Tamara-Lich-810x500.png

Tamara Lichová po procese s konvojom slobody vyjadruje ľútosť nad ničivými účinkami mandátov COVID na spoločnosť

9
Neutral

Vedúca konvoja za slobodu Tamara Lichová sa na konci niekoľko mesiacov trvajúceho súdneho procesu zamyslela nad tým, ako sa stala “terčom” federálnej vlády, pretože sa spolu s ďalšími ľuďmi postavila za slobody Kanaďanov” na protest proti záberom COVID, ktoré podľa nej “museli ľudia prijať”, aby si udržali prácu.

V minulý piatok Lichová v príspevku na X poznamenala, že mandáty a pravidlá COVID rozdeľujú rodiny “od seba, ” a dodala, že tieto pravidlá viedli k tomu, že “deti boli na vonkajších klziskách omračované. Detské ihriská boli oblepené výstražnou páskou. Deti boli ostrakizované v škole a pri športe.”

“Ľudia boli nútení brať ‘lieky’, aby si udržali prácu, domov, rodinu a sociálne kruhy. Zatýkali pastorov!” napísala.

Lichová uviedla, že sa jej nepáčilo, že právnický tím koruny označuje Konvoj slobody za “víkendovú párty”.

Súdny proces s Lichovou a vedúcim Konvoja slobody Chrisom Barberom, ktorý mal trvať len 16 dní, končil minulý piatok po viac ako roku, pričom predsedajúci sudca poznamenal, že určenie verdiktu, ktoré môže trvať až šesť mesiacov, bude “náročná” úloha.

Proces trval viac ako rok po tom, ako sa začal 3. septembra 2023. Ako informoval portál LifeSiteNews, Lichovi a Barberovi hrozí za ich úlohu v Konvoji slobody v roku 2022 možný trest odňatia slobody na 10 rokov.

Lich a Barber čelia viacerým obvineniam z protestov v roku 2022, vrátane poškodzovania dobrého mravu, radenia, radenia, zastrašovania a marenia práce polície. V Kanade hrozí každému, kto je obvinený z poškodzovania cudzej veci, potenciálny trest odňatia slobody až na 10 rokov.

Lich v ďalšom príspevku na X minulý piatok uviedol, že pokiaľ ide o tých, ktorí sa postavili proti mandátom COVID, skutočne boli “terčom” federálnej vlády premiéra Justina Trudeaua.

“Boli sme terčom a traumou našej vlastnej vlády a, čo je šokujúce, aj našej vlastnej armády, ktorá videla v pandémii vynikajúci spôsob, ako si vyskúšať psychologické operácie na Kanaďanoch,” písala.

“Je’ťažké spätne sa zamyslieť nad mnohými taktikami použitými na našu demoralizáciu, defilé a rozdelenie, nad tým, kam až zašli, aby presadili mandáty a nevyskúšanú a experimentálnu terapiu, ktoré sa ukázali ako úplne zbytočné. Ich dôsledky a následky však budú mať pre ľudstvo následky na ďalšie generácie, pretože to bolo nehumánne."

Lichová si napriek svojmu ťažkému osudu našla čas, aby sa poďakovala svojim priaznivcom, že počas súdneho procesu stáli pri nej.

“Keď sa súdna časť nášho trestného procesu blíži ku koncu, nemôžem“nepremýšľať o tom, aké mám šťastie a som vďačná za lásku a podporu, ktorú som“dostala od Kanaďanov a z celého sveta,” napísala v príspevku na Facebooku.

V záverečných vyhláseniach minulý piatok v budove súdu v Ottawe predsedajúca sudkyňa Heather Perkinsová-McVeyová povedala, že nevie “kedy bude môcť “vydať moje rozhodnutie” a dodala, že vypracovanie verdiktu bude “trochu náročné.”

Sudkyňa prisľúbila, že 26. novembra poskytne aktuálne informácie o tom, aby očakávala rozhodnutie.

Korunná prokuratúra sa neochvejne drží názoru, že Lich a Barber svojimi slovami nejakým spôsobom ovplyvnili konanie protestujúcich’v rámci spoločného sprisahania. Toto tvrdenie obhajoba odmietla ako slabé.

Takisto tvrdila, že “neprítomnosť násilia alebo pokojný charakter protestu neznamenali, že bol zákonný, pričom zdôraznila, že bremeno dokazovania nezákonnosti protestu bolo na korune.

Skutočnosť je taká, že Lich a Barber mnohokrát spolupracovali s políciou, aby protestujúci zostali v súlade so zákonom.