Janis-Irwin-810x500.jpg

Politici NDP z Alberty budú hostiť halloweenskú zbierku na podporu "ťahania

17
Kultúra smrti

Dvaja vysokopostavení albertskí politici z Novej demokratickej strany (NDP) usporiadajú halloweensku noc “living drag”, aby získali finančné prostriedky pre stranu pod vedením jej nového pro-LGBT a pro-potratového lídra, ktorý sa chce stať budúcim premiérom provincie.

Halloweenskú párty s názvom “Noc živého draga 2: Janis a Brooks’ 2. výročná zbierka na HallowQueer” budú 26. októbra organizovať poslanci za NDP Janis Irwin a Brooks Arcand-Paul.

“Začnite plánovať svoje kostýmy a pripravte sa na kikiríkanie s duchmi, čarodejnicami a úžasnými miestnymi drag umelcami a špeciálnymi hosťami,” uviedla NDP.

Ak je podujatie určené pre osoby od 18 rokov, poslanci NDP MLA v minulosti propagovali podujatia s rozprávkami o drag queen pre deti na rôznych miestach provincie.

Aj Irwin sa v roku 2023 zúčastnil na vysoko sexualizovanej drag show pre všetky vekové kategórie v unitárskom kostole v Edmontone.

Aj keď NDP prehrala posledné provinčné voľby v roku 2023 s Danielle Smith’United Conservative Party, získala viac kresiel ako predtým.

NDP neustále útočila proti Smith a UCP, najmä po tom, čo Smithová oznámila silnú prorodinnú legislatívu, ktorá posilňuje rodičovské práva a chráni deti pred život meniacimi tzv. chirurgickými zákrokmi “zhora a zdola”, ako aj inými extrémnymi formami transgender ideológie.

V roku 2018 Alberta prijala celoprovinčný zákon o “bublinkovej zóne”, ktorý vstúpil do platnosti za vtedajšej premiérky Rachel Notleyovej z NDP. Zákon znemožňoval zástancom života a poradcom priblížiť sa do vzdialenosti 50 metrov od potratového zariadenia na akékoľvek účely súvisiace s aktivizmom.

Podľa prísneho zákona hrozí pri prvom porušení pokuta 5 000 dolárov a až šesť mesiacov väzenia.

Nová líderka NDP v Alberte Naheed Nenshi je bývalý pro-LGBT a pro-potratový starosta Calgary, ktorý začiatkom tohto roka prevzal funkciu po Notleyovej.

Nenshi, ktorý v roku 2021 nazval protestujúcich z COVID “bielymi supremacistami,” vlani povedal, že kanadskí politici by mali využiť svoje postavenie v parlamente na boj proti “radikalizácii bielych ľudí” v stereotypne miernom národe.

Práve za Nenshiho pôsobenia mestská rada Calgary zakázala podnikom ponúkať pomoc osobám s nežiaducou príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu.