JD-Vance-810x500.png

JD Vance: Je to "škandál", že Kamala Harrisová sa "vôbec nezaujíma" o pravdu o streľbe na Trumpa

4
Neutral

JD Vance je rozzúrený, že médiá nevyvodzujú zodpovednosť voči Kamale Harrisovej za to, že sa nedokázala dopátrať k podstate toho, čo sa stalo počas prvého pokusu o atentát na Donalda Trumpa’v Butler County v Pensylvánii pred dvoma mesiacmi.

V priebehu takmer 40-minútového rozhovoru s Tuckerom Carlsonom tento týždeň Vance povedal, že je šokujúce, že Harrisová je “úplne nezaujatá” o hľadanie a odhaľovanie pravdy.

“Jej politický protivník sa takmer nechal zabiť a ona nevyužila svoju vládu na to, aby skutočne vyšetrila, prečo alebo aké bezpečnostné zlyhania viedli k tomu, že sa takmer nechal zabiť,” zvolal Vance. “Médiá a všetci ostatní by mali byť kvôli tomu naozaj naštvaní, pretože by mohla robiť oveľa viac, než robí práve teraz.”

Po neúspešnom pokuse o atentát na Trumpa’sa tajná služba dostala pod všeobecnú kritiku za to, že umožnila Thomasovi Matthewovi Crooksovi vystreliť na Trumpa z necelých 150 metrov na streche budovy niekoľko rán, z ktorých jedna zasiahla Trumpove’pravé ucho. Riaditeľka agentúry nekompetentná Kimberly Cheatleová odstúpila uprostred hlasného tlaku oboch strán.

Druhý komplot uskutočnil Ryan Wesley Routh počas Trumpovho golfu minulú sobotu. Našťastie hoprekazili federálni agenti, ale nie skôr, ako Routh vybalil niekoľko nábojov. Niektorí demokrati a ďalší v mainstreamových médiách sa obvinili Trumpa a jeho kampaňové posolstvo z týchto pokusov namiesto toho, aby uznali, že za to môže ich vlastné absurdné tvrdenie, že je “hrozbou pre demokraciu”.

Vance povedal Carlsonovi, že je “bizarné”, že nikto nič nevie o Crooksových” motívoch. Povedal tiež, že ani on, ani Trump nedôverujú Harrisovi, že vykoná spravodlivé vyšetrovanie. Dodal, že hoci je “temné” predpokladať, že to bolo úmyselne umožnené, nevie, prečo sa Harris”touto záležitosťou viac nezaoberal.

“Je to nekompetentnosť? Je to tým, že tomu nechce prísť na koreň? Je to tým, že ak vyjde najavo, že tento muž bol ľavicový radikál, pomôže to Donaldovi Trumpovi? A tak chce tento motív utajiť? Pozrite sa, je tu toľko rôznych vysvetlení, čo by sa mohlo diať."”

Vance pokračoval: “Myslím si, že sa’dozvieme, čo sa vlastne stalo… pred voľbami? Nie, nemyslím si to,’pretože každá motivácia, ktorá teraz existuje v našej vláde, je utajovať. Je to potláčanie. Je to klamstvo. Je to zakrývanie rôznych zlyhaní ľudí. A z tohto dôvodu si jednoducho nemyslím, že sa o tom’do novembra veľa dozvieme.”

Voľby v roku 2024 sa majú konať v utorok 5. novembra, teda o 46 dní. Väčšina prieskumov zrejme naznačuje, že Harrisová v posledných týždňoch po debate s Trumpom získala niekoľko bodov.com/ivan_bezdomny/status/1833704021732831491" target="_blank">sázkové trhy sú teraz menej optimistické ohľadom Trumpovho víťazstva v novembri. Prognostik Nate Silver zároveň dáva Trumpovi viac ako 50% šancu na víťazstvo v Electoral College.