odpovedi. “Ubezpečujem Vás o mojich pokračujúcich modlitbách za Vašu plodnú apoštolskú službu.”

Strickland bol vyhraneným odporcom ďalších nátlakových obmedzení COVID, ako sú napríklad povinné očkovania COVID.

“Hranice svetskej moci sa končia pri slobode svedomia,” povedal v januári 2022. “Sme’povinní usilovať sa o dobre formované svedomie, o poznanie pravdy. A je’ťažké mať dobre sformované svedomie, keď sa nemôžete’dozvedieť pravdu … a všetko je’spolitizované a propagandistické.”

Poslúchnite najnovšiu epizódu The Bishop Strickland Show.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti