P-810x500.png

Jordan Peterson súhlasí s mandátom na "školenie" v oblasti sociálnych médií s cieľom brániť slobodu prejavu pre všetkých Kanaďanov

15
Kultúra smrti

Doktor Jordan Peterson prijal požiadavku Kolégia ontárijských psychológov (College of Psychologists of Ontario’- CPO) v oblasti sociálnych médií “školenie” ako spôsob obrany slobody prejavu pre všetkých Kanaďanov.

V článku uverejnenom 14. septembra v denníku National Post bestsellerový kanadský autor a klinický psychológ, ktorý sa preslávil svojím odporom voči núteným prejavom a rodovej ideológii, oznámil, že podstúpi školenie v oblasti sociálnych médií “školenie”, ktoré mu nariadila CPO za spochybňovanie agendy LGBT.

“Prijal som rozhodnutie kolégia”napriek tomu, že takzvaní ‘odborníci na sociálne médiá” odporúčaní touto radou sú členmi profesie, ktorá neexistuje, a že neexistuje žiadny dôkaz o tom, že ich odporúčania na zmenu môjho správania, nech už sú akékoľvek, budú mať akýkoľvek vplyv na zlepšenie mojej schopnosti fungovať ako profesionálny psychológ,” napísal.

Vlani v auguste mu regulačný orgán nakázal, aby absolvoval “školenie o sociálnych médiách” po sťažnostiach súvisiacich s jeho príspevkami na sociálnych médiách, ktoré boli proti rodovej ideológii, konkrétne proti mrzačeniu detí. Petersonovi pohrozili odobratím klinickej licencie, ak školenie odmietne.

Peterson strávil mesiace bojom proti mandátu CPO’. Jeho prípad sa dostal až na Najvyšší súd Kanady. Začiatkom augusta však súd odvolanie Petersona’zamietol, čo ho viedlo k tomu, že nakoniec súhlasil s programom rekvalifikácie.

Peterson vysvetlil, že je “finančne nezávislý” a nepotrebuje svoju licenciu na živobytie, keďže pred časom zatvoril svoju klinickú prax.

Napriek tomu vyhlásil, že neodíde potichu, ale bude bojovať za ostatných odborníkov, ktorí nemajú prostriedky na to, aby sa postavili proti LGBT mafii.

“Nejde však len o mňa, pretože všetci regulovaní odborníci v našej spravodlivej krajine sa nachádzajú na rovnakej deravej lodi, na ktorej sa momentálne nachádzam ja,” vysvetlil.

“Ak teda akýmkoľvek spôsobom kapitulujem – ak jednoducho odstúpim, ak sa akýmkoľvek iným spôsobom vyrovnám bez toho, aby som sa zaoberal verejnými otázkami, ktoré boli v tomto prípade nastolené – potom všetci inžinieri, učitelia, právnici, lekári, psychológovia atď. v Kanade zostanú v ohrození svojej povesti, finančného zabezpečenia a živobytia zakaždým, keď sa odvážia otvoriť ústa, ” varoval.

“Ako môžu Kanaďanom naďalej dobre slúžiť práve títo odborníci, keď riskujú všetko zakaždým, keď sa odvážia vysloviť svoj úprimný názor na také veci, ako je povedzme pohlavná identita zmäteného adolescenta (z psychologického hľadiska), alebo keď chcú vyjadriť skepsu k nejakému novému zázračnému lieku alebo liečbe, ktoré presadzuje farmaceutická kabala kráčajúca ruka v ruke so samotnými regulačnými orgánmi, ktorých sa zmocnili (z medicínskeho hľadiska)?

Peterson tiež zopakoval svoj sľub, že zverejní “podrobnosti tejto šarády tak široko a účinne, ako to len bude možné.”

“V žiadnom prípade nedovolím, aby moja profesijná organizácia manévrovala tak, ako sa im páči, za zatvorenými dverami, v tajnostkárskom štýle, ktorý preferujú všetci malicherní tyrani,” vyhlásil.